Назад
Журнал

День Святого Валентина 2024: ідеї, подарунки та підготовка брендів

День Святого Валентина вже не за горами. Хтось ставиться до цього свята позитивно, хтось скептично, а хтось дуже негативно. Та все ж, цей день є, і щоб там хто не казав, але люди в цей день продовжують висловлювати любов, та прихильність до своїх близьких, друзів і сім'ї.

Маркетинг
Маркетинг
День Святого Валентина 2024: ідеї, подарунки та підготовка брендів
Вікторія Шиманська

Вікторія Шиманська

Дата
2/2/2024
Тривалість
10 хв

Цього року, як і решта років, бренди зробили все можливе, щоб створити унікальні та незабутні враження для своїх клієнтів. А ще заохотити їх до покупки, звісно.

Давайте розглянемо, які різні ніші та бренди готуються, що використовують у своїх кампаніях і, ще не так пізно, адаптувати щось для своїх проєктів.

Квіткові магазини

Чи не один з найзатребуваніших бізнесів 14 лютого. Квіткові крамниці по - своєму впроваджують різні кампанії та запрошують людей до покупки. Наприклад пропонують спеціальні композиції на замовлення, які виходять за рамки традиційних букетів і лише до дня Валентина. Деякі флористи співпрацюють з місцевими художниками, створюючи розписані вручну вази або унікальні упаковки, перетворюючи акт дарування квітів на мистецьке вираження любові.

Приклад

Відомий у Venice Beach квітковий магазин створили на сайті цілу сторінку, присвячену дню Валентина і продають композиції, назви яких приурочені саме цьому дню. І, мушу зізнатись, букети у них вражаючі і унікальні.

день валентина

Хочеться також відзначити, що багато квіткових магазинів взяли на себе ініціативу підписки на букети. Оплачуєте один раз, залишаєте потрібну адресу і радуєте своїх близьких та рідних декілька місяців поспіль. Як на мене, дуже крута ідея.

Ресторани та кафе

На другому місці за затребуваністю після квітів. У цей день, щоб якось виділитись серед решти, ресторани створюють ексклюзивні меню до Дня святого Валентина (тому якщо ви ще досі цього не зробили — можете прямо зараз подумати про особливе меню). А деякі заклади харчування співпрацюють з відомими шеф-кухарями та пропонують набори для приготування їжі вдома, це дозволяє перенести ресторанний досвід безпосередньо до вашої кухні і зробити романтичний тандем у приготуванні святкової вечері.

подарунки до дня валентина

Одяг та аксесуари

Бренди одягу та аксесуарів часто випускають лімітовані колекції до Дня святого Валентина, що вирізняються своїм унікальним дизайном. Деякі модні будинки навіть представляють кастомізовані вироби, що дозволяють клієнтам вигравіювати особливі повідомлення або ініціали на прикрасах та одязі.

Приклад

Бренд нижньої білизни та купальників спеціально до дня Валентина створив унікальні прикраси у вигляді перевернутого серця. Здавалося б, доволі милий подарунок, але якщо ви поглядете на нього, то так, по формі він нагадує дещо інше. Цей кулон має 14-карат золота і прикрашений двома натуральними діамантами загальною вагою в один карат. (рекламна кампанія)

прикраси купити

Cпорт та СПА салони

Бренди, які пов’язані зі спортом та піклуванням про своє фізичне та емоційне самопочуття, пропагують любов і турботу про себе не лише на 14 лютого. Та все ж, до цього дня, багато з них пропонують спеціалізовані фітнес-класи, оздоровчі процедури та незабутні спа-пакети. Звісно, все це заохочує людей придбати ці спеціальні пропозиції і ставити на перше місце своє здоров’я.  (Плюс до того, це чудовий подарунок коханій людині)

Тут класні ідеї на 14 лютого від магазину вражень Bodo

подарунки коханим Bodo

Благодійність і день Валентина

Не зважаючи на те, що це день про кохання — багато закладів та брендів, пропонуючи спеціальні пропозиції до цього дня, паралельно проводять збір коштів на потреби та благодійність. І оскільки в Україні за останні 2 роки тема благодійності поширилась — цьогоріч є українські бренди, які пропонуючи романтичні вечори збирають кошти на потреби ЗСУ.

Приклад

Відомий у Західній Україні готель Фоміч, організовує вечір 14 лютого із відомими зірками. І мета цього вечора збір коштів.

буковель

Ще декілька прикаладів того, як бренди не втрачають можливості подвоїти (чи пороїти) свої доходи на день Валентина

Старбакс - представив нові товари до Дня святого Валентина, щоб полюбити лате. Яскраві та милі чашки для кави із сердечками та квітами. Поціновувачі лімітованих колекцій точно не залишаться остронь

маркетинг

Heinz -  випустили пляшечку для емоційної підтримки. Продукт має пляшку кетчупу, набір наклейок та ремінець для зручного перенесення.

маркетолог

Як йдеться у повідомленні: “У разі надзвичайної ситуації, кризи, тривоги, нудьги, великих життєвих подій, вечері з друзями або барбекю з тим дивним дядьком, який не вірить у приправи, візьміть нас з собою”. Як на мене — кампанія вийшла чудова.

MyMuse - бренд сексуального здоров'я звернувся до найбільшого амбасадора кохання, Купідона, зі своєю кампанією "Сучасне кохання потребує сучасних рішень” і створили серію відеороликів. У цій кампанії Амур уособлює вікові суспільні норми, які нав'язують нам думку, що існує лише один правильний спосіб кохання. MyMuse розуміє, що вираження кохання змінилося. Тому, незалежно від того, чи обираєте ви свій власний шлях, чи обираєте свої власні традиції, чи вирішуєте одружитися або залишатися самотніми компанія репрезентує, що в сучасному коханні не існує універсального підходу до кохання.

Переглянути ролики

реклама в інтернеті

День святого Валентина — це не лише традиційні прояви любові, але й інновації, персоналізація та соціальна відповідальність. Бренди використовують різні способи, пов'язані з тим, як люди святкують чи обираають подарунки, і тим самим створюють яскраву та особливу атмосферу для цього дня.

може зацікавити

20 секунд – це 500 принтів: поради зі створення коротких рекламних роликів

Важко уявити собі світ без реклами. Та й навіщо це робити?! Краще поговорімо про короткі рекламні ролики, адже саме вони сьогодні є найважливішою складовою маркетингових стратегій і мають здатність швидко та ефективно доносити ключові повідомлення до цільової аудиторії.

Snug Gifts: переосмислення подарункових боксів

Як воно, відкрити свою справу на емоціях, придумати ідеальну концепцію, з мінімальними вкладеннями під час війни? Сьогодні про це все у надихаючому інтервʼю розповідає Каріна - засновниця чудового бренду подарункових боксів SNUG.

Canva: останні оновлення, новий функціонал та тренди

Канва - завжди була зручним інструментом для швидкого створення дизайнів для соц мереж. Але за останні роки Canva дуже переформатувалась і сьогодні там є просто безмежний функціонал, який можна використати у щоденній роботі