Назад
Журнал

Останні оновлення Інстаграм

Інстаграм — платформа дуже швидкоплинна і вводить нові рішення чи не щомісяця. Тож у цій статті хочу нагадати за останні апдейти, які ви могли пропустити або ще не помітити. І які можуть допомогти вам у роботі

Маркетинг
Маркетинг
Останні оновлення Інстаграм
Вікторія Шиманська

Вікторія Шиманська

Дата
26/10/2023
Тривалість
7 хв
Функції приватного обміну в Instagram

У липні 2023 року генеральний директор Instagram Адам Моссері пояснив, що причина, через яку ми бачимо менше контенту від друзів у стрічці, полягає в тому, що люди менше діляться ним у стрічці. Натомість вони діляться в Stories та дірект. І платформа зреагувала на таку поведінку новими інструментами, які підтримують більш приватні розмови, включаючи аудіо-кліпи та селфі-відео для нотаток.

Розширення функції "близькі друзі" 

Instagram розширив функціонал "близьких друзів", щоб дозволити створювати кілька груп друзів. Ви можете створювати групи за певними інтересами наприклад, сім'я, друзі, які подорожують, команда волонтерів тощо. У цих групах ви можете ділитися історіями та спілкуватися у форматі групового чату.

Підписка на Instagram без реклами

Згідно з повідомленням Wall Street Journal, компанія Meta розглядає модель платної щомісячної підписки на безрекламні версії Facebook та Instagram в Європейському Союзі. План передбачає плату близько 10 євро на місяць за десктопний доступ або 13 євро  на мобільний за кожен обліковий запис. Додаткові пов'язані акаунти коштуватимуть додатково.

Моя особисто думка щодо цього: це повністю змінить стратегію розвитку та рекламих кампаній для маркетологів чи власників бізнесу. Адже буде тисячі людей, котрі куплять для себе платну підписку, щоб не зважати на "набридливу" рекламу. А отже коло інтересів зменшиться, як і загалом коло цільової аудиторії. Звісно, залишаться люди і без підписки, але як саме вони реагуватимуть на рекламу? Поки не відомо. Тож маркетологам потрібно пристосуватись до нових змін сто відсотків

Оновлення, пов'язане з рілс.

Відтепер Інстаграм розділяє не лише основну стрічку публікацій (на фоловерів та всіх людей), а й стрічку рілс. Тепер, коли ви відкриваєте стрічку рілс, зверху зліва ви можете побачити надпис "підписки" на вкладці і ви зможете бачити лише рілс від акаунтів, на які ви підписані. З однієї сторони це зручно, а з іншої - завжди хочеться різноманіття. Тож добре, що Інстаграм дає право вибору.

Наклейки в Instagram

Instagram експериментує з новими стікерами: App стікер, Secret стікер та Create стікер.

Секретна наклейка в Instagram слугуватиме "прихованим" повідомленням, і ті, хто відповість на нього, зможуть побачити секрет. Крім того, наклейка в Instagram може слугувати хорошим способом посилити взаємодію з вашими підписниками. Ви наприклад зможете поділитися секретним кодом, датою або фотографією.

Наступна наліпка - це наліпка для обміну "додатками". За допомогою цього стікера користувачі зможуть прив'язати додаток до своєї історії. Знову ж таки, це чудовий спосіб для авторів взаємодіяти зі своїми підписниками. Вони зможуть ділитися додатками, які використовують для зйомок, редагування та дизайну. Або навіть якщо ви просуваєте додаток, це може бути хорошим способом поділитися ним замість того, щоб використовувати пряме посилання.

І ще один стікер "Створити"  - допомагає вам вирізати об'єкти прямо через сторіс. Тобто якщо у вас є фото і ви хочете вирізати з нього певний елемент - це можна зробити за допомогою саме цього стікера.

може зацікавити

20 секунд – це 500 принтів: поради зі створення коротких рекламних роликів

Важко уявити собі світ без реклами. Та й навіщо це робити?! Краще поговорімо про короткі рекламні ролики, адже саме вони сьогодні є найважливішою складовою маркетингових стратегій і мають здатність швидко та ефективно доносити ключові повідомлення до цільової аудиторії.

Snug Gifts: переосмислення подарункових боксів

Як воно, відкрити свою справу на емоціях, придумати ідеальну концепцію, з мінімальними вкладеннями під час війни? Сьогодні про це все у надихаючому інтервʼю розповідає Каріна - засновниця чудового бренду подарункових боксів SNUG.

Canva: останні оновлення, новий функціонал та тренди

Канва - завжди була зручним інструментом для швидкого створення дизайнів для соц мереж. Але за останні роки Canva дуже переформатувалась і сьогодні там є просто безмежний функціонал, який можна використати у щоденній роботі