Назад
Журнал

Копірайтинг чи контент райтинг: в чому різниця

Контент райтинг та копірайтинг - це не зовсім одне й те саме. Копірайтинг зосереджений на рекламі та маркетингу продукту або послуги, тоді як контент райтинг зосереджується на передачі повідомленні з чіткою та цікавою інформацією в захоплюючий спосіб. Давайте детальніше

Маркетинг
Маркетинг
Копірайтинг чи контент райтинг: в чому різниця
Вікторія Шиманська

Вікторія Шиманська

Дата
10/11/2023
Тривалість
10 хв

Що таке копірайтинг?

Копірайтинг - це шлях написання текстів для маркетингової або інших видів реклами. Тобто за допомогою нього ми маємо на меті підвищити впізнаваність бренду і, зрештою, переконати людину або групу людей здійснити певну дію.

  • Основна мета копірайтингу - переконати читача здійснити певну дію, наприклад, зробити покупку, підписатися на розсилку новин або перейти за посиланням.
  • Копірайтинг зосереджений на підвищенні конверсії та продажів. Він часто передбачає створення привабливих і переконливих повідомлень, які підкреслюють переваги продукту або послуги.
  • Копірайтинг має тенденцію бути більш прямим, переконливим і емоційно зарядженим. Його мета - створити відчуття терміновості та хвилювання, щоб спонукати до негайних дій.
  • Копірайтинг зазвичай використовується в рекламі, описах продуктів, рекламних електронних листах, цільових сторінках та інших маркетингових матеріалах
копірайтинг

Що таке контент райтинг?

Контент райтинг- це не про продажі. У цьому випадку ви просто надаєте інформацію та взаємодієте з читачем. Контент райтери пишуть так, щоб інформувати, навчати або розважати аудиторію. Іноді вони можуть включати заклик до дії, але це не є їхньою основною метою. Написання контенту може набувати різних форм, але по суті воно зводиться до створення контенту для цифрових форматів або для маркетингових цілей.

  • Написання контенту має на меті інформувати, навчати або розважати аудиторію. Основна мета - надати цінну інформацію та побудувати стосунки з читачем.
  • Написання контетну зосереджується на створенні цікавих та інформативних матеріалів, які відповідають потребам та інтересам цільової аудиторії. Його часто використовують, щоб завоювати авторитет і довіру
  • Контент-маркетинг, як правило, є більш інформативним, освітнім і розмовним. Він спрямований на побудову довіри та встановлення зв'язку з аудиторією.
  • Контент-маркетинг переважає в блогах, статтях, повідомленнях у соціальних мережах, освітніх матеріалах і будь-яких інших формах комунікації, де метою є надання цінності, а не прямий продаж товару чи послуги.

Хоча і копірайтинг, і контент райтинг передбачають створення письмового матеріалу, їхні цілі, тональність і фокус відрізняються.

Копірайтинг більше орієнтований на продажі і прагне спонукати до конкретних дій, тоді як контент райтинг - це надання цінної інформації та встановлення зв'язку з аудиторією.

У багатьох маркетингових стратегіях для досягнення збалансованого та ефективного підходу використовується поєднання цих двої напрямків.

контент

Як відрізнити одне від іншого?

  • Копірайтинг, як правило, коротший і більш конкретний, ніж контент райтинг
  • Копірайтинг, як правило, більше зосереджений на переконанні та продажі, ніж контент райтинг
  • Копірайтинг часто використовує активну мову та сильні дієслова, щоб довести свою думку, тоді як контент райтинг зазвичай більш нейтральне за тоном
  • Копірайтинг зазвичай містить заклик до дії, тоді як контент райтинг - ні.

Коли можна використовувати копірайтинг?

Методику копірайтингу найкраще всього використовувати при:

  • створенні описів товарів, що спонукають до покупки
  • складанні переконливих заголовків і слоганів для рекламних оголошень.
  • написанні переконливих email-кампаній для підвищення конверсії.
  • створенні контенту цільових сторінок, який мотивує відвідувачів до конкретної дії.

Тобто якщо вам потрібно змотивувати до покупки, надати чіткий заклик до дії або “змусити” перейти на сайт щоб дізнатись вигідну пропозицію - це все копірайтинг.

методи копірайтингу

Коли можна використовувати контент райтинг?

Цей шлях найкраще підходить, якщо ви:

  • хочете розповісти аудиторії про складну тему.
  • бажаєте побудувати ідейне лідерство та авторитет бренду
  • хочете надати глибокої інформації або аналізу.
  • або ж ви маєте на меті посприяти залученню за допомогою сторітелінгу та релевантного контенту

Сподіваюсь поєднання цих двох методик допоможе вам писати свої публікації ще краще, ефективніше і ви точно з легкістю відрізните яка методика використана у даному тексті.

може зацікавити

20 секунд – це 500 принтів: поради зі створення коротких рекламних роликів

Важко уявити собі світ без реклами. Та й навіщо це робити?! Краще поговорімо про короткі рекламні ролики, адже саме вони сьогодні є найважливішою складовою маркетингових стратегій і мають здатність швидко та ефективно доносити ключові повідомлення до цільової аудиторії.

Snug Gifts: переосмислення подарункових боксів

Як воно, відкрити свою справу на емоціях, придумати ідеальну концепцію, з мінімальними вкладеннями під час війни? Сьогодні про це все у надихаючому інтервʼю розповідає Каріна - засновниця чудового бренду подарункових боксів SNUG.

Canva: останні оновлення, новий функціонал та тренди

Канва - завжди була зручним інструментом для швидкого створення дизайнів для соц мереж. Але за останні роки Canva дуже переформатувалась і сьогодні там є просто безмежний функціонал, який можна використати у щоденній роботі