Назад
Журнал

Контент маркетинг: як бренду стати поміченим

У 2024 році контент-маркетинг продовжує розвиватися, вимагаючи від брендів інноваційних стратегій для привернення уваги аудиторії. Адже клієнт став вибагливим, більше аналізує та прискіпливіше ставиться до оферів.

Маркетинг
Маркетинг
Контент маркетинг: як бренду стати поміченим
Катя Малявська

Катя Малявська

Дата
27/2/2024
Тривалість
7 хв

Важливо зосереджуватись на автентичності

Не думайте як всі. Аналізувати ринок та тренди варто, та спробуйте вийти за рамки порожніх маркетингових повідомлень. Сьогодні аудиторія прагне справжніх зв'язків і контенту, який додає цінності їхньому життю і транслює цінності та історію бренду. Важливо стати “перевіреним” джерелом і ресурсом, демонструючи свою унікальну ціннісну пропозицію.

Вже всі про це говорять і справді UGC став дуже популярним у 2024. Тож розумним буде надавати пріоритет саме користувацькому контенту. Заохочуйте свою аудиторію до спільного створення контенту, який демонструє реальну цінність та вплив вашого бренду.

Персоналізація на основі даних

Ми живемо у часи, коли визначити можна буквально все: від кількості відвідувачів за місяць до їхнього поведінки на сайті. Тож використовуючи аналітику та додаткові ресурси, ви зможете зрозуміти потреби, інтереси та вподобання вашої аудиторії. Після цього персоналізуйте ваш контент нскільки це можливо, для окремих сегментів аудиторії. Такі кроки підвищать релевантність вашого кнтенту, що сприятиме глибшому залученню аудиторії.Щодо  типів контенту

контент

Як такого писаного правила який контент транслювати не має. Та ви можете адаптувати формати контенту відповідно до вподобань аудиторії. А сьогодні на піку популярності відео, подкасти, інтерактивний контент тощо. Здивуйте свою аудиторію і проаналізуйте який саме формат їй найбільше довподоби.

Сторітелінг як мистецтво.

Навчитись через екрани демонструвати історії, цінності та публікації, які емоційно торкаються людей — це точно виграшна стратегія. Не соромтесь розповідати про людей, які стоять за вашим брендом, і про вплив, який ви створюєте, про заходи до яких ви дотичні, про саму суть вашого бренду. Сьогодні бути почутим можна скрізь, а особливо якщо заулчити мультиканальну стратегію. До слова, вам не потрібно придумувати сто нових тем щодня. Просто створіть одну і адаптуйте її під різні формати, аби про вас дізнатись з усіх куточків онлайн світу.

Штучний інтелект та автоматизація

Оптимізуйте ті завдання, які чвсто повторюються та персоналізуйте контент у масштабі. Використовуйте автоматизацію для розповсюдження та просування контенту. Для цього використовуйте інструменти планування та платформи автоматизації соціальних мереж, щоб заощадити час і ресурси.

Ось декілька з таких:

Jasper AI

  • Потужний інструмент для створення текстів різної тематики.
  • Може генерувати статті, рекламні оголошення, email-розсилки, публікації в соцмережах, і багато іншого.
  • Платний, але доступна безкоштовна пробна версія
контент

Frase

  • Додаток для автоматизації SEO-текстів.
  • Допомагає генерувати ключові слова, мета-теги, заголовки, і описи.
  • Платний, але доступна безкоштовна пробна версія.
контент стратегія

ShortlyAI

  • Простий у використанні інструмент для створення коротких текстів.
  • Може генерувати твіти, заголовки, описи, і багато іншого.
  • Платний, але доступна безкоштовна пробна версія.
контент маркетинг

Semrush

  • Іінструмент для SEO-аналітики та автоматизації.
  • Допомагає досліджувати ключові слова, оптимізувати контент, і відстежувати результати.
  • Платний, але доступна безкоштовна пробна версія.
автоматизація

Hootsuite

  • Додаток для планування та публікації контенту в соцмережах.
  • Допомагає управляти декількома акаунтами, відстежувати результати, і співпрацювати з командою.
  • Платний, але доступна безкоштовна пробна версія.
штучний інтелект

Пам'ятайте, що штучний інтелект - це інструмент, а не заміна. Зберігайте людський контроль над вашою контент-стратегією та підтримуйте голос і автентичність бренду.

Не забуваємо про тренди, але транслюємо автентичністьЗвісно, сьогодні відео заполоняє все і вся. Але якщо ваша аудиторія любить логнріди — це не привід забирати в неї можливість насолодитись словами.Якщо у вас є можливість - організовуйте прямі трансляції, які дають можливість взаємодіяти з аудиторією в режимі реального часу. Це цінується і до вас та до бренду зростає довіра.

Послідовність - це завжди ключ до успіху.

Вам необіхно навчитись створювати регулярно якісний контент, щоб підтримувати інтерес аудиторії та формувати лояльність до бренду. А тому не обов’язково робити нову тему на кожну платформу. Доостатньо лише якісно адаптувати її під усі, де існує ваш бренд.

Постійно вимірюйте та аналізуйте свої результати, відстежуйте показники залученості та адаптуйте свою стратегію на основі отриманих даних. Використовуйте творчість та інновації та не бійтеся експериментувати з новими форматами та підходами, щоб виділитися на переповненому ринку.Впроваджуючи ці стратегії, ваш бренд може створювати ефективний контент, який резонує з аудиторією, формує довіру і, зрештою, сприяє залученню та зростанню у світі контент-маркетингу, що постійно розвивається.

може зацікавити

20 секунд – це 500 принтів: поради зі створення коротких рекламних роликів

Важко уявити собі світ без реклами. Та й навіщо це робити?! Краще поговорімо про короткі рекламні ролики, адже саме вони сьогодні є найважливішою складовою маркетингових стратегій і мають здатність швидко та ефективно доносити ключові повідомлення до цільової аудиторії.

Snug Gifts: переосмислення подарункових боксів

Як воно, відкрити свою справу на емоціях, придумати ідеальну концепцію, з мінімальними вкладеннями під час війни? Сьогодні про це все у надихаючому інтервʼю розповідає Каріна - засновниця чудового бренду подарункових боксів SNUG.

Canva: останні оновлення, новий функціонал та тренди

Канва - завжди була зручним інструментом для швидкого створення дизайнів для соц мереж. Але за останні роки Canva дуже переформатувалась і сьогодні там є просто безмежний функціонал, який можна використати у щоденній роботі