Назад
Журнал

Лінкедін поради для тих, хто тільки починає

Багато компаній та особистих блогів зловживають потенціалом цієї платформи, розглядаючи її як онлайн-платформу для розміщення резюме, замість того, щоб активно розвивати взаємовигідні відносини.

Маркетинг
Маркетинг
Лінкедін поради для тих, хто тільки починає
Вікторія Шиманська

Вікторія Шиманська

Дата
15/1/2024
Тривалість
7 хв

Тож у цій статті хочеться виділити декілька важливих моментів, які можуть допомогти вам почати розвиток власного блогу або сторінки компанії та масштабуватись.

LinkedIn прагне бути всеосяжною платформою, яка підтримує професіоналів у створенні та розвитку їхніх мереж, пошуку можливостей працевлаштування, зміцненні їхнього професійного бренду, інформуванні та сприянні діловому та кар'єрному зростанню.

Мета Лінкедін

Професійний нетворкінг

LinkedIn це місце де професіонали можуть спілкуватися один з одним. Ця мережа не обмежується лише друзями та колегами, але й поширюється на створення мережі з людьми, які працюють у схожих галузях або мають спільні професійні інтереси. Тому якщо ви у пошуку цікавих контактів, людей, які можуть вас чомусь навчити чи поділитись досвідом - вам сюди.

реєстрація лінкедін

Тут не так важливо який у вас візуальний стиль профілю, а те, що ви публікуєте, ваш досвід. Тож якщо ви маркетолог, SMM, дизайнер, власник бізнесу - спробуйте розглянути Лінкедін ширше.

Пошук роботи та рекрутинг

Звісно, найперше - це платформа для пошуку роботи або публікації вакансій. Вона дозволяє користувачам створювати детальні професійні профілі, завантажувати резюме та подавати заявки на роботу безпосередньо через платформу. Оскільки це інтернаціональна мережа - тут майже всі спілкуються англійською, мають хороші професійні навички і цим самим платформа полегшує пошук талантів, дозволяючи рекрутерам шукати людей з конкретними навичками та досвідом.

Брендинг

Тут з легкістю можна стати лідером думок або професіоналом, чию думку будуть поважати. Також платформа дозволяє колегам і друзям схвалювати навички та надавати рекомендації, що підвищує довіру до профілю користувача. Якщо у вас будуть цікаві публікації, друзі, відгуки та підтвердження навичок - людям буде байдуже скільки у вас вподобань під постом - вас і так  запам’ятають.

Можливості у веденні блогу

LinkedIn дозволяє користувачам публікувати статті, newsletters, які також відображаються на позиціях Гугл. Тобто якщо ви зробите не просто пост, а цілу статтю - ваш профіль у Лінкедін можуть знайти за ключовими словами  у вашій статті. А це розширює коло знайомств і дозволяє професіоналам спілкуватися з людьми по всьому світу.

Важливо пам’ятати, що просто накопичення контактів не розкриє потенціал LinkedIn для співпраці.

Не варто встановлювати зв'язки випадковим чином або приймати кожен запит, який ви отримуєте.

Замість цього, будьте цілеспрямованими у створенні якісної мережі контактів, заснованої на спільних стратегічних інтересах. Визначте ідеальні connections (колег по галузі, потенційних партнерів і цінних клієнтів), вивчаючи профілі тих, хто взаємодіє з лідерами думок або коментує відповідні пости у LinkedIn у вашій ніші.

лідогенерація

Так вам буде значно легше знайти клієнтів, партнерів і бути поміченими.

У LinkedIn створення цінного контенту схоже на виступ на конференції - це підвищує вашу впізнаваність та експертність. Лише 1% користувачів публікують дописи, уявіть! Тому щоб виділитися, створюйте контент, орієнтований на цінність. Діліться галузевими знаннями, порадами та рекомендаціями без прямих продажів.

Ще один спосіб якісно розширити мережу контактів і підвищити впізнаваність вашого бренду - активно брати участь у групах LinkedIn.

Групи LinkedIn - це “домівка” для професіоналів, які хочуть обговорити певну галузь або інтереси, пов'язані з вашою галуззю. Адже не забувайте, що Лінкедін - це ніби вечірка, на яку ви прийшли і де потрібно заявити про себе. А тут це можна зробити у вигляді коментарів.

Щоб побачити реальні результати від груп LinkedIn, вам слід зосередитися на групах з високим рівнем залученості та низьким рівнем спаму. Після того, як ви приєдналися до групи, подивіться, скільки дописів учасники групи публікують щодня і скільки коментарів отримують ці дописи.

LinkedIn - одна з найкращих платформ для досягнення ваших бізнес-цілей.

Оптимізуйте свій профіль і сторінку відповідно до мети, яку ви хочете досягти, і пам'ятайте про цю мету і свою цільову аудиторію, публікуючи оновлення, беручи участь у групах і публікуючи якісний контент.

А я можу допомогти вам розширити коло знайомств і тим самим сама познайомлюсь із цікавими людьми :) Мій Лінкедін

лінкедін

може зацікавити

20 секунд – це 500 принтів: поради зі створення коротких рекламних роликів

Важко уявити собі світ без реклами. Та й навіщо це робити?! Краще поговорімо про короткі рекламні ролики, адже саме вони сьогодні є найважливішою складовою маркетингових стратегій і мають здатність швидко та ефективно доносити ключові повідомлення до цільової аудиторії.

Snug Gifts: переосмислення подарункових боксів

Як воно, відкрити свою справу на емоціях, придумати ідеальну концепцію, з мінімальними вкладеннями під час війни? Сьогодні про це все у надихаючому інтервʼю розповідає Каріна - засновниця чудового бренду подарункових боксів SNUG.

Canva: останні оновлення, новий функціонал та тренди

Канва - завжди була зручним інструментом для швидкого створення дизайнів для соц мереж. Але за останні роки Canva дуже переформатувалась і сьогодні там є просто безмежний функціонал, який можна використати у щоденній роботі