Назад
Журнал

Навіщо насправді бренду потрібні соціальні мережі?

Давайте розставимо всі крапки над "і" та визначимо, яка істина ціль соціальних мереж в загальній стратегії розвитку бренду. І під "брендом" я маю на увазі будь-яку сферу: сферу послуг, E-commerce, особистий бренд тощо.

Маркетинг
Маркетинг
Навіщо насправді бренду потрібні соціальні мережі?
Варя Рябчинська

Варя Рябчинська

Дата
5/10/2023
Тривалість
5 хв

Розвиток бренду 2024

Для того, щоб це зрозуміти потрібно зазирнути глибше: як розвивається бренд?

Звісно, існують певні і досить суттєві відмінності під час розвитку різних ніш та продуктів, але давайте поговоримо про загальне. В широкому плані для розвитку бренду існує маркетинг. І маркетинг включає: PR, офлайн рекламу, соціальні мережі тощо. Всі ці напрямки направлені на вирішення різних задач. Не буду поглиблюватись в кожний з них, давайте розберемо сьогодні лише окремо соціальні мережі.

Соціальні мережі для будь-якого бренду це потужний канал комунікації з цільовою аудиторією. Соц. мережі можуть бути прямим і чи не основним каналом продажу, але в досить рідких випадках, таких як наприклад, невеликий (чи великий) інстаграм магазин, у якого ще не має сайту і інших точок дотику з аудиторією. У всіх інших випадках та нішах - соціальні мережі не мають на меті лише продажу ваших продуктів і, очікуючи цього він них, більшість брендів роблять помилку в своїй стратегії розвитку.

брендинг

Соц мережі - це гра в довгу. Це як SEO оптимізація, від якої результату можна очікувати за пів року - рік і соц мережі не відразу принесуть вам прямих стабільних продажів. Та давайте не забувати, що їхня місія набагато ширша та довгостроковіша. За допомогою соц мереж ви можете вибудовувати відносини з клієнтом, формувати та коригувати відношення до бренду та асоціації з брендом. Імідж бренду також пряямо можна покласти на них. І щоб притримувати цей імідж - соц мережі повинні відповідати. Ваш вигляд в соц мережах повинен бути привабливим, зрозумілим, а також будувати усім відосі онлайн спільноти, щоб люди, коли зайдуть до вас вперше - не хотіли з вами прощатись.

що таке маркетинг

При роботі з соціальними мережам, будь то розробка стратегії розвитку чи безпосередньо створення контенту, важливо пам’ятати головне правило:

Ви продаєте не товар, а спосіб життя, те, що клієнт отримає придбавши ваш товар, те, як зміниться його життя.

Тому, якщо ви розвиваєте свій бренд і це точно на довгостроковий період - то соціальні мережі для вас. Вам потрібно лише вибудувати чітку стратегію, набратись терпіння і не очікувати шаленого результату відразу.

Також тут відіграє ще один важливий фактор - фінанси. Якщо у вас їх мінімум на розвиток бренду у соц мережах - тоді терпіння вам потрібно вдвічі більше. А якщо ви маєте на це бюджет - тоді основне завдання правильно його розприділити. А в цьому вам може допомогти хороший спеціаліст або агенція.

Покажіть через соц мережі хто ви, хто ваш бренд. Щоб це відчувалось з перших хвилин. Тоді ви будете приречені на успіх.

може зацікавити

20 секунд – це 500 принтів: поради зі створення коротких рекламних роликів

Важко уявити собі світ без реклами. Та й навіщо це робити?! Краще поговорімо про короткі рекламні ролики, адже саме вони сьогодні є найважливішою складовою маркетингових стратегій і мають здатність швидко та ефективно доносити ключові повідомлення до цільової аудиторії.

Snug Gifts: переосмислення подарункових боксів

Як воно, відкрити свою справу на емоціях, придумати ідеальну концепцію, з мінімальними вкладеннями під час війни? Сьогодні про це все у надихаючому інтервʼю розповідає Каріна - засновниця чудового бренду подарункових боксів SNUG.

Canva: останні оновлення, новий функціонал та тренди

Канва - завжди була зручним інструментом для швидкого створення дизайнів для соц мереж. Але за останні роки Canva дуже переформатувалась і сьогодні там є просто безмежний функціонал, який можна використати у щоденній роботі