Назад
Журнал

Чому довготривала співпраця з блогерами ефективніша за разову?

Інфлюенсер маркетинг розвивається і не стоїть на місці. Сьогодні цей спосіб підвищити впізнаваність бренду є дуже дієвим, хоча й не дешевим.

Чому довготривала співпраця з блогерами ефективніша за разову?
Редакція ANT Media

Редакція ANT Media

Дата
23/3/2024
Тривалість
8 хв

Вплив інфлюенсер маркетингу

І хоча рекламу у блогерів багато хто сприймає доволі скептично, проте реклама, яку вони транслюють на своїх сторінках так чи інакше впливає на аудиторію і їхній вибір. Люди дуже часто  розглядають і купують товари чи послуги, рекомендовані інфлюенсерами, за якими вони стежать і яким довіряють. (такі ще є, так). Більше того, часто інфлюенсери, які відповідально ставляться до своєї роботи, можуть надавати детальні огляди, навчальні посібники та демонстрації, сприяючи глибшому розумінню продукту.

Інфлюенсери можуть більш ефективно орієнтуватися на певні демографічні групи та нішеві аудиторії. А партнерство з відповідними інфлюенсерами гарантує, що ваш офер дійде до потрібних людей. Звісно, не завжди інфлюенсери можуть гарантувати, що люди точно куплять ваш продукт (а часто вони взагалі не обіцяють). Проте тут потрібно розуміти, що інфлюенсер маркетинг - це гра в довгу. Люди можуть побачити продукт і додати його у свій віш ліст, а купити за місяць. Та це так чи інакше після вдалої реклами інфлюенсера

Що так стратегічна співпраця з інфлюенсерами?

Стратегічне партнерство з інфлюенсером виходить за рамки одноразового спонсорського посту або розміщення продукту. Це спільна, довга робота, побудована на спільних цілях і взаєморозумінні між брендом та інфлюенсером.

Інфлюенсери - це не просто “ще один спосіб реклами”. Часто вони вони пропонують креативні ідеї, а особливо якщо ви разом на постійній основі генеруєте такі ідеї. Партнерство передбачає спільну роботу над створенням цікавого контенту, який резонує з аудиторією інфлюенсера і заодно вашою ЦА.Бренд повинен бути органічно інтегрований у контент інфлюенсера таким чином, щоб це виглядало природно та автентично, а не нав'язано.

Приклад довготривалого парнерства від українського бренду десертів “Міністерство десертів”

блогери

Свої соц мережі вони ведуть не просто показуючи товари, а більше концентровані на креативі, цікавому відео контенті, а ще залипаючих відео, у яких беруть участь блогери.

українські блогери

Їхня участь у таких відео — це довгострокова співпраця, де вони разом з брендом генерують дійсно цікавий контент і без нав’язливої і прямої реклами, мотивують людей додивитись відео до кінця і звісно завітати у кондитерську.

У зйомках та рекламі (а тут блогери дуже добре рекламують бренд своїми обличчями) задіяні різні інфлюенсери, які беруть участь у міні серіалах, коротких живих відео, промо роликах тощо.

І це дуже дієва стратегія! Адже ми, переглядаючи такий розважальний контент, підсвідомо будемо пам’ятати про кондитерську, створювати собі певні асоціації та звісно хоча б раз, але точно відвідаємо заклад.

Приклад довготривалого парнерства від мережі магазинів у Львові “Близенько”

інфлюенсер маркетинг це

Здавалося, що тут можна придумати? Просто продуктовий магазин, на який люди і підписуватись не будуть

інфлюенсер маркетинг

Проте рішення знайшлось і причому у дуже цікавий спосіб: розважальний контент

Близенько почали співпрацю з відомою (своїми монологами) блогеркою — Анастасією Воскобойник

Використовуючи харизму та відоме обличчя блогера, мережа магазинів змогли якісно та органічно розвинути свій Тік Ток. А це в свою чергу найбільше сприяє впізнаваності бренду. Ну і звісно нашій підсвідомості, яка підкаже нам наступного разу відвідати цей магазин

Переваги стратегічної співпраці з інфлюенсерами

  • Довгострокова співпраця з авторитетним інфлюенсером сприяє підвищенню довіри до бренду та його автентичності. Аудиторія бачить справжній зв'язок, а не просто одноразову промо-акцію. І для цього варто дуже добре підібрати блогерів, які мають дійсно хорошу репутацію
  • Інфлюенсери, які взаємодіють з брендом, можуть створювати контент, який глибше резонує з їхньою аудиторією, що призводить до більшої залученості та взаємодії з брендом. Створюється відчуття не прямої реклами, а ненав’язливої рекомендації з поступовим висвітленням переваг бренду
  • Співпрацюючи, бренди можуть використовувати творчий потенціал інфлюенсера та його знання аудиторії для створення якісного контенту, який резонує з цільовим ринком.
  • Партнерство дозволяє проводити постійний аналіз ефективності кампанії. Бренди та інфлюенсери можуть працювати разом над вдосконаленням стратегій та оптимізацією контенту для досягнення максимального впливу.
Стратегічне партнерство з інфлюенсером - це безпрограшна ситуація.

Бренди отримують доступ до цільової аудиторії та вигоду від авторитету та креативності інфлюенсера. Інфлюенсери можуть працювати з брендами, в які вони щиро вірять, і створювати контент, що відповідає інтересам їхньої аудиторії.

може зацікавити

20 секунд – це 500 принтів: поради зі створення коротких рекламних роликів

Важко уявити собі світ без реклами. Та й навіщо це робити?! Краще поговорімо про короткі рекламні ролики, адже саме вони сьогодні є найважливішою складовою маркетингових стратегій і мають здатність швидко та ефективно доносити ключові повідомлення до цільової аудиторії.

Snug Gifts: переосмислення подарункових боксів

Як воно, відкрити свою справу на емоціях, придумати ідеальну концепцію, з мінімальними вкладеннями під час війни? Сьогодні про це все у надихаючому інтервʼю розповідає Каріна - засновниця чудового бренду подарункових боксів SNUG.

Canva: останні оновлення, новий функціонал та тренди

Канва - завжди була зручним інструментом для швидкого створення дизайнів для соц мереж. Але за останні роки Canva дуже переформатувалась і сьогодні там є просто безмежний функціонал, який можна використати у щоденній роботі