Назад
Журнал

Linkedin для маркетингу: поради для розвитку бренду

LinkedIn - це соціальна мережа, створена в першу чергу для компаній і професіоналів, які прагнуть налагодити зв'язки і розвивати свої особисті або професійні бренди.

Маркетинг
Маркетинг
Linkedin для маркетингу: поради для розвитку бренду
Катя Малявська

Катя Малявська

Дата
18/11/2023
Тривалість
10 хв

Сьогодні хочу розглянути найкращі практики маркетингу в LinkedIn, а також конкретні методи використання LinkedIn для охоплення вашої цільової аудиторії.

Що таке маркетинг у LinkedIn?

LinkedIn-маркетинг охоплює всі методи збільшення присутності бренду в мережі LinkedIn. Ця мережа надає можливості, які допоможуть вам підвищити впізнаваність бренду, залучити відвідувачів на ваш сайт, створити потенційних клієнтів або здійснити продажі.

Це робить LinkedIn одним з найкращих місць для спілкування з керівниками, особами, які приймають рішення, авторитетними людьми у вашій галузі та впливовими представниками B2B.

лінкедін

Нетворкінг має важливе значення для розширення аудиторії LinkedIn.

  • Почніть з визначення аудиторії LinkedIn, з якою ви хочете контактувати. Це допоможе вам визначити тих людей, з якими варто встановити зв'язок для досягнення ваших маркетингових цілей у LinkedIn. Колеги по роботі (колишні і теперішні) - це найпростіші контакти, які можна створити, якщо ви новачок у LinkedIn. У міру того, як ваша аудиторія зростатиме, LinkedIn пропонуватиме вам нових людей, з якими ви зможете встановити контакт на основі спільних зв'язків та інтересів. LinkedIn створений для професіоналів, які серйозно ставляться до створення професійних зв'язків. Зосередьтеся на своїй роботі та цілях, яких ви хочете досягти за допомогою LinkedIn-маркетингу.
  • Постійне надання цінності в LinkedIn може підвищити впізнаваність вашого бренду і допомогти вам збільшити кількість підписників. Зробіть перегляд ваших повідомлень, нових публікацій у вашій мережі та оновлень від лідерів галузі своєю звичкою.
  • Шукайте можливості зробити свій внесок у комунікацію. Коли інші помічають і лайкають ваші коментарі, це підвищує вашу видимість серед підписників профілю або сторінки, з якою ви взаємодієте.
просування лінкедін

Які найкращі маркетингові стратегії LinkedIn?

  • Вдосконалюйте свій профіль LinkedIn. Ваш професійний профіль LinkedIn буде використовуватися для розширення вашої мережі. Переконайтеся, що ви створили профіль, який відповідає меті, яку ви хочете досягти, перш ніж починати налагоджувати контакти.
  • При додаванні тексту уявіть, що ваш профіль це веб-сторінка. Оптимізуйте її, використовуючи терміни, за якими ви хочете з'являтися в результатах пошуку LinkedIn.
  • Почніть з професійної фотосесії. Рекомендується використовувати дне і те ж фото для всіх своїх соціальних мереж, щоб людям було легше вас впізнати і запам'ятати.
  • Створіть релевантний заголовок. Він показується в результатах пошуку, публікаціях і коментарях під вашим ім'ям. Зробіть його таким, щоб він заохочував відвідувачів дізнатися більше про вас і ваші пропозиції. Додайте ключові слова, такі як SEO-консультант або SEO-послуги, за якими ви хочете, щоб вас знаходили в LinkedIn.
  • Додайте свою контактну інформацію, щоб інші могли зв'язатися з вами за межами LinkedIn. Сюди входить ваша електронна пошта, веб-сайт та інші профілі в соціальних мережах.
  • У розділі "Досвід" опишіть свої найпомітніші досягнення на кожній посаді, яку ви обіймали. Налаштуйте ці результати так, щоб справити враження на аудиторію, з якою ви хочете налагодити зв'язки і продавати.
  • Складіть список профільних пропозицій. Розглядайте їх як підтвердження ваших здібностей і досвіду, необхідних для того, щоб вразити цільову аудиторію.
  • Використовуйте додаткові елементи у своєму профілі LinkedIn, щоб покращити його SEO та продемонструвати свою експертизу. Ви можете додати ліцензії та сертифікати, публікації, проекти тощо.
маркетингова стратегія

Створення сторінки компанії

Окрім власного профілю LinkedIn, ви можете створити сторінку компанії в LinkedIn, щоб продемонструвати свій бізнес, продукти та послуги. Як і ваш профіль LinkedIn, розглядайте сторінку компанії як веб-сторінку, яку ви хочете оптимізувати під певні ключові слова. Включіть ці ключові слова на всю сторінку вашої компанії.

Зокрема, переконайтеся, що цільові ключові слова з'являються в слогані, описі та оновленнях вашої компанії. Також обов'язково використовуйте те саме зображення/логотип компанії на своїх сторінках у соціальних мережах. Це гарантує, що ваша аудиторія зможе легко впізнати і запам'ятати ваш бренд.

Після того, як сторінка вашої компанії буде створена та оптимізована, ви можете розширювати аудиторію, запрошуючи на свою сторінку людей, які вже є вашими друзями у Лінкедін Регулярно публікуйте оновлення про новини компанії, продукти або послуги, щоб взаємодіяти з цільовою аудиторією.

LinkedIn Newsletter

Ця функція дозволяє вам публікувати поглиблений, детальний контент у вашому профілі LinkedIn. Використання цієї функції дозволяє вам зарекомендувати себе як авторитетного експерта з тем, які цікавлять вашу цільову аудиторію. Або ж розповідати про ваші проекти та бізнес.

Оптимізуйте свій профіль і сторінку відповідно до мети, яку ви хочете досягти, і пам'ятайте про цю мету і свою цільову аудиторію, публікуючи оновлення, беручи участь у групах і публікуючи глибокий контент.

може зацікавити

20 секунд – це 500 принтів: поради зі створення коротких рекламних роликів

Важко уявити собі світ без реклами. Та й навіщо це робити?! Краще поговорімо про короткі рекламні ролики, адже саме вони сьогодні є найважливішою складовою маркетингових стратегій і мають здатність швидко та ефективно доносити ключові повідомлення до цільової аудиторії.

Snug Gifts: переосмислення подарункових боксів

Як воно, відкрити свою справу на емоціях, придумати ідеальну концепцію, з мінімальними вкладеннями під час війни? Сьогодні про це все у надихаючому інтервʼю розповідає Каріна - засновниця чудового бренду подарункових боксів SNUG.

Canva: останні оновлення, новий функціонал та тренди

Канва - завжди була зручним інструментом для швидкого створення дизайнів для соц мереж. Але за останні роки Canva дуже переформатувалась і сьогодні там є просто безмежний функціонал, який можна використати у щоденній роботі