Назад
Журнал

Інстаграм: останні оновлення та тренди 2024

Тримаємо руку на пульсі і на черзі порція новин та оновлень від Інстаграм

Маркетинг
Маркетинг
Інстаграм: останні оновлення та тренди 2024
Редакція ANT Media

Редакція ANT Media

Дата
23/7/2024
Тривалість
10 хв

Instagram додав нотатки до рілс і постів

Інстаграм оголосив про чергове розширення функції обміну повідомленнями «Нотатки»: тепер користувачі можуть залишати нотатки як у діректі так і у стрічці новин

Підписники можуть ділитися нотатками безпосередньо в дописі, по суті, діючи як повідомлення типу Post-It, які прикріплюються до оновлення.

Нотатки є тимчасовими (вони активні три дні), і їх можуть залишати лише ті, на кого вони підписані, що додає просту можливість стимулювати взаємодію між вашими друзями.

оновлення інстаграм

Інстаграм експериментує з суперлайками для сторіс

Так само, як платформа додає цікаву та оригінальну опцію обміну музикою для Threads, він також, схоже, експериментує з іншою функцією, яка була скопійована з іншого додатку.

Згідно з виявленим у внутрішньому коді останньої версії додатку, платформа працює над опцією «Супер лайк» для Stories.

Як видно з цього прикладу, опублікованого дослідником додатків Алессандро Палуцці - функція Super Like в Instagram, принаймні в її нинішньому вигляді, дозволила б вам висловити своє захоплення історією, натиснувши і утримуючи кнопку «Мені подобається» на екрані, яка потім покаже автору, що вам дійсно сподобався його пост.

інстаграм

YouTube це також має для коментарів у прямому ефірі, а Tinder - для потенційних збігів. Отже, це ще одна скопійована функція, яка потрапляє в додаток, що не є дуже погано

Але що буде цікаво, так це те, чи збирається Інстаграм стягувати плату з користувачів за їхні супер-лайки, як це роблять YouTube і Tinder зі своїми «супер» функціями. Побачимо

Інстаграм поділився порадами для творців reels

Інстаграм поділився деякими новими порадами щодо Reels на своїй професійній інформаційній панелі в додатку зі списком ключових моментів, які допоможуть максимізувати ефективність вашого контенту Reels.

інстаграм новини

Ці поради допоможуть вам стати кращими під час створення та публікації reels:

  • Привертайте увагу в перші 3 секунди
  • Ролики тривалістю 30-60 секунд мають кращі показники (Примітка: 90-секундні ролики - ні-ні)
  • Використовуйте трендові хештеги (хоча генеральний директор неодноразово зазначав, що хештеги не покращують охоплення)
  • Використовуйте тренди та трендові аудіо
  • Намагайтесь стимулювати пряме залучення (особливо поширення)
  • Відповідайте на коментарі протягом 7 днів
  • Діліться своїм контентом в Інстаграм одночасно з іншими платформами (хоча раніше було навпаки)
  • Створюйте цікавий, гумористичний контент
  • Завантажуйте відео у високій роздільній здатності
  • Створюйте в середньому 10 або більше роликів на місяць

Більшість з них - це досить загальні поради щодо створення відео, які ви, без сумніву, читали/чули раніше, але є деякі специфічні вказівки для Reels, які можуть допомогти вам направити їх у правильному напрямку.

Інстаграм додає можливість прямих трансляцій тільки для близьких друзів

Інстаграм прагне подвоїти кількість приватних групових чатів у додатку, додавши функцію "Близькі друзі в Instagram Live", яка дозволить користувачам спілкуватися з трьома іншими людьми під час приватної відео-сесії.

Її (трансляцію) зможуть переглянути лише ті, хто входить до вашого списку "Близькі друзі".

Як ви можете бачити в цьому прикладі, тепер ви зможете транслювати тільки для своїх Близьких друзів і запрошувати інших зі списку Близьких друзів стати співведучими або приєднатися до трансляції. Це також розширить вашу аудиторію до їхніх близьких друзів, але, по суті, це варіант відео в прямому ефірі для невеликих груп, який може допомогти полегшити зв'язок у додатку.

інстаграм оновлення

Інстаграм тестує режим очищення Reels

Instagram, схоже, експериментує з новою опцією, яка дозволить вам приховати опис і кнопки інтерфейсу на роликах Reels, що зробить перегляд більш чистим.

