Назад
Журнал

Типи UGC контенту

Користувацький контент (UGC) - це дуже різноманітний контент, який створюється та поширюється користувачами на різних онлайн-платформах. І не варто забувати, що існує декілька типів такого контенту.

Маркетинг
Маркетинг
Типи UGC контенту
Вікторія Шиманська

Вікторія Шиманська

Дата
21/9/2023
Тривалість
5 хв

Якщо ви бачите відео, яке створили UGC кріейтори - це ще не все різномаїття UGC контенту. Отож до суті. Основні типи користувацького контенту:

Текстовий контент

Користувачі створюють текстовий контент у вигляді постів у соціальних мережах, коментарів, оглядів, дискусій на форумах і дописів у блогах. Сюди входять письмові думки, історії та інформаційний контент. Під час цього вони позначають бренд і пишуть свої думки про нього.

Зображення

Користувацький контент часто включає фотографії, якими користувачі діляться на таких платформах, як Instagram, Facebook та Pinterest тощо. І на фото можуть бути як кріейтори з товаром, так і огляд самого товару з позначками та підписами.

Відео

Найпопулярніший вид UGC контенту. Це можуть бути відеоблоги, навчальні відео огляди, огляди продуктів, послуг тощо. Оскільки це найпоширеніший вид - прикладів на таке UGC є вже дуже багато і бренди обирають саме такий тип контенту.

Відгуки та рейтинги

Багато веб-сайтів електронної комерції та платформ для відгуків дозволяють користувачам оцінювати та рецензувати продукти, послуги, ресторани, готелі тощо. Ці відгуки та рейтинги - це і є UGC і воно впливає на рішення інших щодо покупки.

Локації

Коли ми гуглимо якісь ресторани чи готелі, ми часто можемо потрапити на Google my business. І там знаходиться дуже багато фото, відео або текстових відгуків про те місце. Це теж користувацький контент, який вже давно мотивує до певних дій: відвідати чи ні.

Конкурси та челенджі

От вам ще одна ідея для UGC контенту. За допомоги кріейторів можна запустити конкурс або челендж. І вони будуть "підбадьорювати" свою аудиторію до дій і таким чином про вас дізнаться більше людей, органічно та із невеликими вкладеннями

Ігровий контент

Геймери створюють і поширюють ігрові відео, навчальні матеріали та огляди ігор на таких платформах, як Twitch, YouTube Gaming та інші. Це вже дуже вузькоспеціалізований UGC, але він теж має право на існування.

Подкасти

І нарешті подкасти. Те що популяризувалось дуже швидко і продовжує це робити. Кріейтори можуть створювати подкасти, де будуть говорити про той чи інший бренд. Таким чином це буде своєрідний відгук, огляд і ще більше людей дізнається про бренд.

Користувацький контент - це різноманітна та динамічна форма контенту, яка відіграє важливу роль у формуванні онлайн-спільнот, формуванні громадської думки, наданні цінної інформації та розваг в Інтернеті. Він дає можливість користувачам ділитися своїм досвідом, думками та творчістю з глобальною аудиторією.

Чому б не почати використовувати його прямо зараз? 

може зацікавити

20 секунд – це 500 принтів: поради зі створення коротких рекламних роликів

Важко уявити собі світ без реклами. Та й навіщо це робити?! Краще поговорімо про короткі рекламні ролики, адже саме вони сьогодні є найважливішою складовою маркетингових стратегій і мають здатність швидко та ефективно доносити ключові повідомлення до цільової аудиторії.

Snug Gifts: переосмислення подарункових боксів

Як воно, відкрити свою справу на емоціях, придумати ідеальну концепцію, з мінімальними вкладеннями під час війни? Сьогодні про це все у надихаючому інтервʼю розповідає Каріна - засновниця чудового бренду подарункових боксів SNUG.

Canva: останні оновлення, новий функціонал та тренди

Канва - завжди була зручним інструментом для швидкого створення дизайнів для соц мереж. Але за останні роки Canva дуже переформатувалась і сьогодні там є просто безмежний функціонал, який можна використати у щоденній роботі