Назад
Журнал

WhatsApp можлива заміна Телеграм?

В інтернеті вже давно ширяться чутки про те, що Телеграму може скоро не стати. Його просто закриють для українців. Чи справді Whats App — альтернатива Телеграм?

Маркетинг
Маркетинг
WhatsApp можлива заміна Телеграм?
Редакція ANT Media

Редакція ANT Media

Дата
3/5/2024
Тривалість
10 хв

Давайте відверто: все може бути. І в такому разі Whats App — не така вже погана заміна (до нього просто потрібно звикнути). Чи можливо у когось є  думки перейти назад у Viber?)

До слова, дехто з українських брендів самотужки відмовився від Телеграму (про це ми писали у статті)

Whats App для бізнесу

Коли більшість українців чує слово воц ап — на думку приходить лише “переписки з людьми, котрі закордоном”.  І нічого більше. Та чи пам’ятаєте ви, що Whats App вже давно як і Інстаграм куплений Метою? І не лише через купівлю. Цей месенджер має ряд своїх переваг (і для бізнесу в тому числі)

Окрім звичайних функцій, таких як створення профілю та надсилання повідомлень, у ньому є повно прихованих можливостей і давайте ми вам про них розкажемо

Розширений список повідомлень

Ви можете надсилати звичайні текстові повідомлення. Та окрім цього, ви також можете створювати інтерактивні списки в повідомленнях WhatsApp Тобто в повідомлення можна додати опції: на кшталт «Записатися на зустріч», «Переглянути продукти» або «Зв'язатися з нами», дозволяючи клієнтам зручно обирати бажану дію безпосередньо в чаті.

whats app канал

Інтеграція платежів (деякі ринки)

На деяких ринках WhatsApp Business пропонує можливість інтегрувати платіжні рішення безпосередньо в додаток.  Це дозволяє клієнтам оплачувати товари або послуги прямо у вікні чату, створюючи безперешкодний і зручний процес покупки.

як створити канал у воц ап

Мітки та групи для організації

Керування багатьма розмовами з клієнтами може стати дещо не зручним або й взагалі повідомлення можуть загубитись в чатах. Тож у Воц ап ви можете класифікувати контакти за допомогою міток, таких як «Новий запит», «Постійний клієнт» або позначити тематикою бізнесу клієнта. Це полегшує визначення пріоритетів та організацію розмов.

воц ап канали

Функція «Натисніть, щоб зателефонувати»

Запропонувавши кнопку «Натисніть, щоб зателефонувати» у своєму профілі WhatsApp Business — ви можете дуже спростити шлях клієнта. Адже так клієнти зможуть легко обрати функцію дзвінок з вами одним дотиком, не шукаючи ваш номер телефону в інших місцях.

Керування каталогом

Демонструйте свої продукти або послуги безпосередньо в профілі WhatsApp Business за допомогою каталогу. Це візуальне представлення дозволяє клієнтам зручно переглядати ваші пропозиції, підвищуючи впізнаваність продуктів і потенційно стимулюючи продажі.

воц ап групи

Списки розсилки для таргетованих повідомлень

Потрібно надіслати рекламне повідомлення або оголошення певній групі клієнтів?  Списки розсилки - ваша відповідь. Створюйте кастомні списки на основі демографічних даних або інтересів, що дозволить вам надсилати цільові повідомлення, які резонують з вашою аудиторією, і не спамити всіх загальними повідомленнями.

Дані та аналітика

Платформа має вбудовану аналітику. Тож ви можете дізнатись скільки повідомлень було надіслано та доставлено, аналізувати показники взаємодії з клієнтами та визначати тенденції, щоб оптимізувати свою комунікаційну стратегію для досягнення кращих результатів.

Канали в WhatsApp

Ось тут ще цікавіше. Адже якщо раптом Телеграм закриють (і навіть без закриття) — ви можете створити ідентичну групу в Воц ап де буде такий самий принцип: ви ділитесь корисною інформацією, у вас збираються підписники — ви берете рекламу і отримуєте кошти (якщо ви будете щось рекламувати, звісно). Плюс до того, групи Воц ап також можна буде легко рекламувати через Фейсбук. Що значно спрощує розвиток каналу

До слова, канали Воц Ап дуже популярні серед іноземців:

українські канали в воц ап

А ще багато українських організацій та особистостей (особливо на інформаційно-політичні тематики) вже мають тут свої канали і вже доволі велику аудиторію

воц ап розвиток каналів

Можливості WhatsApp каналів

Різноманітність контенту

Тут як і в телеграм, можна ділитися зображеннями, відео, голосовими нотатками і навіть документами. Тож ця універсальність дозволяє вам виражати індивідуальність і не відходити від звичного флоу телеграму.

Інтерактивні опитування та сесії запитань і відповідей

У Воц Ап ви також зможете створювати опитування, щоб оцінити вподобання аудиторії, проводити сесії запитань і відповідей та влаштовувати інтерактивні демонстрації продуктів. Це сприятиме залученню та отриманню цінної інформації від клієнтів.

Інтеграція з існуючими робочими процесами

Тут доступна оптимізація своїх операцій. Ви можете це зробити інтегрувавши канали WhatsApp з вашими CRM або інструментами автоматизації маркетингу. Таким чином ви можете планувати публікації, аналізувати демографічні дані аудиторії та відстежувати показники ефективності - і все це в рамках існуючої екосистеми.

Рекламні можливості

Як і телеграм — Воц ап канали також можна рекламувати і через фейсбук, і за допомогою інших каналів і так само залучати інфлуенсерів.

І хоча канали WhatsApp все ще розвиваються — їхній потенціал для бізнесу не викликає сумнівів.

Як ми бачимо, це буде дуже хороша заміна Телеграму, якщо все таки він стане не доступним в Україні.

Головне — працювати на випередження, мати запасний план і вже починати розбиратись в нюансах ведення Воц Ап груп. Розпочніть з долучення до вже існуючих українських груп, введіть собі звичку хоча б раз в день заходити в Воц ап і ви не помітите, як вже звикнете і до інтерфейсу і до ведення бізнесу в Воц Ап

А ми, доречі, вже маємо там канал. Тож ви можете одними з перших долучитись та підтримати наше медіа там :)

може зацікавити

Як розвивати особисту сторінку Лінкедін: топ 10 практичних порад

Лінкедін — моя улюблена платформа для пошуку класних професійних знайомств і нових клієнтів.

Що таке маркетинг: традиційні та сучасні підходи

Маркетинг. Одне слово може викликати радість, байдужість і навіть роздратування. Це настільки щось мінливе і швидкоплинне, що тут постійно потрібно бути в курсі всього

Як Haley Kalil та Hunger Games зруйнували Met Gala 2024

Let them eat cake: як ці слова повпливали на Met Gala 2024 і чому люди порівнюють це з голодними іграми