Назад
Журнал

Топові інструменти для роботи маркетолога

За останні роки цифровий маркетинг пройшов довгий шлях, а маркетингові інструменти постійно розвиваються. Щоб досягти успіху сьогодні важливо бути в курсі останніх новинок, а також вміти працювати із вже існуючими

Добірки
Добірки
Топові інструменти для роботи маркетолога
Редакція ANT Media

Редакція ANT Media

Дата
9/2/2024
Тривалість
7 хв

Маркетолог без знань та вміння працювати з інструментами не може ефективно виконувати роботу. Щодня з'являється безліч платформ та додатків, які мають на мені покращити ефективність роботи маркетолога, а також зекономити час, аби спеціаліст міг зробити більш важливі речі. І буває доволі важко визначитись які ж саме програми допоможуть у розвитку бізнесу, стануть корисними та справді незамінними у роботі.

Тож хочемо поділитись з вами списком тих інструментів, які вже довгий час на ринку і зарекомендували себе як одні з найкращих (а далі обирати лише вам)

Інструменти аналітики

Google Analytics

Надає детальну статистику та аналітику щодо відвідуваності сайту, поведінки користувачів тощо. Google Analytics дозволяє користувачам відстежувати до 200 різних метрик для оцінки ефективності їхніх веб-сайтів.

Для тих хто тільки починає, Google analytics має свою академію, де ви можете дізнатись про деталі роботи з аналітикою і зробити її максимально ефективною

Google analytics

Databox

Платформа аналітики, яка дозволяє підєднати більше 70 каналів і слідкувати за статистикою. Тут дуже зручний інтерфейс і ви можете переглядати всі свої показники в одному місці, і витрачати менше часу на перевірку даних і створення звітів, а більше часу на дії на основі інсайтів.  Кожний Дашборд складається з окремих блоків даних, які є поєднанням метрики та типу візуалізації на вашому Дашборді. Ви можете також регулярно ділитися PDF- або JPG-файлами своїх звітів Databox. Це чудовий спосіб зробити роботу з даними більш регулярною частиною повсякденної роботи вашої команди. А ще все легко експортується.

databox

Для ефективної роботи з соц мережами

Hootsuite

Це неймовірно корисний додаток для управління каналами в соціальних мережах. Він дозволяє переглядати кілька каналів одночасно і відстежувати, що пишуть клієнти. Ви можете публікувати оновлення, читати відповіді, планувати повідомлення, переглядати статистику та багато іншого. Багато міжнародних брендів, зокрема Coca-Cola та Sony Music, використовують цей підхід до маркетингу в соціальних мережах, який економить час.

hootsuite

Sprout Social

Це платформа для управління та оптимізації соціальних мереж. Вона збирає дані з усіх ваших онлайн-профілів і пропонує інструменти для публікації, аналітики та залучення. В одному місці ви можете легко планувати та публікувати контент на всіх своїх платформах у соціальних мережах. Дані можна використовувати для відстеження соціальних показників.

content

Brand24

Це платформа, яка збирає та аналізує всі загальнодоступні згадки ваших ключових слів в Інтернеті. Інструмент пропонує аналітику, яка допомагає оцінити ефективність відстежуваних ключових слів. Ці дані можуть бути використані в багатьох сферах цифрового маркетингу та онлайн-присутності бізнесу, таких як:

  • Репутація бренду
  • Маркетинг
  • Інфлюенсер-маркетинг
  • Дослідження ринку
  • Вивчення думок споживачів
  • Зв'язки з громадськістю
brand24

Keap

Потужний інструмент, який компанії будь-якого розміру можуть використовувати для оптимізації продажів і маркетингу, а також для покращення взаємовідносин з клієнтами. Програмне забезпечення розроблене, щоб допомогти компаніям розширити клієнтську базу, збільшити продажі та підвищити рівень задоволеності клієнтів. Однією з ключових переваг програмного забезпечення Keap CRM є його здатність надавати компаніям комплексне уявлення про своїх клієнтів. Програмне забезпечення дозволяє компаніям збирати та зберігати дані про клієнтів в одному центральному місці, що полегшує доступ до інформації про клієнтів у будь-який час, коли вона їм потрібна.

keap

Допомога продуктивності

Notion

Ви всі точно чули за цю платформу, але хочеться тут поділитись останнім оновленням — поява календаря у Notion. За допомогою нього ви можете синхронізуваим бази даних Notion, щоб переглядати й оновлювати дедлайни та часові рамки разом із подіями календаря. Також є можливість підключити кілька облікових записів Google, щоб керувати всіма подіями в одному місці.

notion

Click Up

Ще одна зручна платформа для менеджменту, виставленні завдань та побудови роботи з командою. За допомогою нього ви можете ще ефективніше керувати своїм робочим часом і зосередитися на роботі завдяки настроюваному функціоналу відстеження часу. У ClickUp автоматизувати свої щоденні завдання дуже просто. Команди можуть скористатися готовими налаштуваннями автоматизації або налаштувати їх на платформі. Завдяки цим інструментам автоматизації команда може автоматично призначати роботу або архівувати завдання, коли термін їхнього виконання минув.

click up

Tik Tik

Аналог Click Up. Тут у вас буде п'ять різних видів календарів, які дають змогу перевіряти та керувати розкладом у зручний спосіб. Має багато фішок, які доступні безкоштовно.

marketing

Аналіз конкурентів

Trend Hero

Цей софт часто використовують при аналізі блогерів, але це не означає, що ви не можете його використовувати при роботі з конкурентами. Плафторма платна, але дозволяє розширено побачити усю необхідну статистику про обрану вами сторінку.

trend hero

SimilarWeb

Це платформа веб-аналітики, яка надає інформацію про цифрові показники веб-сайтів та мобільних додатків. Вона пропонує комплексний набір даних та аналітичних інструментів, які допомагають компаніям зрозуміти свою присутність в Інтернеті та конкурентне середовище.

similar web

SpyFu

Інструмент конкурентної "розвідки", розроблений, щоб допомогти компаніям і маркетологам досліджувати та аналізувати рекламні стратегії, ключові слова та загальні цифрові показники своїх конкурентів в Інтернеті. Особливо корисний для компаній, що займаються інтернет-рекламою та SEO, які хочуть отримати конкурентну перевагу, розуміючи стратегії своїх конкурентів.

marketing

Цей список можна було б ще продовужвати, але щоб дати вам можливість вибору - пропонуємо перейти сюди, де зібрано цілих 100 інструментів серед яких ви точно знайдете ідеальне для своєї роботи.

може зацікавити

20 секунд – це 500 принтів: поради зі створення коротких рекламних роликів

Важко уявити собі світ без реклами. Та й навіщо це робити?! Краще поговорімо про короткі рекламні ролики, адже саме вони сьогодні є найважливішою складовою маркетингових стратегій і мають здатність швидко та ефективно доносити ключові повідомлення до цільової аудиторії.

Snug Gifts: переосмислення подарункових боксів

Як воно, відкрити свою справу на емоціях, придумати ідеальну концепцію, з мінімальними вкладеннями під час війни? Сьогодні про це все у надихаючому інтервʼю розповідає Каріна - засновниця чудового бренду подарункових боксів SNUG.

Canva: останні оновлення, новий функціонал та тренди

Канва - завжди була зручним інструментом для швидкого створення дизайнів для соц мереж. Але за останні роки Canva дуже переформатувалась і сьогодні там є просто безмежний функціонал, який можна використати у щоденній роботі