Назад
Журнал

Бізнес ідеї 2024

Здавалося б, ринок вже просто переповнений і починати щось нове дуже важко, дорого та часозатратно.

Своїм
Своїм
Бізнес ідеї 2024
Редакція ANT Media

Редакція ANT Media

Дата
15/3/2024
Тривалість
10 хв

Бізнес у 2024

Взагалі десь так воно і є, проте незважаючи на те, що важко визначити заздалегідь, який бізнес буде працювати, а який ні — все ж є декілька ідей, які можуть не лише “не вигоріти”, а й стати топовими на ринку.

Екологічно чисті продукти та послуги

Значна частина покупців все частіше надає перевагу екологічності при прийнятті рішень про покупку. Тож очікується, що ця тенденція продовжиться, створюючи ширший ринок для екологічно чистих продуктів і послуг. Цьому сприє також зростання глобальної обізнаності про екологічні проблеми, такі як зміна клімату та забруднення, а це стимулює попит на екологічні рішення, що мінімізують вплив на навколишнє середовище. І хоча такі продукти дорожчі, проте люди готові за них платити.

Багато урядів впроваджують політику та правила, якими заохочують бізнеси до екологічного розвитку. Це і податкові пільги, субсидії або гранти для підприємств, які використовують екологічні підходи у виробництві. А державні та приватні інвестиції все частіше спрямовуються на підтримку екологічного бізнесу, створюючи потенційні можливості для фінансування.

Плюс до того, зосередженість на екологічному розвитку продуктів або послуг сприяє формуванню позитивного іміджу бренду, що приваблює екологічно свідомих споживачів та потенційних інвесторів. Екологічний бізнес - це не просто тренд, це необхідність. Компанії, які надають пріоритет такому виду діяльності мають більше шансів відповідати майбутнім нормативним вимогам і запитам споживачів.

екологічні продажі

Основна перевага: зростання споживчого попиту на екологічно чисту продукцію, потенційні державні стимули для сталого бізнесу.

Основний недолік: такий бізнес вимагати більших початкових інвестицій для впровадження екологічних продуктів. Більше того, на ринку вже є “гравці”, які раніше почали такий бізнес і потрібно буде думати як вигідно виділитись серед них

Приклади екологічно-свідомих брендів:

  • Patagonia — компанія з виробництва одягу для активного відпочинку, відома своєю прихильністю до екологічної відповідальності та сталих практик.
  • Tesla — лідер у виробництві електромобілів, що просуває екологічні транспортні рішення
  • The Body Shop —  косметична компанія, відома своїми продуктами без жорстокості та прихильністю до етичних джерел постачання

Платформи онлайн-освіти та електронного навчання

Запуск платформи онлайн-освіти може стати справді сприятливою бізнес-можливістю у 2024 році.

Зростаючий попит на гнучкі та доступні навчальні рішення в поєднанні з потенціалом масштабування та постійними доходами робить цю сферу привабливою для підприємців. Однак для досягнення успіху необхідно зрозуміти ринок, побудувати стратегію, яка буде відрізняти вас від конкуренції, а також мати можливість створити якісний продукт.

Попит на онлайн-освіту стрімко зростає, тому що:

  • бажаючі можуть отримати доступ до освітнього контенту в будь-який час, в будь-якому місці, у власному темпі.
  • онлайн-курси можуть бути дешевшими за традиційну освіту, що робить їх доступними для ширшої аудиторії.
онлайн освіта
  • платформи електронного навчання можуть охопити глобальну аудиторію, усуваючи географічні бар'єри для освіти.

Зазвичай такі платформи мають широкий спектр курсів, що відповідають різним потребам та інтересам, від професійного розвитку до особистого збагачення. Також на них можна відстежувати прогрес і залученість студентів, що дозволяє постійно вдосконалювати навчальний процес.

Основна перевага: зростання попиту на онлайн-навчання завдяки гнучкості та доступності, потенціал для масштабування та охоплення глобальної аудиторії.

Основний недолік: висока конкуренція у сфері електронного навчання, що вимагає створення високоякісного цікавого контенту, щоб виділитися на тлі інших.

Приклади онлайн платформ для навчання:

  • Udemy — пропонує величезну бібліотеку курсів на різні теми, які викладають викладачі з усього світу
  • Coursera — півпрацює з провідними університетами та компаніями для проведення онлайн-курсів і спеціалізацій
  • Skillshare — зосереджується на творчих навичках, таких як анімація, дизайн та фотографія.

