Назад
Журнал

Як Snoop Dog перевершив Black Friday

В той час, коли всі активно готуються до Чорної п’ятниці, думають над знижками та оферами як продати чим побільше продуктів і не бути в мінусі — відомий репер зробив, здавалося б, неможливе. Йому вдалось не лише неабияк привернути увагу до продукту, а й, впевнена, збільшити продажі бренду.

Маркетинг
Маркетинг
Як Snoop Dog перевершив Black Friday
Вікторія Шиманська

Вікторія Шиманська

Дата
21/11/2023
Тривалість
10 хв

Як відомому артисту вдалось створити "шокуючу" рекламну кампанію?

16 листопада Snoop Dog запостив публікацію із підписом "Я кидаю палити" (а як відомо, артист ніколи не славився здоровим образом життя). І що додало реальності та справжності цьому допису - це його підпис, і видно було, що це написано дійсно ним.

снуп дог

Звісно, це викликало фурор, допис зібрав більше 4 мільйонів вподобань і повно коментарів з підтримкою та шоком від аудиторії.

Далі ми бачимо не відфотошоплені фото Snoop Dog, вдома, без фільтрів, наживо. Видно, що він "страждає" і показує стан та емоції відмови від звички в соц мережах

рекламна кампанія

Ці фото - це доказ того, що людина ділиться потаємним, як вона проводить дні, що відчуває і навіть без будь-якого натяку на майбутню рекламну інтеграцію.

Що ми бачимо далі - публікації із підписами про відмову від паління розбавлені звичайними фото з життя артиста, де він ділиться виступами, відео роликами з кліпів або бекстейджі роботи. І нічого не викликає підозри, просто звичайні фото, до яких звикла аудиторія артиста. Люди підтримували його в коментарях, не підозрюючи, що буде далі

інстаграм

А 20 листопада, коли почались активні кампанії до Чорної П'ятниці, коли весь Інстаграм гуде товарами і пропозиціями - Snoop Dog викладає відео, яке просто викликає фурор. Артист заколабився з брендом, який виробляє пічки, без диму (з англ smokeless)

solostove

І це просто геніально! Ви лише погляньте, як в Гугл зросли пошуки на даний товар після публікації відео 20 листопада.

Без набридливих оферів, без постійних нагадувань і без викладення тисячі доларів на фейсбук рекламу (що роблять майже всі в Чорну П'ятницю) - бренд завоював довіру і підвищив впізнаваність до нереальних цифр. Як ми можемо бачити, навіть наступні години після публікації відео запити в гугл значно вищі, ніж середньостатистичні до цього.

аналітика

Ну і звісно, коментарі до цієї рекламної кампанії відповідні.

Це було продумано до деталей. І такий маркетинг заслуговує на неабиякий респект і змушує переоcмислити роботу.

активність

Ця рекламна кампанія доказ того, що в маркетингу завжди потрібно думати не стандартно і не боятись ризикувати.

Тільки поглянувши на маркетинг під іншим кутом на вас чекатиме успіх.

може зацікавити

20 секунд – це 500 принтів: поради зі створення коротких рекламних роликів

Важко уявити собі світ без реклами. Та й навіщо це робити?! Краще поговорімо про короткі рекламні ролики, адже саме вони сьогодні є найважливішою складовою маркетингових стратегій і мають здатність швидко та ефективно доносити ключові повідомлення до цільової аудиторії.

Snug Gifts: переосмислення подарункових боксів

Як воно, відкрити свою справу на емоціях, придумати ідеальну концепцію, з мінімальними вкладеннями під час війни? Сьогодні про це все у надихаючому інтервʼю розповідає Каріна - засновниця чудового бренду подарункових боксів SNUG.

Canva: останні оновлення, новий функціонал та тренди

Канва - завжди була зручним інструментом для швидкого створення дизайнів для соц мереж. Але за останні роки Canva дуже переформатувалась і сьогодні там є просто безмежний функціонал, який можна використати у щоденній роботі