Назад
Журнал

Де у 2024 році знаходити клієнтів?

Ну що ж, 2024 вже наступив. Пора складати план на рік (чи на квартал) і знаходити нові можливості для росту та нових клієнтів.

Агенції
Агенції
Де у 2024 році знаходити клієнтів?
Вікторія Шиманська

Вікторія Шиманська

Дата
3/1/2024
Тривалість
7 хв

Сьогодні поговоримо саме про пошук потенційних клієнтів для маркетингових послуг. І пошук охоплює стратегічний підхід, до якого слід підключити усі можливі платформи та способи

Онлайн платформи для пошуку клієнтів в маркетингу

Звісно, першими на черзі будуть різні онлайн-платформи. І сюди входять:

Соціальні мережі. Зверніть особливу увагу на LinkedIn, Twitter та Instagram. Інстаграм добре підійде, якщо у вас власний магазин (E-commerce), а якщо ваш бізнес пов’язаний з IT або іншими, більш технологічними тематиками - тоді вам у Лінкедін. Щоб правильно заявити про себе і позиціонувати як експерта або провідну компанію - варто брати участь у дискусіях, коментувати інших та систематично публікувати пости. Так в Лінкедін у вас є більше шансів на успіх. А щодо Інстаграму, тут безперечно потрібен відео контент та багато креативу.

Онлайн-спільноти. Мається на увазі різні newsletter, онлайн форуми або групи, де компанії обговорюють маркетингові та суміжні теми. Беріть участь у дискусіях та діліться цінними думками. Так ви будете помічені і ваші шанси знайти партнерів та клієнтів збільшуються в рази.

Пам’ятайте, соц мережі - це про активність. Тут потрібно проводити справді багато часу щоб досягнути успіху. Якщо ви готові - починайте прямо зараз

Product Hunt. Онлайн спільнота, яка добре підійде, якщо у вас стартап або ви плануєте запуск нового продукту.

Платформи для фрілансу

Раджу зайти на такі платформи, як Upwork, Freelancer та Fiverr і почати розбиратись в просуванні свого бренду. Там компанії часто шукають фрілансерів-маркетологів. Тож ви можете створити хороший профіль, що демонструє ваші навички та минулі успіхи і залучати таким чином клієнтів. Але на цих платформах теж потрібно довго сидіти і набратись терпіння, адже конкуренція там велика.

фріланесер

Нетворкінгові заходи та конференції

Зараз у нас не так часто є можливість для офлайн заходів, але якщо ви бачите що такий буде - обовязково відвідайте його. Ці заходи дають можливість поспілкуватися з потенційними клієнтами, дізнатися про їхні потреби та продемонструвати свої послуги. А окрім того, є чудова можливість законектитись з потенційними партнерами.

Офлайн події, які відбудуться найближчим часом:

EVENT INDUSTRY FORUM

GAMES GATHERING 2024 LVIV

HR Friday. Вебінар «Релокація. Виклики глобальних команд»

Сертифікатна програма з Управління технологіями від Бізнес-школи УКУ

конференція
Не забувайте, що якісний контент-маркетинг може також допомогти у пошуку клієнтів

Це можуть бути публікації в блогах, різні технічні документи, тематичні дослідження або корисні підбірки. Публікуючи цей контент на своєму веб-сайті або в соціальних мережах - це збільшує шанси на те, що ключові слова у ваших публікаціях приведуть до вас ваших потенційних клієнтів.

І не відходячи далеко від сайту, хорошим рішенням з перспективою буде почати (або продовжити) пошукову оптимізацію (SEO)

Оптимізуйте свій веб-сайт для пошукових систем, щоб підвищити його видимість. Коли компанії шукають маркетингові послуги, наявність добре оптимізованого веб-сайту підвищує ймовірність того, що його знайдуть. Але не забувайте, що результат ви зможете побачити після декількох місяців.

клієнти маркетинг

Співпраця та партнерства

Співпрацюючи з іншими компаніями або професіоналами в суміжних галузях, ви підвищуєте шанси на успіх та масштабування.  Адже партнерство - це пряма дорога до рекомендацій та знайомства з потенційними клієнтами. А коли у вас вже є нові (чи наявні клієнти) - подумайте про систему лояльності або заохочення, щоб вони ваші послуги рекомендували. Маркетинг “по сарафанці” є дуже важливим та потужним, а рекомендації від існуючих клієнтів мають значну вагу.

Холодний аутріч

Складіть цільовий список потенційних клієнтів і розпочніть персоналізовану “холодну” комунікацію.  Але зауважте, що це мають бути дійсно цільові клієнти або партнери. А для того потрібно добре промоніторити їхні сторінки, чим вони займаються, контент, яким вони діляться. Ваші повідомлення повинні підкреслювати цінність, яку ви можете надати їхньому бізнесу.

маркетинг 2024

Вебінари або семінари на теми, пов'язані з маркетингом

Але намагайтесь зробити їх дійсно цікавими, корисними та, що не менш важливо, актуальними. Це не лише позиціонує вас як експерта, але й надає можливість налагодити зв'язок з компаніями, які потребують маркетингових послуг.

Опитування та дослідження

Це може зайняти час. Але будь-яка якісна робота потребує часу. Тому раджу проводити маркетингові дослідження, щоб виявити компанії з особливими маркетинговими потребами. Використовуйте опитування та аналіз даних, щоб адаптувати свої послуги до їхніх вимог.

Пам'ятайте, що ефективність цих стратегій може відрізнятися залежно від вашої цільової аудиторії, галузі та локації. А поєднання цих підходів може створити диверсифіковану та ефективну стратегію залучення клієнтів для ваших маркетингових послуг.

може зацікавити

20 секунд – це 500 принтів: поради зі створення коротких рекламних роликів

Важко уявити собі світ без реклами. Та й навіщо це робити?! Краще поговорімо про короткі рекламні ролики, адже саме вони сьогодні є найважливішою складовою маркетингових стратегій і мають здатність швидко та ефективно доносити ключові повідомлення до цільової аудиторії.

Snug Gifts: переосмислення подарункових боксів

Як воно, відкрити свою справу на емоціях, придумати ідеальну концепцію, з мінімальними вкладеннями під час війни? Сьогодні про це все у надихаючому інтервʼю розповідає Каріна - засновниця чудового бренду подарункових боксів SNUG.

Canva: останні оновлення, новий функціонал та тренди

Канва - завжди була зручним інструментом для швидкого створення дизайнів для соц мереж. Але за останні роки Canva дуже переформатувалась і сьогодні там є просто безмежний функціонал, який можна використати у щоденній роботі