Назад
Журнал

Хеловін 2023: погляд зі сторони маркетингу

Boo! Хеловінська метушня вже в самому розпалі. І хоч в Україні ми її не так активно помічаємо, але в Америці та Європі вже всі активно до цього готуються. Тож на честь цієї події я хочу сьогодні поділитись декількома прикладами хелловінських кампаній від брендів у різні роки, які виявились дуже успішні та цікаві. А також дати декілька порад, які дії варто додати до вашого маркетингового плану, якщо ви працюєте з закордонним ринком

Маркетинг
Маркетинг
Хеловін 2023: погляд зі сторони маркетингу
Вікторія Шиманська

Вікторія Шиманська

Дата
13/10/2023
Тривалість
10 хв

Маркетинг на Хеловін

Створення ефективної маркетингової кампанії на Хеловін передбачає поєднання креативу, стратегії та, що не мало важливо, глибокого розуміння вашої цільової аудиторії.

Ось одні з основних ключових маркетингових заходів, яких слід вжити для успішної кампанії на Хелловін:

  • Дозвольте відчути дух Хеловіну через девайси. Для цього включіть тематичні елементи у свої кампанії. Це можуть бути різні візуальні ефекти, кольори та контент, які викликають атмосферу цієї події.
  • Не забувайте ділитись контентом, пов'язаним з Хеловіном, проводьте конкурси та залучайте контент, створений користувачами. (UGC). Такі платформи, як Instagram, Pinterest і TikTok, є дуже чудовим вибором для проведення кампаній на Хеловін.
  • Запустіть челендж до Хеловіну. Люди люблять це свято тому будуть активно брати участь, особливо якщо щось за це можуть отримати. І вам приємно, корисно і людям цікаво
  • Подумайте про спеціальні офери до Хеловіну. Ви можете якось цікаво та креативно це обіграти, створити ексклюзивний контент, щоб стимулювати залучення та продажі.
  • Тимчасово змініть свій веб-сайт і цільові сторінки, щоб відобразити тему Хеловіну. Подумайте про створення спеціальних цільових сторінок для спеціальних пропозицій та продуктів до цієї події
  • Хеловін, як і Чорна П’ятниця може слугувати чудовим приводом для “відчуття терміновості”, коли ви пропонуєте обмежені за часом хелловінські акції або ексклюзивні продукти. Це дйсно може викликати не лише збільшення продаж, а й чималий ажіотаж. Але попіклуйтесь, щоб ви були до цього ажіотажу готові
  • Не забувайте про колаборації. Спеціально до цього дня ви можете зробити спільну фотосесію, пост, сторіс, активніть з відомою людиною, блогером або інфлюенсером. Це підніме вашу впізнаваність

Що ж, якщо з заходами все зрозуміло, давайте трішки змотивуємось та надихнемось хеловінськими кампаніями відомих світових брендів

Кампанія M&M's "Ghosted" (2017)

У 2017 році M&M's представив рекламний ролик на тему Хелловіну, в якому жовтий M&M's "примарився" шоколадному батончику. Гумористична реклама резонувала з грайливим духом свята.

Страшний чорний бургер від Burger King (2015)

У 2015 році японська мережа Burger King запустила "Kuro Burger" або "Чорний бургер" як спеціальну пропозицію на Хелловін. Бургер мав чорні булочки та чорний сир, що надавало йому моторошного вигляду.

Печиво "Моторошний павук" від Oreo

Протягом багатьох років Oreo проводила кілька кампаній до Хеллоуїна, в яких використовувала креативні рецепти на цю тему з їхнього печива. Одним із прикладів є їхній рецепт "Печиво з моторошним павуком", який був поширений у соціальних мережах та на сайті компанії. Яскравий приклад того, як челендж може розлетітись світом і принести вам популярність та впізнаваність.

хеловін

Snickers "Безкінний староста" (2019)

У 2019 році Snickers випустив розважальний рекламний ролик на Хеловін під назвою "Horseless Headsman". У рекламі з гумором зображено вершника без голови, який втрачає голову від голоду, а потім він перетворюється на нормального хлопця, з'ївши снікерс. Цікаво, весело і впізнавано для бренду.

Starbucks "Witch's Brew Frappuccino" (2018)

Starbucks представив "Witch's Brew Frappuccino" на Хелловін у 2018 році. Цей лімітований напій мав фіолетовий колір і тему "відьминого варива", а також насіння чіа, що нагадує яйця павуків. Чи мала ця кампанія успіх? Звісно, адже американці дуже люблять такі кампанії присвчені цій події.

хеловін маркетинг

Reese's "Not Sorry" (2020)

У 2020 році компанія Reese's запустила кампанію, яка обігрує ідею взяти більше одного шматочка цукерки з чаші на Хеловін, припускаючи, що це нормально - "не шкодувати" про те, що ви потураєте собі в цьому.

Airbnb: Ніч у катакомбах

Airbnb витратив 350 000 євро на оренду паризьких катакомб у рамках конкурсу "Ніч у катакомбах". Переможець міг залишитися в катакомбах на ніч - разом із сімома мільйонами скелетів. Вони також зможуть насолодитися безкоштовною вечерею та концертом, після чого перед сном зустрінуться з казкарем, який розповість жахливі історії, що навіюють кошмари.

хеловін 2024

Розіграш на автомийці від Ford

Ford провели хеловінський розіграш, де з-за щіток вискакує група людей у масках. Зупинившись на мийці, клієнти потрапили в засідку з усіляких моторошних фігур, наче на атракціоні в парку розваг "Будинок з привидами".

хеловін 2024

KFC: Проклятий полковник

У 2019 році KFC співпрацювали зі службою доставки їжі Menulog, пропонуючи клієнтам знижку 25% на всі замовлення KFC по всій країні. Але цим справа не обмежилася - деякі замовлення доставляли люди, переодягнені в різні версії полковника - зомбі, перевертня, скелета і вампіра, а також "Jack-In-A-Buckets", які накидалися на клієнтів із фальшивими зміями. Все це було знято на відео, і стало чудовою можливістю для піару.

хеловін в україні

Як ви вже зрозуміли - різноманітність кампаній просто вражає! І кожна з них спрямована на підняття активності, впізнаваності і продажів.

Хеловін - це така подія, яка не терпить банальності. Чим більше ви будете креативити і створите таке, що мозок навіть відмовлятиметься сприймати - тим успішніша ваша кампанія буде! 

Творіть, шукайте, не бійтеся ризикувати і Хеловін принесе вам максимум успіху.

може зацікавити

20 секунд – це 500 принтів: поради зі створення коротких рекламних роликів

Важко уявити собі світ без реклами. Та й навіщо це робити?! Краще поговорімо про короткі рекламні ролики, адже саме вони сьогодні є найважливішою складовою маркетингових стратегій і мають здатність швидко та ефективно доносити ключові повідомлення до цільової аудиторії.

Snug Gifts: переосмислення подарункових боксів

Як воно, відкрити свою справу на емоціях, придумати ідеальну концепцію, з мінімальними вкладеннями під час війни? Сьогодні про це все у надихаючому інтервʼю розповідає Каріна - засновниця чудового бренду подарункових боксів SNUG.

Canva: останні оновлення, новий функціонал та тренди

Канва - завжди була зручним інструментом для швидкого створення дизайнів для соц мереж. Але за останні роки Canva дуже переформатувалась і сьогодні там є просто безмежний функціонал, який можна використати у щоденній роботі