Назад
Журнал

Інстаграм: останні оновлення та тренди 2024

Тримаємо руку на пульсі і на черзі порція новин та оновлень від Інстаграм

Маркетинг
Маркетинг
Інстаграм: останні оновлення та тренди 2024
Редакція ANT Media

Редакція ANT Media

Дата
3/5/2024
Тривалість
10 хв

Instagram тестує режим очищення Reels

Instagram, схоже, експериментує з новою опцією, яка дозволить вам приховати опис і кнопки інтерфейсу на роликах Reels, що зробить перегляд більш чистим.

Як ви можете бачити на цьому скріншоті, опублікованому дослідником додатків Алессандро Палуцці (Alessandro Paluzzi), Instagram експериментує з так званим «прозорим режимом», який активується при тривалому натисканні на котушку.

Після його ввімкнення весь інтерфейс та описи будуть приховані з поля зору, щоб ви могли краще зосередитися на основному відеоконтенті.

Це, до речі, майже той самий функціонал, який користувач Reddit рекомендував для цього більше року тому, зазначивши, що Instagram може легко надати спосіб очистити екран і обмежити захаращеність, а також додати іконку динаміка як альтернативу вимкненню звуку.

Instagram додав новий стікер для сторіс "Сповістити"

Instagram додав нову наліпку "Сповістити" для авторів, яка надасть їм ще один спосіб інформувати свою аудиторію про те, коли вони публікують у додатку.

Як ви можете бачити в цьому прикладі, за допомогою нового стікера "Сповістити" автори зможуть запропонувати своїй аудиторії встановити нагадування, щоб переконатися, що вони побачать свої майбутні публікації в додатку. Натиснувши на стікер "Сповістити", користувач зможе вибрати, про які елементи він отримуватиме сповіщення, що може стати гарним способом усунути загальне розчарування через те, що алгоритм не може донести ваші оновлення до аудиторії.

Instagram ділиться порадами, які допоможуть створювати сторіс, які залучають

Це може вам допомогти. Сьогодні Instagram опублікував розширений огляд порад та підказок для Stories, які не розкривають жодних нових функцій, але дають кілька цікавих зауважень, які варто врахувати у вашому творчому процесі. Огляд містить п'ять порад щодо презентацій та кілька нотаток, які допоможуть вам покращити використання Stories.

Instagram заявляє, що користувачі можуть додавати GIF-файли, текст або зображення до свого шаблону, щоб підвищити рівень залученості.

Instagram тестує стрічку Blend Feed для приватного обміну контентом

Instagram продовжує тестувати нові можливості приватної взаємодії, цього разу за допомогою нової опції під назвою "Blend", яка, по суті, є комбінованою стрічкою Reels, заснованою на Reels, якими ви поділилися з другом.

Як ви можете бачити в цьому прикладі, наведеному дослідником додатків Алессандро Палуцці (Alessandro Paluzzi), буде показано ваш об'єднаний потік "Blend" з другом/з'єднанням: "Рекомендації на основі роликів, якими ви поділилися один з одним, і ваших інтересів". Отже, по суті, Instagram випробовує більш інтегрований спосіб полегшити обмін роликами, використовуючи поведінку користувачів, які діляться роликами через DM.

Ще у 2022 році керівник Instagram Адам Моссері зазначив:

"Зараз друзі публікують набагато більше в історіях і надсилають набагато більше DM, ніж у стрічці".

Виходячи з цього, Instagram працював над низкою нових функцій, які дозволять використовувати приватний обмін у додатку, зокрема:

  • Нотатки у вхідних, опція, що підказує розмову, яка висвітлює підказки чату від ваших з'єднань у верхній частині вхідних DM-повідомлень
  • Канали - функція обміну повідомленнями від одного до багатьох, призначена для знаменитостей і творчих особистостей, які шукають спосіб залишатися на зв'язку з шанувальниками, сумісний з DM
  • Колекції, які дозволяють користувачам співпрацювати та взаємодіяти навколо вибраних дописів, опублікованих у груповій стрічці

Instagram запустив рекламу з промокодами для стимулювання активності покупців

Тепер рекламодавці в Instagram можуть заманювати потенційних покупців за допомогою промокодів, вказаних у підписі, які потім можна застосувати в процесі оформлення замовлення. Це дасть вам ще один спосіб стимулювати продажі за допомогою ваших рекламних акцій в Інстаграм, а також ще один спосіб відстежувати прямі продажі на платформі на основі введеного промокоду.

Як зазначалося, Meta анонсувала майбутню опцію на ShopTalk 2024, яка повторює той самий формат, що вже доступний у Facebook (у деяких регіонах). Мета каже, що додавання вбудованих кодів, пов'язаних безпосередньо з покупками, стало ефективною приманкою для багатьох потенційних покупців.

інстаграм

Новий інструмент генеративного редагування фону зі штучним інтелектом для Stories

Інструмент дозволяє користувачам змінювати фон своїх зображень за допомогою підказок на кшталт "На червоній доріжці" або "За тобою женуться динозаври". Користувачі також можуть писати власні підказки для створення нових фонів. Після публікації історії за допомогою інструменту інші користувачі побачать наліпку "Спробуй" з підказкою, щоб вони також могли поекспериментувати з функцією генерації зображень.

Instagram тестує довші reels, щоб максимізувати залучення

Instagram розширює тест на завантаження довших роликів: тепер деякі користувачі можуть завантажувати в додаток ролики тривалістю 3 хвилини. Деяким користувачам тепер пропонується завантажувати 3-хвилинне відео для своїх роликів, що перевищує поточний ліміт у 90 секунд. З цим Instagram вже деякий час експериментує, і 10-хвилинне завантаження також перебуває на стадії попереднього розгляду в штаб-квартирі Інстаграм.

Instagram експериментує з більшою кількістю "рамок" у карусельних публікаціях

Instagram експериментує з ширшими карусельними публікаціями, і деякі користувачі тепер можуть додавати до 15 зображень до своїх карусельних публікацій в Інстаграм. Деякі користувачі отримують сповіщення про те, що тепер вони можуть додавати до одного допису до 15 зображень, що є збільшенням від поточного ліміту в 10 дописів у каруселі. Це може дати вам більше можливостей продемонструвати ваш контент в одній каруселі або надати більше контексту про проект, подію тощо.

може зацікавити

Як розвивати особисту сторінку Лінкедін: топ 10 практичних порад

Лінкедін — моя улюблена платформа для пошуку класних професійних знайомств і нових клієнтів.

Що таке маркетинг: традиційні та сучасні підходи

Маркетинг. Одне слово може викликати радість, байдужість і навіть роздратування. Це настільки щось мінливе і швидкоплинне, що тут постійно потрібно бути в курсі всього

Як Haley Kalil та Hunger Games зруйнували Met Gala 2024

Let them eat cake: як ці слова повпливали на Met Gala 2024 і чому люди порівнюють це з голодними іграми