Назад
Журнал

Як креатив допомагає стати поміченим: історія блогерки Каріни

Відома своїм творчим підходом до створення відео та фото контенту, блогерка Каріна ділиться з чого саме почався розвиток її блогу, звідки вона черпає ідеї для створення контенту та дасть декілька порад тим, хто хоче активно почати ведення власного блогу

Як креатив допомагає стати поміченим: історія блогерки Каріни
Редакція ANT Media

Редакція ANT Media

Дата
2/5/2024
Тривалість
10 хв

Каріно, у вас майже пів мільйона підписників в Тік Ток. Розкажіть, чи довго йшли до цієї цифри і як саме прийшла така ідея із веденням блогу у “ретро” стилі?

Я почала знімати відео в Тік ток у 20-му році під час карантину через ковід. Перші відео дійсно були саме в ретро стилі. Тут зійшлося багато факторів: 1-е, я обожнюю старі фільми і особливу атмосферу, яка в них присутня. Також я обожнюю вінтажні речі, можу годинами стирчати на блошиних ринках.

2-е це велика кількість речей та реквізиту, які я знайшла у своєї бабусі. Як вона сама каже: «Я ніколи не могла подумати, що мої шуби та сукні, будуть збирати тисячі лайків в інтернеті.» З великої кількості побуту, мені було дуже легко створити щось схоже на минулі часи. В той момент вірусилися відео саме під звуки зі старих фільмів. І я подумала чому б не спробувати створити щось більше, ніж просто ліпсінк.

Ваш блог починався просто як хоббі чи ви з самого початку знали чому пішли на цей шлях блогерства і що хочете отримувати від блогу?

Починалося це просто з хобі, карантинна нудьга знайшла вихід у створення роликів в інтернет. А коли я побачила просто величезні  перегляди, фідбек від аудиторії та перші рекламні пропозиції , я подумала чому б не зробити це професією. Ще на той період я навчалася в університеті на режисера, тому звичайно мені було не важко швидко знімати. І я дуже добре вміла монтувати.

Де ви черпаєте натхнення на такі креативні відео? Адже у вас дуже виразний власний стиль відео і це не можна не відмітити

По-перше мені дуже подобається відрізнятися, мати індивідуальні риси мого блогу. Раніше це було ретро, вінтаж, репліки фільмів. Зараз я трохи відійшла від цього проте все одно продовжую створювати щось індивідуальне, щось авторське.

Скільки часу йде у вас на зйомки відео в середньому? Чи робите перед тим додаткові розкадровки?

Я ніколи не приступаю до зйомки відео, якщо не маю при цьому ідею, прописаний текст, розкадровки, якщо цього вимагає формат відео. Ті ж рекламні інтеграції, коли дуже важливо відзняти правильні кадри.

На зйомку приблизно я витрачаю 3-4 години, підготовка може бути як 2 години та і два дні [якщо це створення реквізиту, іноді я навіть шию сама потрібний одяг]. Монтаж займає 2-4 і більше годин, в залежності від відео.

Чи не було засуджень з боку друзів чи близьких після того, як ви розпочали активно вести блог? Якщо так – як з цим справились

Зі сторони моїх близьких ніколи не було засуджень, вони завжди мене підтримували і навпаки мотивували та допомагали якщо була потреба.

А стосовно друзів та знайомих також було більш приємних слів.  Засудження люди не виражали, проте були ті які просто відділилися або  мовчали, але не скажу, що мене це зачіпало.

Думаю питання, яке цікавить багатьох: чи успішно ви сьогодні монетизуєте свій блог? Чи можливо у вас окрім блогу є інші джерела фінансової підтримки?

Звичайно приходять рекламні пропозиції. Я намагаюсь ретельно підходити до вибору, того що рекламувати. Паралельно я роблю зйомки для брендів.

Як хобі, працюю контентмейкером та веденням блогу інших. В основному це були якісь комерційні бізнесові акаунти. І також я маю свій телеграм канал в якому люди отримують певні знання з створення контенту та розвитку блогу.

З ким ви ніколи не будете працювати? (мається на увазі робити рекламу)

Напевно у кожного блогера є якісь свої ні в рекламі. Щодо себе, я напевно не буду ніколи рекламувати казино, якісь незрозумілі  тємки, підробки взуття чи одягу на якісь відомі бренди.

Чи часто доводиться стикатись з хейтом?

Я думаю що кожній людині звичайно неприємно чути про себе якісь думки з негативним посилом. Проте  вже залежить від того як ти до себе ставишся, якщо ти вважаєш себе майстром своєї справи, а тобі напишуть що ти нездара то навряд чи це тебе зачепить. Я прислухаюся до себе і коли ти кайфуєш, коли ти отримуєш задоволення від процесу створення того ж контенту, ніяке засудження  не стоїть поруч.

Що ви можете порадити тим, хто сьогодні тільки розпочинає свій шлях в блогерстві? Якісь свої фішки, лайфхаки, практичні поради?

Що я можу порадити людям які починають, по-перше не копіювати інших, не бути сірою масою.  По-друге знайти себе знайти, свою особливість та стиль. Почати знімати саме від себе, від своїх вподобань.  Не намагатися порівнювати себе з іншими, тому що порівняння  демотивує і змушує зупинятися аби щось змінювати в собі, підлаштовуючись під загальні рамки.

І звичайно просто експериментувати, знімати, не боятися  засуджень, якихось думок.  Якщо тобі подобається, якщо ти відчуваєш що це твоє, то треба робити і обов’язково це принесе результат

Соц мережі Каріни

Інстаграм

Тік Ток

може зацікавити

Як розвивати особисту сторінку Лінкедін: топ 10 практичних порад

Лінкедін — моя улюблена платформа для пошуку класних професійних знайомств і нових клієнтів.

Що таке маркетинг: традиційні та сучасні підходи

Маркетинг. Одне слово може викликати радість, байдужість і навіть роздратування. Це настільки щось мінливе і швидкоплинне, що тут постійно потрібно бути в курсі всього

Як Haley Kalil та Hunger Games зруйнували Met Gala 2024

Let them eat cake: як ці слова повпливали на Met Gala 2024 і чому люди порівнюють це з голодними іграми