Послуги на основі підписки

Підписка забезпечує передбачуване та постійне джерело доходу, що дозволяє покращити ваше фінансове планування та прогнозування. Компанії, що використовують моделі передплати часто пропонують хороші та вигідні рішення чим утримують клієнтів.  А це сприяє розвитку довгострокових відносин.

Моделі підписки можна легко масштабувати, щоб пристосувати до зростаючої клієнтської бази з мінімальними додатковими витратами. Підписка може створити відчуття ексклюзивності або преміальності порівняно з одноразовими покупками. Більше того, утримання існуючих клієнтів часто обходиться дешевше, ніж залучення нових, що робить підписку економічно вигідним підходом у довгостроковій перспективі.

Дані про підписку надають цінну інформацію про поведінку та вподобання клієнтів, що дозволяє краще прогнозувати продажі та здійснювати цілеспрямовані маркетингові зусилля. А розуміння вподобань клієнтів допомагає ефективно управляти сервісом, створювати релевантні рекламні оголошення та пропозиції.

Основна перевага: постійний потік надходжень, підвищує лояльність клієнтів, дозволяє краще прогнозувати продажі.

Основний недолік: потребують надання постійної цінності для утримання передплатників, витрати на залучення клієнтів можуть бути дещо високими.

маркетингове медіа

Приклади сервісів з підпискою:

  • Netflix — провідний постачальник розважального контенту
  • Amazon Prime — пропонує різноманітні переваги, такі як безкоштовна доставка, доступ до ексклюзивних пропозицій та потокові сервіси.
  • Dollar Shave Club — доставляє бритви та інші засоби особистої гігієни безпосередньо клієнтам за підпискою

Сервіси спільного користування

Шейрингові сервіси переживають значне зростання, зумовлене зростанням переваги доступу над володінням, особливо серед молодих поколінь. Воно ж сприяє підвищенню ефективності та зменшенню відходів, що відповідає зростаючій увазі до екологічної свідомості.

Запуск платформи спільного користування часто вимагає менших початкових інвестицій порівняно з традиційним бізнесом, оскільки право власності на активи належить учасникам.Такий бізнес може швидко масштабуватися до великої бази користувачів без значних додаткових витрат, що сприяє швидкому зростанню. А зі збільшенням кількості користувачів ціннісна пропозиція платформи зростає як для провайдерів, так і для споживачів, створюючи цикл самопідсилення.

Основна перевага: сприяє використанню ресурсів та зменшенню відходів, відповідає зростаючій тенденції свідомого споживання.

Основний недолік: управління логістикою та забезпечення контролю якості може бути складним завданням, можливе порушення роботи існуючого бізнесу.

бізнес 2024

Приклади сервісів спільного користування

  • Airbnb — поєднує мандрівників з унікальними варіантами житла
  • Uber та Lyft — зробили революцію в транспортній галузі, надавши послуги поїздок на замовлення.
  • Turo — сприяє піринговій оренді автомобілів.

Щоб почати бізнес, який принесе вам реальний дохід та задоволення завжди:

  • визначайте конкретні потреби та прогалини у вашій місцевості
  • оберіть галузь, якою ви захоплені і в якій маєте відповідні знання та досвід.
  • проведіть ретельне дослідження, щоб зрозуміти цільову аудиторію, конкуренцію та потенційні виклики.
  • розробіть чітку та стійку бізнес-модель, яка визначатиме потоки доходів, витрати та маркетингові стратегії

може зацікавити

20 секунд – це 500 принтів: поради зі створення коротких рекламних роликів

Важко уявити собі світ без реклами. Та й навіщо це робити?! Краще поговорімо про короткі рекламні ролики, адже саме вони сьогодні є найважливішою складовою маркетингових стратегій і мають здатність швидко та ефективно доносити ключові повідомлення до цільової аудиторії.

Snug Gifts: переосмислення подарункових боксів

Як воно, відкрити свою справу на емоціях, придумати ідеальну концепцію, з мінімальними вкладеннями під час війни? Сьогодні про це все у надихаючому інтервʼю розповідає Каріна - засновниця чудового бренду подарункових боксів SNUG.

Canva: останні оновлення, новий функціонал та тренди

Канва - завжди була зручним інструментом для швидкого створення дизайнів для соц мереж. Але за останні роки Canva дуже переформатувалась і сьогодні там є просто безмежний функціонал, який можна використати у щоденній роботі