Назад
Журнал

Як досягти максимального результату за низьку вартість за допомогою E-mail маркетингу?

E-mail маркетинг – це більше, ніж лише листи на електронну пошту; це важливий інструмент сучасного маркетингу, який може змінити ваш підхід до комунікації з клієнтами та зробити його більш ефективним

Маркетинг
Маркетинг
Як досягти максимального результату за низьку вартість за допомогою E-mail маркетингу?
Яна Шаповалова

Яна Шаповалова

Дата
29/10/2023
Тривалість
15 хв

За прогнозами Statista.com E-mail маркетинг починає розвиватись і нарощувати свою силу.

Так до 2027 року дохід від E-mail маркетингу може становити 17,8 мільярдів доларів США. Це вражаюча можливість для бізнесу вдосконалити свої стратегії маркетингу та досягти нових рівнів успіху.

Стан E-mail маркетингу в Україні: В Україні станом на 2023 рік бізнес активно залучається до E-mail маркетингу, адже він чудово підходить як для сегменту В2В так і В2С.

мейл маркетинг

Завдяки E-mail маркетингу можна досягти великого результату за невелику вартість.

Це потужний інструмент для залучення нових клієнтів, підвищення лояльності і збільшення прибутку компанії.

Однак, щоб отримати максимальний результат при обмеженому бюджеті, важливо враховувати кілька ключових аспектів.

1. Обов'язково потрібно збирати інформацію про свою цільову аудиторію. Вже пройшов час коли для розсилки вам потрібно зібрати лише електронну пошту та ім'я. Клієнти цінують персоналізовані та цікаві електронні листи, що надають їм корисну інформацію та пропозиції. Тому раджу зібрати максимум інформації: вподобання, останні покупки (якщо ви продаєте товари чи послуги), на якому життєвому циклі покупки зупинився клієнт, чим цікавився і що хотів. Це допоможе вам персоналізувати свій лист та досягти максимум результату. Також можна використовувати сегментацію. Що розсилати масову розсилку клієнтам у яких схожі інтереси та покупки.

2. Звісно якісний контент. Перше що кидається в очі це звісно заголовок, потім прехедер(текст який бачить людина не відкриваючи листа). Сервіси з розсилок пропонують різні варіації розсилок. Готові шаблони, або можливість зробити свій індивідуальний лист. Також практикують гейміфікацію та інтерактивність. Звісно контекст має бути логічним та відповідати аудиторії. Чим цікавіше ви зробите листа на самому початку, тим більша конверсія буде спостерігатись у звітах.

3. Створюйте воронки з листів. E-mail маркетинг – це ціле мистецтво. Сервіси по розсилкам пропонують різні підходи. Автоматизуйте свої розсилки створюючи воронки продажу для нових клієнтів. Клієнти дають згоду на ваші повідомлення, а отже готові до спілкування. Листи дають більш чітку статистику про вашу кампанію. Це допоможе вам вибрати вектор куди далі йти.

поради для маркетологів

Ми повернулись до E-mail маркетингу, коли помітили збільшення незавершених реєстрації на сайті Vector. Було прийнято рішення сегментувати клієнтів та повернути їх. За півроку ми отримали конверсію відкриттів 29,6% та 4,8% переходів. Це допомогло нам повернути 4% клієнті. Які зробили замовлення.

Успіх у E-mail маркетингу залежить від вашої здатності відповідати на потреби та очікування вашої аудиторії. Незалежно від вашого бюджету, ви можете досягти значущих результатів, якщо ретельно плануватимете та аналізуватимете свою стратегію.

може зацікавити

20 секунд – це 500 принтів: поради зі створення коротких рекламних роликів

Важко уявити собі світ без реклами. Та й навіщо це робити?! Краще поговорімо про короткі рекламні ролики, адже саме вони сьогодні є найважливішою складовою маркетингових стратегій і мають здатність швидко та ефективно доносити ключові повідомлення до цільової аудиторії.

Snug Gifts: переосмислення подарункових боксів

Як воно, відкрити свою справу на емоціях, придумати ідеальну концепцію, з мінімальними вкладеннями під час війни? Сьогодні про це все у надихаючому інтервʼю розповідає Каріна - засновниця чудового бренду подарункових боксів SNUG.

Canva: останні оновлення, новий функціонал та тренди

Канва - завжди була зручним інструментом для швидкого створення дизайнів для соц мереж. Але за останні роки Canva дуже переформатувалась і сьогодні там є просто безмежний функціонал, який можна використати у щоденній роботі