Назад
Журнал

Подкасти та їхня актуальність у 2024

Чим ще можна здивувати аудиторію сьогодні? Здавалося б, маркетологи вже використовують всі можливі методи. Та багато хто досі недооцінює одне - подкасти.

Маркетинг
Маркетинг
Подкасти та їхня актуальність у 2024
Вікторія Шиманська

Вікторія Шиманська

Дата
25/1/2024
Тривалість
7 хв

Актуальність подкастів

І хоч подкасти зараз ніби всюди, десь та й на слуху, але насправді їхню цінність ще не всі зрозуміли. І це реально те, чим у 2024 році можна здивувати та привернути увагу. Головне створити цікавий, актуальний подкаст, який буде привертати увагу і зможе втримати аудиторію.

Як створити подкасти, які допоможуть вам залучити нову, лояльну аудиторію?

Як і все інше, подкасти стають все більш конкурентними, що ускладнює “прорив” нових шоу та залучення великої аудиторії. Тож зараз важливо шукати креативні способи та актуальні теми, які допоможуть стати вашому шоу популярним.

Найтрендовіший і, мабуть, найбільш зручний майданчик для подкастів - Ютуб. Тож давайте про це і поговоримо

І хоч розміщення відео подкастів на YouTube надає можливості для зростання, створення контенту, оптимізованого для цієї платформи, має певні творчі та виробничі проблеми:

  • подкасти повинні конкурувати за кліки з високоякісним контентом, таким як, до прикладу, відео MrBeast. І алгоритм платформи приховає ваш подкаст, якщо залученість під час перегляду буде нижчою.
  • успішні відео на YouTube не дуже довгі за тривалістю, різноманітні та мають цінність. В той час як  подкасти - це більш розлогі, довгі відео розмови без динамічних чи візуальних ефектів
  • зазвичай створення відеоподкастів включають статичні кадри співрозмовників, які розмовляють пліч-о-пліч, або прості накладання на аудіо. Вони не використовують переваги візуального формату, якого очікують глядачі YouTube.
  • без оформлення, що привертає увагу, інтригуючих заголовків і переконливих заставок більшість глядачів швидко закривають відео подкаст, оскільки вони не знають ні ведучих, ні гостей. А це для подкастерів - початківців дійсно проблема

Отже, зі складнощами розібрались, переходимо тепер до того, як же стати успішним у даній сфері і створювати дійсно крутий подкаст - контент

Добре обдумайте сценарій та оформлення вашого подкасту

подкасти

Подумайте про можливості візуального оформлення перед зйомкою, а не в останню чергу. З'ясуйте, яку основну тему або ідеї ви можете глибоко дослідити в епізоді подкасту і створіть обкладинку, яка буде своїм виглядом “змушувати” людей клікнути і послухати ваш подкаст. Більшість переглядів приходять з рекомендацій YouTube, а не з пошуку. Отже, ваша мініатюра, назва та ідея відео повинні виділятися серед інших відео. Подумайте про своє відео як про подарункову коробку і зробіть так, щоб люди з нетерпінням чекали на її відкриття.

Якщо зйомка буде зі знаменитістю, відомою людиною або блогером - прослідкуйте за ними деякий час

Коли ви будете хоча б поверхнево знати про життя людини, з якою будете записувати подкаст — це значно краще відобразиться на загальну атмосферу і ваша розмова пройде продуктивніше та якісніше. А це буде відчуватись через екран

Створення клікабельних заголовків і мініатюр

Аудиторія вашого подкасту вже знає вас, але глядачі YouTube ще ні. Уникайте номерів епізодів, імен гостей чи жаргонізмів на початку. Натомість дайте слухачам конкретну інтригуючу ідею, яку розкриває відео. Наприклад, "Зустрічайте ….., який(а) у 2023 взірвав(ла) український медіа простір.." . Це чітко вказує на те, що це інтерв'ю про цікаве досягнення.

записати подкаст

Подумайте про якість завантаження, якщо ви записували подкаст онлайн

Онлайн подкасти є типовими сьогодні, адже не всі завжди можуть зустрітись особисто. Та, на жаль, багато подкастерів завантажують ці відео у дуже поганій якості, які записані із Zoom чи Google Meet. Такі відео рідко потрапляють в рекомендовані, оскільки вони мають низьку ефективність. Якщо ви бачите, що відео буде не дуже хорошої якості — тоді подумайте про наповнення і монтаж. Якщо тема буде цікава і актуальна, а монтаж матиме свої спецефекти — ваш подкаст буде врятовано.

Регулярність — запорука успіху

Якщо ви серйозно ставитеся до подкастингу, послідовний графік випусків має важливе значення. Ваша аудиторія хоче знати, коли їм очікувати на новий контент. Тож не змушуйте їх чекати. Якщо ви це не зробите, то втратите багато слухачів.

Подкасти, які варті уваги:

Ant Media

Ant Media

Інсайт- SMM, маркетинг, дизайн (Алла Малишко)

мультиканальність

Маркетингова скриня

про маркетинг

Бесіда про бренди

бренди в Україн

Radio kmbs

маркетинг

може зацікавити

20 секунд – це 500 принтів: поради зі створення коротких рекламних роликів

Важко уявити собі світ без реклами. Та й навіщо це робити?! Краще поговорімо про короткі рекламні ролики, адже саме вони сьогодні є найважливішою складовою маркетингових стратегій і мають здатність швидко та ефективно доносити ключові повідомлення до цільової аудиторії.

Snug Gifts: переосмислення подарункових боксів

Як воно, відкрити свою справу на емоціях, придумати ідеальну концепцію, з мінімальними вкладеннями під час війни? Сьогодні про це все у надихаючому інтервʼю розповідає Каріна - засновниця чудового бренду подарункових боксів SNUG.

Canva: останні оновлення, новий функціонал та тренди

Канва - завжди була зручним інструментом для швидкого створення дизайнів для соц мереж. Але за останні роки Canva дуже переформатувалась і сьогодні там є просто безмежний функціонал, який можна використати у щоденній роботі