Назад
Журнал

Автоматизація маркетингу: як вона працює?

За останнє десятиліття автоматизація маркетингу набула широкої популярності, і для цього є вагомі підстави. Оскільки маркетологи намагаються залучити свою аудиторію за допомогою все більшої кількості каналів і платформ, автоматизація маркетингу пропонує цінний засіб для економії часу

Маркетинг
Маркетинг
Автоматизація маркетингу: як вона працює?
Катя Малявська

Катя Малявська

Дата
18/9/2023
Тривалість
10 хв

Автоматизація маркетингу

Автоматизація дозволяє спростити рутинні завдання, звільняючи ресурси для концентрації на важливих ініціативах.
Це не лише дає переваги окремим маркетологам чи маркетинговим командам, але й сприяє підвищенню загальної ефективності всієї організації, що в кінцевому підсумку призводить до збільшення прибутку вашого бізнесу.

Автоматизація маркетингу дає різні переваги для бізнесу, такі як

- Прискорення робочих процесів маркетингової команди та економія часу.
- Підвищення командної та індивідуальної продуктивності.
- Створення та розвиток зв'язків з потенційними клієнтами.
- Покращення клієнтського досвіду та утримання клієнтів.
- Скорочення операційних витрат.
- Автоматизація маркетингу впорядковує бізнес-операції, від оптимізації маркетингових кампаній до ефективного сегментування потенційних клієнтів, щоб забезпечити покращений клієнтський досвід.


Хоча програмне забезпечення для автоматизації маркетингу та управління взаємовідносинами з клієнтами (CRM) мають багато спільного, вони є різними інструментами.

Ці два інструменти слугують окремим цілям, але якщо їх використовувати в тандемі, вони можуть значно покращити ваш клієнтський досвід.

Отже, що відрізняє автоматизацію маркетингу від CRM?

Автоматизація маркетингу зосереджена на автоматизації та оптимізації завдань, пов'язаних з маркетингом, в той час як програмне забезпечення CRM в першу чергу спрямоване на посилення зусиль ваших відділів продажів і обслуговування клієнтів.

Ваша CRM діє як сховище даних про клієнтів і потенційних клієнтів, де зберігається інформація про людей, історія їхніх покупок, а також записи про взаємодію або торгові дзвінки. Вона слугує уніфікованим, надійним джерелом інформації для ваших відділів продажів, обслуговування та маркетингу для управління взаємовідносинами з клієнтами на всіх етапах воронки продажів.


Автоматизація маркетингу дозволяє компаніям оптимізувати свої маркетингові стратегії та кампанії, а також сприяє генерації та розвитку потенційних клієнтів шляхом автоматизації маркетингових робочих процесів.

За допомогою платформи автоматизації маркетингу ви можете створити більш персоналізований клієнтський досвід без ручної роботи.

Як це зробити?

Ви можете налаштувати програмне забезпечення для збору інформації про кожного потенційного клієнта і використовувати ці дані, щоб надавати кожному потрібний контент у потрібний час

Кожна ваша взаємодія з клієнтами або потенційними потенційними клієнтами - будь то обмін електронними листами, відвідування веб-сайту або взаємодія в соціальних мережах - надає вам дані про цю особу.

Платформи для автоматизації маркетингу не просто зберігають ці дані, вони аналізують їх, а потім використовують з користю.

За допомогою програмного забезпечення для автоматизації маркетингу ви можете сегментувати потенційних клієнтів на основі певних критеріїв, таких як інтереси чи поведінка.

Потім ви можете налаштувати кампанії, щоб автоматично надсилати цим потенційним клієнтам персоналізовані повідомлення на основі різних подій, дій або етапів клієнтської подорожі.
Ви можете створювати робочі процеси на основі попередньо налаштованих шаблонів або створювати їх з нуля відповідно до ваших конкретних потреб.

Після того, як ви налаштували необхідні робочі процеси, ви можете покластися на своє програмне забезпечення для автоматизації маркетингу, щоб зробити все інше. Все, що вам потрібно робити, це регулярно перевіряти аналітику та звіти, щоб переконатися, що ви отримуєте максимальну віддачу від своїх робочих процесів.

може зацікавити

20 секунд – це 500 принтів: поради зі створення коротких рекламних роликів

Важко уявити собі світ без реклами. Та й навіщо це робити?! Краще поговорімо про короткі рекламні ролики, адже саме вони сьогодні є найважливішою складовою маркетингових стратегій і мають здатність швидко та ефективно доносити ключові повідомлення до цільової аудиторії.

Snug Gifts: переосмислення подарункових боксів

Як воно, відкрити свою справу на емоціях, придумати ідеальну концепцію, з мінімальними вкладеннями під час війни? Сьогодні про це все у надихаючому інтервʼю розповідає Каріна - засновниця чудового бренду подарункових боксів SNUG.

Canva: останні оновлення, новий функціонал та тренди

Канва - завжди була зручним інструментом для швидкого створення дизайнів для соц мереж. Але за останні роки Canva дуже переформатувалась і сьогодні там є просто безмежний функціонал, який можна використати у щоденній роботі