Назад
Журнал

Оновлення Лінкедін: пошук роботи

А ви знали, що Лінкедін нещодавно перетнув позначку в один мільярд користувачів? Це ж скільки потенційних клієнтів та партнерів, лише уявіть. Але Лінкедін вже давно відомий тим, що там можна знайти хорошу, високооплачувану роботу

Маркетинг
Маркетинг
Оновлення Лінкедін: пошук роботи
Вікторія Шиманська

Вікторія Шиманська

Дата
27/11/2023
Тривалість
10 хв

ШІ все дедалі заполоняє інтернет простір і платформи оновлюються не по тижнях, а по днях, пристосовуючись до цього. От і Лінкедін зазнав певних змін, які стосуються пошуку роботи. Він представляє оновлення Premium на базі штучного інтелекту, що забезпечує персоналізовану кар'єрну орієнтацію для професіоналів

Кар'єрні можливості LinkedIn

Як пишуть джерела, оновлений преміум-сервіс буде використовувати штучний інтелект (ШІ) для надання індивідуальних кар'єрних порад, виявлення прихованих можливостей і спрощення процесу пошуку роботи. Новий преміум-досвід є відповіддю на зростаючий розрив у навичках, з яким стикаються сучасні професіонали.

За даними LinkedIn, до 2030 року 65% навичок, необхідних для виконання роботи, зміняться, оскільки робочі місця продовжують еволюціонувати.

Асистент LinkedIn зі штучним інтелектом аналізуватиме активність користувачів та їхню взаємодію, щоб отримати відповідну інформацію та запропонувати наступні кроки.

Наприклад, він може запропонувати навички, які потрібно розвинути, статті, які потрібно прочитати, або зв'язки, які потрібно встановити, виходячи з кар'єрного контексту користувача.

Він візьме на себе важку роботу з аналізу довгих статей, відео та дописів і запропонує ідеї, як ця інформація може бути корисною для вас. Найважливішим новим доповненням LinkedIn є чат-бот на основі штучного інтелекту, який виконує роль "тренера для шукачів роботи".

Чат-бот працює на основі мовної моделі OpenAI GPT-4, він може проаналізувати ваш профіль і досвід, щоб оцінити вашу кваліфікацію для певної ролі.

Преміум-користувачі можуть активувати чат-бота безпосередньо з оголошення про вакансію і задати такі питання, як "Чи достатньо я кваліфікований для цієї ролі?" і "Як я можу найкраще продемонструвати свій досвід?".

Чат-бот просканує ваш профіль і надасть оцінку, наприклад, зазначивши, що у вас є попередній досвід у сфері маркетингу та організації заходів, який добре відповідає вакансії. Він також підкреслить будь-які прогалини у вашому досвіді, які можуть зашкодити вашій заявці.

За словами Еррана Бергера, віце-президента LinkedIn з розробки продуктів, створення інфраструктури для підтримки чат-бота вимагало значних інвестицій: "нам довелося створити багато речей на нашому боці, щоб обійти це і зробити цей процес швидким", - розповідає Бергер в інтерв'ю CNBC. "Коли ви спілкуєтеся, іноді це майже як пошук - ви очікуєте, що він буде миттєвим. Тож нам довелося розробити реальні можливості платформи, щоб зробити це можливим".

лінкедін

може зацікавити

20 секунд – це 500 принтів: поради зі створення коротких рекламних роликів

Важко уявити собі світ без реклами. Та й навіщо це робити?! Краще поговорімо про короткі рекламні ролики, адже саме вони сьогодні є найважливішою складовою маркетингових стратегій і мають здатність швидко та ефективно доносити ключові повідомлення до цільової аудиторії.

Snug Gifts: переосмислення подарункових боксів

Як воно, відкрити свою справу на емоціях, придумати ідеальну концепцію, з мінімальними вкладеннями під час війни? Сьогодні про це все у надихаючому інтервʼю розповідає Каріна - засновниця чудового бренду подарункових боксів SNUG.

Canva: останні оновлення, новий функціонал та тренди

Канва - завжди була зручним інструментом для швидкого створення дизайнів для соц мереж. Але за останні роки Canva дуже переформатувалась і сьогодні там є просто безмежний функціонал, який можна використати у щоденній роботі