Назад
Журнал

До Міжнародного дня захисту прав жінок створили урок-конструктор для шкіл

До Міжнародного дня захисту прав жінок створили урок-конструктор для шкіл та відео, де українські інфлюенсер_ки переосмислюють 8 березня

Бренди
Бренди
До Міжнародного дня захисту прав жінок створили урок-конструктор для шкіл
Редакція ANT Media

Редакція ANT Media

Дата
7/3/2024
Тривалість
5 хв

Projector Foundation з ГО «Дівчата» за підтримки «Освіторії» та «Не дрібниці» запустили проєкт «Сама собі ціль». Головна мета — змінити підхід до висвітлення 8 березня у школах України та простою мовою пояснити підліткам та молоді історію виникнення свята і важливість боротьби жінок за рівні права та можливості.

Радянське минуле та комуністична міфологія прищепили суспільній свідомості викривлене сприйняття 8 березня як дня, «у який жінці треба подарувати квіти». Звідси пішло привітання представниць будь-якої професії за гендерною ознакою із «жіночим днем». Головна мета проєкту — змінити підхід до висвітлення 8 березня в Україні та простою мовою пояснити історію виникнення свята і важливість боротьби жінок за рівні права та можливості.

В межах проєкту створено YouTube-ролик за участі інфлюенсер_ок Марії Тучі, Кажанни, TUMAZAR і Евеліки, який привертає увагу підлітків і молоді до справжнього значення 8 березня, і урок-конструктор для вчителів, що слугує базою для проведення тематичного заняття у школах.

Переглянути відео за посиланням

У Youtube-ролику лідери думок розповіли, що 8 березня – це не свято краси, весни і ніжності, а день боротьби жінок за рівні права і можливості. Інфлюенсер_ки привернули увагу школярів до теми фемінізму та надихнули продовжувати боротьбу за подолання гендерного дисбалансу.  

Конструктор інтерактивного уроку до Міжнародного дня захисту прав жінок розроблений для подолання стереотипних уявлень про гендерний розподіл ролей. Вчителі можуть скористатися запропонованими матеріалами для самостійного проведення заняття та групових активностей і обговорень. Матеріал має історичну та літературну змістові лінії, відтак стане у пригоді для інтегрованих уроків з літератури, історії та інших гуманітарних дисциплін, а також для проведення нестандартної класної години для учнів 9-11 класів.

Конструктор уроку до 8 березня для вчителів

На уроці до 8 березня підлітки дізнаються більше про історію та контекст цього свята, познайомляться з важливими постатями у світовому та українському жіночих рухах. Тема уроку торкається також ситуації з гендерною рівністю сьогодні та висвітлює діяльність жінок-захисниць у ЗСУ.

Назва проєкту «Сама собі ціль» натхненна словами письменниці Ольги Кобилянської:  «Мати таку свободу, щоби бути собі ціллю! Для власного духа працювати, як бджола. Різьбити себе, вирівнювати, боротись за щось найвище».

Проєкт реалізовано у партнерстві Projector Foundation та ГО «Дівчата» за підтримки «Освіторії» та проєкту «Не дрібниці».

Projector Foundation фундація третьої хвилі, що розвиває креативний та інноваційний потенціал України через вільну освіту. Організація працює з пʼятьма напрямами: освіта для жінок, ветеранські програми, креативні індустрії, реформування профтехосвіти й підприємництво.

ГО «Дівчата» — громадська організація, що всесторонньо підтримує та посилює жінок України. Діяльність організації охоплює освітні ініціативи, зокрема проєкти по сексуальній просвіті у школах,  психологічну допомогу, дослідження потреб бенефіціарок, та гуманітарну відповідь на ці потреби. 

«Освіторія» — неприбуткова громадська спілка, яка понад 10 років системно допомагає реформувати освіту в Україні, створює інноваційні школи та проєкти, навчає та надихає вчителів, забезпечує рівний доступ до освіти для всіх дітей. Місія «Освіторії» – розвиток людського капіталу в Україні через якісну освіту. 

Не дрібниці — безпечний простір, що допомагає підліткам розібратися з проблемами в стосунках і з переживаннями, які загострила війна. Тут можна перевірити свій емоційний стан, отримати консультацію з психологом у форматі листування та дізнатися як захищати особисті кордони та розпізнавати «ред флеги» у стосунках.

Спікери відео: 

Тучка Марія ака ТУЧА — музична продюсерка, співачка, влогерка і ведуча «Слей шоу»

Ellevika, тіктокерка та ютюберка 

TUMAZAR, артист і найпопулярніший репетитор з англійської мови в TikTok

КАЖАННА, українська співачка, хітмейкерка та тіктокерка

Контакти для звʼязку: +380674397507 // olha.syrotiuk@prjctr.com — Ольга Сиротюк, PR&Communication Projector Foundation

може зацікавити

20 секунд – це 500 принтів: поради зі створення коротких рекламних роликів

Важко уявити собі світ без реклами. Та й навіщо це робити?! Краще поговорімо про короткі рекламні ролики, адже саме вони сьогодні є найважливішою складовою маркетингових стратегій і мають здатність швидко та ефективно доносити ключові повідомлення до цільової аудиторії.

Snug Gifts: переосмислення подарункових боксів

Як воно, відкрити свою справу на емоціях, придумати ідеальну концепцію, з мінімальними вкладеннями під час війни? Сьогодні про це все у надихаючому інтервʼю розповідає Каріна - засновниця чудового бренду подарункових боксів SNUG.

Canva: останні оновлення, новий функціонал та тренди

Канва - завжди була зручним інструментом для швидкого створення дизайнів для соц мереж. Але за останні роки Canva дуже переформатувалась і сьогодні там є просто безмежний функціонал, який можна використати у щоденній роботі