Назад
Журнал

Як створити справді особистий бренд

Брендинг - це те, що ви робите, щоб привернути увагу вашої цільової аудиторії, тоді як маркетинг - це тактика та інструменти, які використовуються для того, щоб утримати її. Хоча більшість людей чують слово "брендинг" і одразу ж думають про логотип і кольори, створення бренду - це набагато більше, ніж просто логотип.

Своїм
Своїм
Як створити справді особистий бренд
Варя Рябчинська

Варя Рябчинська

Дата
6/9/2023
Тривалість
7 хв

Як працює особистий бренд?

Особистий брендинг допомагає вам виділитися серед конкурентів чим сильніший ваш особистий бренд, тим вигідніше ви на фоні своїх конкурентів і тим більше ви можете досягнути.

Особистий брендинг також допомагає в отриманні можливостей. Ваша унікальність і те, як ви себе позиціонуєте, дають вам перевагу над конкурентами. Якщо все зроблено правильно, люди запам'ятовують вас - ваш досвід і навички говорять за вас, навіть коли вас немає в кімнаті.

Коли у вас є створений особистий бренд, ваша аудиторія має певний рівень довіри до вас.

Це частина вашої ідентичності, яку ви створюєте як особистість, з послідовним голосом, зовнішнім виглядом, посланням і присутністю, незалежно від того, де ви знаходитесь - онлайн чи офлайн. Коли ви будуєте довіру, ви встановлюєте стосунки зі своєю аудиторією, і вона знає, що отримає від вас. Коли справа доходить до продуктів і послуг, люди віддадуть перевагу тому, хто має сильний особистий бренд, з яким вони асоціюють себе, а не комусь новому.

Сьогодні хочеться описати декілька важливих кроків, які допомагають збудувати сильний особистий бренд:

Розкрийте свою мету

Зрозумійте, що мотивує вас щодня. Чи є у вас якісь особливі таланти або навички? Що ви завжди хотіли робити, але або не мали часу, або боялися проявити себе? Що вас цікавить? Чи хочете ви змінити світ на краще? Як саме? Подумайте про людей, якими ви захоплюєтесь. Що у них спільного?

Узгодьте свої цінності з цілями та створіть унікальну ціннісну пропозицію

З'ясуйте, що для вас важливо. У чому полягають ваші перешкоди для створення бренду? Що ви відстоюєте? З'ясувавши це, подумайте, що відрізняє вас від інших. Подивіться на свої сильні сторони та зрозумійте їх. Подумайте про те, що ви робите добре. Що кажуть люди, коли мова заходить про те, що ви вмієте і як ви це робите? Як тільки ви визначитеся зі своїми сильними сторонами, це стане основою для побудови вашого бренду. Використовуйте ці знання та досвід, щоб завоювати довіру та авторитет. Якщо ви добре знаєтеся на своїй справі, це не буде секретом, адже люди будуть говорити про це і рекомендувати вас.

Знайдіть свою цільову аудиторію

Як і звичайний бренд, ви повинні визначити індивідуальність і голос вашого бренду. Це те, як ви будете спілкуватися з людьми. Одна з найбільших переваг брендів полягає в тому, що вони знають свою цільову аудиторію і не намагаються звернутися до всіх. Вони зосереджуються на тих нішах, де мають найбільший вплив. Це те, що ви повинні робити як особистий бренд. Ваша особиста ніша, в якій ви досягли успіху, повинна відповідати вашому бізнесу та бренду.

Якщо ваша мета - просунутися вище по кар'єрних сходах, ваша ніша повинна бути зосереджена на тій сфері діяльності та на наборі навичок, які ви маєте, щоб досягти більшого. Як же знайти свою нішу? Подумайте про свою поточну галузь. Тепер детально проаналізуйте, в чому ви досягли найбільшого успіху. Якщо ви працюєте у видавничій сфері, ви можете зайнятися маркетингом, а потім написанням чи редагуванням контенту, якщо це те, в чому ви володієте навичками.

Створіть контент-стратегію

Коли у вас є щось цінне, що ви можете сказати, люди слухають. Людям дуже подобається, коли це безкоштовно. Подумайте про поради, які ви можете дати іншим, які допоможуть їм зробити щось по-іншому або вирішити проблему, з якою вони стикаються. Ви хочете, щоб люди довіряли вашим словам і з нетерпінням чекали на інсайти, які ви надаєте. Ви можете зробити це за допомогою різних типів контенту, таких як подкаст, онлайн-курс, відео, вебінар та інші інструменти, які змусять їх говорити, дивитися і хотіти більше

Створіть спільноту

Один з найефективніших прийомів, який використовують впливові особи з особистими брендами, - це створення спільноти. Якщо ви прагнете розвиватися самостійно, це гарний спосіб закласти фундамент. Якщо за вами стежить багато людей, але ніхто з них не зацікавлений, це проблема. Вам потрібна справжня та органічна спільнота, де всі знайомляться один з одним та обговорюють важливі речі. Ви знайдете такі спільноти в групах Facebook, LinkedIn, на мітапах і під час вебінарів.

може зацікавити

20 секунд – це 500 принтів: поради зі створення коротких рекламних роликів

Важко уявити собі світ без реклами. Та й навіщо це робити?! Краще поговорімо про короткі рекламні ролики, адже саме вони сьогодні є найважливішою складовою маркетингових стратегій і мають здатність швидко та ефективно доносити ключові повідомлення до цільової аудиторії.

Snug Gifts: переосмислення подарункових боксів

Як воно, відкрити свою справу на емоціях, придумати ідеальну концепцію, з мінімальними вкладеннями під час війни? Сьогодні про це все у надихаючому інтервʼю розповідає Каріна - засновниця чудового бренду подарункових боксів SNUG.

Canva: останні оновлення, новий функціонал та тренди

Канва - завжди була зручним інструментом для швидкого створення дизайнів для соц мереж. Але за останні роки Canva дуже переформатувалась і сьогодні там є просто безмежний функціонал, який можна використати у щоденній роботі