Назад
Журнал

Естетика - нова реальність бізнесу

Скільки разів людство чуло фразу, що книгу не варто судити по обкладинці? Мільйони. Але все одно продовжує слідувати цій стратегії.

Маркетинг
Маркетинг
Естетика - нова реальність бізнесу
Ангеліна Кравченко

Ангеліна Кравченко

Дата
5/11/2023
Тривалість
7 хв

Естетика - нове мірило професіоналізму, якості та надійності.

Тож, якщо ваш бренд залишив враження про себе, як естетичний, — вам готові довіряти та нести гроші.

Естетика стрімко змінює свій статус від «конкурентної переваги» до «базової необхідності» бізнесу. Тож, сьогодні естетика бізнесу не є чимось, що дасть вам додатковий прибуток. Це те, що стало обовʼязковою умовою перебування на ринку.  

Психологами давно вже помічений факт того, що люди здатні надавати більше позитивних рис тим, хто є привабливим. Цей феномен працює і у бізнесі.

Якщо людина відмічає для себе ваш сервіс чи товари, красивими, то вона згодна платити за це більше, ніж це відповідає логіці.
естетика

І що цікавіше, так це те, що чим більше естетики ви даєте, тим більше очікувань має клієнт до вас.  

Кожного разу, коли хоча б один з базових рецепторів людини - зір, смак, слух, дотик, запах - класифікує досвід взаємодії з вашим сервісом чи продуктом, як задоволення, — це є есетика бізнесу.  Це те, що будує особливий досвід взаємодії, певний архів приємних згадок та особливий звʼязок між вами та клієнтом.

На що варто звернути увагу при формуванні чи чекапі естетики вашого бізнесу:

• логотип компанії

Логотип — це про характер та настрій, а не візуальний символ. Тож, простота та мінімалізм будуть достатніми тут.

контент
• кольори та шрифти компанії

Не обирайте велику кількість кольорів чи шрифтів. Все це формує хаос та незручніть при взаємодії з брендом, як мінімум. Використовуйте єдиний стиль кольорів, шрифтів не тільки на сайті, але і в соцмережах та контент-маркетингу загалом.

• доменне імʼя

Привертаєм увагу та посилюєм емоції.

• соцмережі

Класичний, монохромний, яскравий, мінімалістичний … Це вже вирішувати вам, згідно заданному маршруту. Соцмережі — це вишенка на торті, яка відображає ідентичність бренду.

• контент маркетинг

Нагадаю, що сюди відносяться відео, фото, банери, тексти, e-mail, аудіо матеріали. Кожен зокрема, а не тільки у звʼязці з логотипом, має сприйматись, як матеріал бренду.

• дизайн вебсайту

Тут хочу нагади про такий важливий елемент на сайті, як простір. Не перенавантажуйте свій сайт.

• інтерʼєр

Зазвичай дизайнери керують такими поняттями, як: кольори, малюнки, форми, ієрархію обʼєктів, безшовність простору. Наша задача задати клієнту одночасно вектор на концентрацію та стимуляцію емоцій задоволення.

естетика маркетинг
• запах

Якщо ви подумали, що це досить індивідуальне питання, то тут ви помиляєтесь. Якщо людині потрібно зробити оцінку згідно запаху, то вона схильна давати субʼєктивну оцінку, а не йти за особистими вподобаннями. Тож, загальні дослідження в цій темі допоможуть вам швидко визначитись з запахом вашого бренду.

• маркетингові матеріали

Тканини, папір, якість зображень та відео — все це має відповідати високій якості та бути приємним на дотик.

Так, ми вже навчились вирішувати проблеми клієнта. Те, чому вчать усі маркетологи світу. Але це не кінцева точка для бізнесу.

Клієнтські враження, досвід, памʼять — те, що варто взяти у фокус підприємцям.

Бо ж естетика — це не про прикашання вашого бренду, а про потужний інструмент комунікації та лояльності, який забезпечить успіх вашому бізнесу.

може зацікавити

20 секунд – це 500 принтів: поради зі створення коротких рекламних роликів

Важко уявити собі світ без реклами. Та й навіщо це робити?! Краще поговорімо про короткі рекламні ролики, адже саме вони сьогодні є найважливішою складовою маркетингових стратегій і мають здатність швидко та ефективно доносити ключові повідомлення до цільової аудиторії.

Snug Gifts: переосмислення подарункових боксів

Як воно, відкрити свою справу на емоціях, придумати ідеальну концепцію, з мінімальними вкладеннями під час війни? Сьогодні про це все у надихаючому інтервʼю розповідає Каріна - засновниця чудового бренду подарункових боксів SNUG.

Canva: останні оновлення, новий функціонал та тренди

Канва - завжди була зручним інструментом для швидкого створення дизайнів для соц мереж. Але за останні роки Canva дуже переформатувалась і сьогодні там є просто безмежний функціонал, який можна використати у щоденній роботі