Як ви можете бачити на цьому скріншоті, опублікованому дослідником додатків Алессандро Палуцці (Alessandro Paluzzi), Instagram експериментує з так званим «прозорим режимом», який активується при тривалому натисканні на котушку.

Після його ввімкнення весь інтерфейс та описи будуть приховані з поля зору, щоб ви могли краще зосередитися на основному відеоконтенті.

Це, до речі, майже той самий функціонал, який користувач Reddit рекомендував для цього більше року тому, зазначивши, що Instagram може легко надати спосіб очистити екран і обмежити захаращеність, а також додати іконку динаміка як альтернативу вимкненню звуку..

Instagram тестує стрічку Blend Feed для приватного обміну контентом

Instagram продовжує тестувати нові можливості приватної взаємодії, цього разу за допомогою нової опції під назвою "Blend", яка, по суті, є комбінованою стрічкою Reels, заснованою на Reels, якими ви поділилися з другом.

Як ви можете бачити в цьому прикладі, наведеному дослідником додатків Алессандро Палуцці (Alessandro Paluzzi), буде показано ваш об'єднаний потік "Blend" з другом/з'єднанням: "Рекомендації на основі роликів, якими ви поділилися один з одним, і ваших інтересів". Отже, по суті, Instagram випробовує більш інтегрований спосіб полегшити обмін роликами, використовуючи поведінку користувачів, які діляться роликами через DM.

Ще у 2022 році керівник Instagram Адам Моссері зазначив:

"Зараз друзі публікують набагато більше в історіях і надсилають набагато більше DM, ніж у стрічці".

Виходячи з цього, Instagram працював над низкою нових функцій, які дозволять використовувати приватний обмін у додатку, зокрема:

  • Нотатки у вхідних, опція, що підказує розмову, яка висвітлює підказки чату від ваших з'єднань у верхній частині вхідних DM-повідомлень
  • Канали - функція обміну повідомленнями від одного до багатьох, призначена для знаменитостей і творчих особистостей, які шукають спосіб залишатися на зв'язку з шанувальниками, сумісний з DM
  • Колекції, які дозволяють користувачам співпрацювати та взаємодіяти навколо вибраних дописів, опублікованих у груповій стрічці

Instagram тестує довші reels, щоб максимізувати залучення

Instagram розширює тест на завантаження довших роликів: тепер деякі користувачі можуть завантажувати в додаток ролики тривалістю 3 хвилини. Деяким користувачам тепер пропонується завантажувати 3-хвилинне відео для своїх роликів, що перевищує поточний ліміт у 90 секунд. З цим Instagram вже деякий час експериментує, і 10-хвилинне завантаження також перебуває на стадії попереднього розгляду в штаб-квартирі Інстаграм.

Instagram експериментує з більшою кількістю "рамок" у карусельних публікаціях

Instagram експериментує з ширшими карусельними публікаціями, і деякі користувачі тепер можуть додавати до 15 зображень до своїх карусельних публікацій в Інстаграм. Деякі користувачі отримують сповіщення про те, що тепер вони можуть додавати до одного допису до 15 зображень, що є збільшенням від поточного ліміту в 10 дописів у каруселі. Це може дати вам більше можливостей продемонструвати ваш контент в одній каруселі або надати більше контексту про проект, подію тощо.

може зацікавити

20 секунд – це 500 принтів: поради зі створення коротких рекламних роликів

Важко уявити собі світ без реклами. Та й навіщо це робити?! Краще поговорімо про короткі рекламні ролики, адже саме вони сьогодні є найважливішою складовою маркетингових стратегій і мають здатність швидко та ефективно доносити ключові повідомлення до цільової аудиторії.

Snug Gifts: переосмислення подарункових боксів

Як воно, відкрити свою справу на емоціях, придумати ідеальну концепцію, з мінімальними вкладеннями під час війни? Сьогодні про це все у надихаючому інтервʼю розповідає Каріна - засновниця чудового бренду подарункових боксів SNUG.

Canva: останні оновлення, новий функціонал та тренди

Канва - завжди була зручним інструментом для швидкого створення дизайнів для соц мереж. Але за останні роки Canva дуже переформатувалась і сьогодні там є просто безмежний функціонал, який можна використати у щоденній роботі