Назад
Журнал

Чарівної пігулки з розвитку бренду немає

Буду з вами чесна - немає одного ідеального правила чи стратегії, виконуючи які, ви стовідсотково вийдете на стабільний потік клієнтів з соціальних мереж. Чому? Зараз поясню

Маркетинг
Маркетинг
Чарівної пігулки з розвитку бренду немає
Варя Рябчинська

Варя Рябчинська

Дата
26/9/2023
Тривалість
5 хв

Коли ви будете чітко розуміти, для кого ви створюєте свій контент - ви будете знати, що для вас працює, а що ні. Вам зовсім не обовʼязково дотримуватись «загальних правил». Якщо ви знаєте, що ваш клієнт це людина, яка тримає увагу більше ніж 7 секунд (згідно останньої статистики середньо статистичний користувач тримає увагу на відео протягом 7 секунд, тому деякі експерти радять робити відеоконтент якомога коротшим та простішим) , не робіть скажено швидкі відео з кричущими фразами та прямим агресивним продажем.

Всім, що зʼявляється в мережі про вас, ви маєте демонструвати цінності свого бренду, вибудовуйте довірчі відносини з клієнтом на всіх етапах зіткнення, саме для його існує tone of voice бренду.

Уявімо, що ми маємо нішу - заклад харчування.

У місті Дніпрі, для прикладу, є 40 ресторанів якогось певного направлення. Якщо всі 40 ресторанів будуть постити майже однаковий контент, теми для відео, постів, стиль зйомки відео та фото, ви зможете їх відрізнити? Побачивши в соц мережах нове відео будь-якого з цих закладів, ви прогорнете його, адже всі роблять такі самі відео, чим воно може відрізнятись? Звісно, ви будете ходити в якісь з цих закладів, обираючи просто за розташуванням чи наявності місць, але у вас не буде емоційної привʼязки, у вас не буде бажання поїхати саме в цей заклад, і наврядчи він перший вам спаде на думку, коли хтось вас попросить порадити заклад. У вас не буде важливих спогадів, повʼязаних з цим місцем, воно ніяк не вплине на ваше життя та не запам’ятається. Погоджуєтесь?

Що ж тоді робити?

Для того, щоб ваші соціальні мережі працювали так, як повинні (це теж окрема тема для статті) ви маєте вирізнятись контентом, вайбом, мати елементи якоріння (це можуть бути візуальні, або інші елементи).

А для того, щоб зрозуміти, що саме робити вам потрібно знати своїх клієнтів.  

Все що ви робите, транслюєте через свої соц мережі має відображати ваші цінності, цінности вашого магазину чи закладу. Воно має бути направлено на ВАШИХ клієнтів - людей,  які мають такі ж цінності. Ви МАЄТЕ знати свого ідеального клієнта- що він любить, що він дивиться, з ким він спілкується, як проводить вільний час, а іноді навіть - які пісні він співає в душі.

може зацікавити

20 секунд – це 500 принтів: поради зі створення коротких рекламних роликів

Важко уявити собі світ без реклами. Та й навіщо це робити?! Краще поговорімо про короткі рекламні ролики, адже саме вони сьогодні є найважливішою складовою маркетингових стратегій і мають здатність швидко та ефективно доносити ключові повідомлення до цільової аудиторії.

Snug Gifts: переосмислення подарункових боксів

Як воно, відкрити свою справу на емоціях, придумати ідеальну концепцію, з мінімальними вкладеннями під час війни? Сьогодні про це все у надихаючому інтервʼю розповідає Каріна - засновниця чудового бренду подарункових боксів SNUG.

Canva: останні оновлення, новий функціонал та тренди

Канва - завжди була зручним інструментом для швидкого створення дизайнів для соц мереж. Але за останні роки Canva дуже переформатувалась і сьогодні там є просто безмежний функціонал, який можна використати у щоденній роботі