Назад
Журнал

Меми як окрема маркетингова стратегія

Батько реклами, сер ОʼГілві довго і на пальцях пояснював людям, чому гумор в рекламі є максимально поганою ідеєю. У кожного свій смак на гумор і робити ставку бренду на гумор (а запуск реклами - це ще та ставка) є досить не прагматичним і ризикованим.

Маркетинг
Маркетинг
Меми як окрема маркетингова стратегія
Ангеліна Кравченко

Ангеліна Кравченко

Дата
29/2/2024
Тривалість
4 хв

Чому меми набувають актуальності?

В сьогоднішні дні нам особливо невистачає позитиву і спілкування. Саме тому, мемчики в соцмережах, які є максимально добре шеребл (а отже виконують функцію спілкування) та можуть мати нижчий градус негативу у випадку невдалого використання, вирішили ситуацію з тим, щоб бренди могли ділитись своїм гумором та поширювати позитив.

І це ще не всі опції використання мемів.

За допомогою мемів бренди можуть говорити на політичні чи будь-які інші гострі теми. Можуть водночас рекламувати свою продукцію. Можуть якорити увагу споживачів на певних продуктах, адже меми спонукають фокусувати свою увагу на дописі, а не пролистувати далі. Та, звісно, збільшувати свою аудиторію, адже згідно данним Instagram меми поширюють понад мільйон разів на день!

І до вашої уваги, хочу відмітити, що завдяки політичним мемам на офіційній сторінці українського уряду, інформація щодо війни в Україні набула потужного поширення.

В цілому, меми стали вже окремою маркетинговою стратегією, яку ретельно продумують та розробляють саме через їх ефективність. Звісно, для цього потрібна вдумлива праця, адже метою вашого бізнесу не є просто посміятись над жартом і забути про це, чи не так?

Корткі правила використання мемів для вашого бізнесу:

1. Тримайте у фокусі цінності, які ви транслюєте (а отже, які має ваша аудиторія), щоб укріплювати свій посил та авторитет. Ваші меми не повинні суперечити чи ображати цінності комʼюніті, яке ви так ретельно будуєте.

2. Один мем - один зміст. І зміст тут ключове слово, адже часто у мемів взагалі відсутній зміст, що робить вашу роботу пустою і неякісною.

3. Будьте певні що ви використовуєте легковпізнаваний візуал і мем буде 100% зрозумілим.

Враховуючи популярність серіального типу подачі контенту, зробити з мемів серіал - це взагалі продемонструвати навищий рівень.

Отже, якщо ви досі не використовуєте меми для просування свого бізнесу, хутчіше змінюйте свою стратегію.

Адже більш дієвішого безкоштовного методу просування складно знайти. Не бійтесь проявлятись через меми, бо меми - це саме те, що нагадує людям про те, що вашому бренду не чужі людські прояви та емоції.

І звісно, пам’ятайте, що в цій стратегії вам теж знадобиться час на відточення свого стилю. Налаштуйтесь на те, що це займе час, але результат того вартує!

може зацікавити

20 секунд – це 500 принтів: поради зі створення коротких рекламних роликів

Важко уявити собі світ без реклами. Та й навіщо це робити?! Краще поговорімо про короткі рекламні ролики, адже саме вони сьогодні є найважливішою складовою маркетингових стратегій і мають здатність швидко та ефективно доносити ключові повідомлення до цільової аудиторії.

Snug Gifts: переосмислення подарункових боксів

Як воно, відкрити свою справу на емоціях, придумати ідеальну концепцію, з мінімальними вкладеннями під час війни? Сьогодні про це все у надихаючому інтервʼю розповідає Каріна - засновниця чудового бренду подарункових боксів SNUG.

Canva: останні оновлення, новий функціонал та тренди

Канва - завжди була зручним інструментом для швидкого створення дизайнів для соц мереж. Але за останні роки Canva дуже переформатувалась і сьогодні там є просто безмежний функціонал, який можна використати у щоденній роботі