Назад
Журнал

Топ українських агенцій які допоможуть із маркетингом

Знайти справжніх спеціалістів з маркетингу не завжди буває легким завданням. А для того, аби вибір став успішним - варто звернути увагу на декілька факторів.

Агенції
Агенції
Топ українських агенцій які допоможуть із маркетингом
Редакція ANT Media

Редакція ANT Media

Дата
22/5/2024
Тривалість
10 хв

Як обрати агенцію з маркетингу?

Існує кілька способів класифікувати маркетингові агенції, залежно від конкретних критеріїв та цілей, які вас цікавлять.

Можна обрати агенцію за пропозиціями послуг:

  • агенції повного циклу. Ці агентства пропонують широкий спектр маркетингових послуг, включаючи брендинг, стратегію, маркетингові дослідження, креативний розвиток, контент-маркетинг, маркетинг у соціальних мережах, зв'язки з громадськістю та рекламу (як традиційну, так і цифрову). По суті, вони діють як універсальний магазин для всіх ваших маркетингових потреб.
  • cпеціалізовані агентства. Ці агенції зосереджені на конкретній сфері маркетингових знань, таких як пошукова оптимізація (SEO), реклама з оплатою за клік (PPC), маркетинг у соціальних мережах, контент-маркетинг, PR кампанії або маркетинг впливових осіб. Вони пропонують більш глибокий рівень експертизи в обраній сфері.
  • креативні агенції. Вони спеціалізуються на творчих аспектах маркетингу, таких як графічний дизайн, відео продакшн, веб-розробка та копірайтинг. Вони допоможуть вам розробити візуально привабливі та цікаві маркетингові матеріали.
  • агенції з купівлі медіа. Тут спеціалізація базується на переговорах і купівлі рекламного простору та часу на різних медіа-каналах, таких як телебачення, радіо, друковані та онлайн видання. По суті — це PR агенції.

Вибір спеціалістів може базуватись на ваших фінансових можливостях:

  • Великі агентства мають велику команду співробітників з досвідом у різних маркетингових дисциплінах. Вони можуть впоратися зі складними маркетинговими кампаніями зачасту для великих компаній.
  • Бутікові агенції менші за розміром і більш гнучкі, часто з більш персоналізованим підходом. Вони можуть добре підійти для стартапів або малого бізнесу. Або для ваших особливих потреб у розвитку того чи іншого напрямку, адже такі агенції часто пропонують не повний цикл послуг, а наприклад лише SMM або лише контекстну рекламу тощо.
  • Маркетологи-фрілансери. Тут мається на увазі, що ви можете обрати собі в команду фрілансера, котрий пропонує різні маркетингові послуги, часто за нижчими цінами, ніж агентства. (але не завжди). Це може бути хорошим варіантом для невеликих проєктів або бізнесу з обмеженим бюджетом.

Не забуваємо про агенції, які можуть спеціалізуватись на:

B2B — ці агентства спеціалізуються на маркетингу для інших бізнесів.

B2C — ці агентства спеціалізуються на маркетингу для споживачів.

А також вибір агенції  може бути за галузями. Адже є багато агенцій, котрі спеціалізуються наприклад лише на E-commerce або лише на медичному маркетингу. І це також не є поганим варіантом, а навіть навпаки.

Українські маркетингові агенції, які допоможуть з розвитком продукту

NetPeak

Агенція інтернет маркетингу повного циклу, яка функціонує з 2006 року. Пропонують широкий спектр послуг з маркетингу: від SMM до налаштування аналітики. Єдина агенція в Україні, яка налаштовує рекламу в телеграм (через рекламний кабінет).

Hmara

Агенція, яка приваблює своїм особливим підходом до розвитку бренду. Спеціалізуються на створенні стратегії, організації зйомок, надають комплексні SMM рішення, а також допоможуть із графічним дизайном та копірайтингом.

Promodo

Агенція з 2004 року, яка спеціалізується на перформанс маркетингу, інфлуенсер маркетингу а також контент маркетингу. Окрім цього агенція пропонує створення стартегії, налаштування контекстної реклами, SEO оптимізацію та інше.

Black SMM

Назва агенції говорить сама за себе: спеціальність — SMM. Пропонують комплексні рішення розвитку соціальних мереж, а також консалтинг. Особливо спеціалізуються в медичній ніші.

Insight

Агенція спеціалізується на створенні стратегій, розробці брендингу та сайтів, а також проводить масштабні маркетингові конференції і має власне навчання. Окрім цього пропонує послугу із стратегічного супроводу (відповідальні за досягнення довгострокових цілей)

Spalah Agency

Маркетингова агенція, яка вже 4 роки розвиває бренди в соц мережах, а також єдина агенція в Україні, яка допомагає із запуском продукту на Product hunt. Спеціалізуються також на просуванні Лінкедін сторінок (як особистих так і корпоративних) і займаються розвитком продукту із demand gen підходом.

Palatka

Перша SMM агенція у Карпатах. Допомагають розвиватись брендам за допомогою SMM просування та креативного контенту. Знають як просувати різні напрямки. Серед їхніх клієнтів: Сушия, Il Molino, Мудрик, Koruna та інші.

Submarine Agency

Креативна агенція, котра знає як створити не просто красивий контент, а надати йому сенсів. На ринку із 2018 року і активно продовжують допомагати брендам розвиватись за допомогою SMM та створенням комунікаційної стратегії. А ще допоможуть з брендингом

YaBrand

Новостворена агенція Вікторії Бакалової, яка фокусується на афіліейт маркетингу. Окрім цього агенція допомагає з брендингом, PR рішеннями, а також пропонують особливу послугу — навчання спеціалістів у відділ маркетингу під ваш запит.

TheKasta agency

Маркетингова агенція яка допомагає з SMM, лідогенерацією та створенням стратегії. Активно функціонує з 2021 року і мають великий досвід у IT сфері, розвитку мобільних додатків, а ще медицині, моді та інших.

Найкращий спосіб обрати маркетингову агенцію — це думати про ваші конкретні потреби і цілі, а ще фінансові можливості. Всі агенції пропонують свої, ефективні рішення і зацікавлені у тому, аби ваш бренд процвітав на українському або закордонному ринку.

може зацікавити

20 секунд – це 500 принтів: поради зі створення коротких рекламних роликів

Важко уявити собі світ без реклами. Та й навіщо це робити?! Краще поговорімо про короткі рекламні ролики, адже саме вони сьогодні є найважливішою складовою маркетингових стратегій і мають здатність швидко та ефективно доносити ключові повідомлення до цільової аудиторії.

Snug Gifts: переосмислення подарункових боксів

Як воно, відкрити свою справу на емоціях, придумати ідеальну концепцію, з мінімальними вкладеннями під час війни? Сьогодні про це все у надихаючому інтервʼю розповідає Каріна - засновниця чудового бренду подарункових боксів SNUG.

Canva: останні оновлення, новий функціонал та тренди

Канва - завжди була зручним інструментом для швидкого створення дизайнів для соц мереж. Але за останні роки Canva дуже переформатувалась і сьогодні там є просто безмежний функціонал, який можна використати у щоденній роботі