Назад
Журнал

UGC - як нове дихання для розвитку брендів

Якщо мова йде про тренди у контенті 2023, сюди ж обов'язково варто додати користувацький контент (UGC). Чому так і які основні переваги? Розповідаю у статті

Маркетинг
Маркетинг
UGC - як нове дихання для розвитку брендів
Вікторія Шиманська

Вікторія Шиманська

Дата
21/9/2023
Тривалість
5 хв

Користувацький (UGC) контент - ніщо інше як нове дихання для розвитку сторінок брендів. Це більше як просто огляд товару. Кріейтори привносять свою "магію" у створення відео і кінцевий результат виходить просто чудовий.

UGC простими словами - це відео відгук, живий фідбек на товар. Якщо до блогерів вже всі звикли, то UGC кріейтори викликають вау ефект у аудиторії. І це не спроста. Адже колии ми бачимо, що людина використовує той чи інший продукт, розповідає про особливості,а через деякий час ми бачимо задоволену людину - нам хочеться скоріше випробувати цей продукт на собі.

Я вже не раз говорила, що відео формат зараз на піку популярності і "заходить" в соц мережах краще за фото. Більше того - UGC контент - це не дорого, швидко, оригінально, а отже економія часу та грошей. Плюс такий контент цінується більше та набирає більше охоплення від аудиторії. А за ними і збільшуються продажі.

Адже UGC - це не ідеалізований контент, а живі, привабливі, але естетичні відео

Даний тип контенту має низку своїх переваг. І хочу розповісти про деякі з них:

  • не потрібно ламати голову, щоб придумати "контент на завтра". Якщо ви замовляєте UGC відео - ви отримуєте багато класних відео, які можна розкидати на місяць вперед у своєму контент плані
  • коли у вас новий бренд і ще не має достатньо коштів на відеографів чи професійних контент мейкерів, які роблять рекламні відео - UGC це вихід із ситуації. І цей вихід може бути ще кращим, ніж попередні варіанти
  • UGC популяризується дуже швидко (в Європі та США великі бредни вже давно використовують такий контент у своїх соц мережах),а тому зараз в Україні у вас є ще всі шанси виділитись та стати впізнаваними за рахунок різноманітних відео і кількості кріейторів. Ці ж кріейтори також закидають відео і собі у профіль - а отже вам додаткова реклама та трафік на сайт чи соц мережі.
  • контент створюється відносно швидко. Якщо ви замовляєте відео з готовими побажаннями - зазвичай як тільки приходить товар - кріейтори все знімають швидко.
  • ви не знайдете схожих відео. Всі відео будуть різноманітні та особливі, що робить даний вид контенту ще ціннішим

Існує також декілька видів UGC контенту, та про них ви можете почитати у моій наступній статті.

Поки ви думаєте, ваші конкуренти точно вже це використовують, а користувачі краще реагують на такі відео і загальне охоплення ваших конкурентів зростає. Тож раджу задуматись над використанням такого типу контенту вже сьогодні.

може зацікавити

20 секунд – це 500 принтів: поради зі створення коротких рекламних роликів

Важко уявити собі світ без реклами. Та й навіщо це робити?! Краще поговорімо про короткі рекламні ролики, адже саме вони сьогодні є найважливішою складовою маркетингових стратегій і мають здатність швидко та ефективно доносити ключові повідомлення до цільової аудиторії.

Snug Gifts: переосмислення подарункових боксів

Як воно, відкрити свою справу на емоціях, придумати ідеальну концепцію, з мінімальними вкладеннями під час війни? Сьогодні про це все у надихаючому інтервʼю розповідає Каріна - засновниця чудового бренду подарункових боксів SNUG.

Canva: останні оновлення, новий функціонал та тренди

Канва - завжди була зручним інструментом для швидкого створення дизайнів для соц мереж. Але за останні роки Canva дуже переформатувалась і сьогодні там є просто безмежний функціонал, який можна використати у щоденній роботі