Назад
Журнал

Gemini (Bard) vs ChatGPT

Чи замінить Google AI всім відомий ChatGPT? Давайте розглянемо ці два, головні, ШІ інструменти і чому популярність Bard почала зростати

Маркетинг
Маркетинг
Gemini (Bard) vs ChatGPT
Вікторія Шиманська

Вікторія Шиманська

Дата
8/12/2023
Тривалість
7 хв

Особливості Gemini (Bard)

Я впевнена, що всі вже зрозуміли можливості Чату і користуються ним чи не щодня. Але мені нещодавно потрапило відео з Тік Ток, про те, що ШІ від гугл значно покращив свої можливості.

Bard - це експериментальний розмовний чат зі штучним інтелектом від Google.

За задумом, він має функціонувати подібно до ChatGPT, але відмінність в тому, що сервіс Google бере інформацію з Інтернету. (а як ми знаємо, безкоштовний Chat GPT бере інформацію на основі майже 2 річної давності)

Чат-бот постійно отримував нові функції, включаючи доступ до ваших даних в інших продуктах Google, але його відповіді та інформація рідко конкурували з тим, що ви отримували від ChatGPT та інших ботів.

Однак аргументи на користь Bard щойно стали більш переконливими: на сьогодні Bard працює на новій моделі Gemini від Google, яка, за словами компанії, відповідає і навіть перевершує технологію OpenAI у багатьох аспектах.

Пошукові запити обох ШІ за останні 90 днів

гугл
статистика

І я вже можу побачити відмінності, причому значні

Я вписала однакові запити і отримала дещо різні приклади:

Чат почав одразу писати варіанти для сторіс

ші

В той час як Bard почав з визначення ЦА та цілей (хоча я і не запитувала)

chat gpt

Далі ми бачимо, що Чат продовжує в текстовому форматі давати відповіді на мій запит

bard

В той час як Bard додає візуальні складові, відразу з ідеями для сторіс

gemini

Звісно, обидва ШІ не ідеальні, є що змінювати та куди рости. Але я помітила, що наразі Bard додає багато таблиць, візуальних деталей, навіть якщо не стоїть чіткий запит. В той час як Чат не дає такого, без конкретного ключового слова. Та й звісно великим плюсом є те, що Bard він бере інформацію з Інтернету.

Неможливо також не відзначити, мультимодальне просування від Gemini (bard). Це метод взаємодії з моделями ШІ, який передбачає надання вхідних даних у різних формах, таких як текст і зображення, та отримання передбачуваних відповідей від ШІ. Цей метод підказок поєднує текстові та графічні підказки для вирішення різноманітних завдань - від розв'язання логічних головоломок до розуміння послідовності зображень.

Це також допомагає Gemini набути навичок розпізнавання образів і покращити навички міркування. У таких сферах, як розробка ігор або створення музичних запитів, мультимодальне просування допомагає писати код і створювати як текстові, так і графічні відповіді.

Інтеграція з іншими інструментами та додатками демонструє потенціал для практичного та професійного застосування, наприклад, у дизайні, кодуванні та створенні контенту.

може зацікавити

20 секунд – це 500 принтів: поради зі створення коротких рекламних роликів

Важко уявити собі світ без реклами. Та й навіщо це робити?! Краще поговорімо про короткі рекламні ролики, адже саме вони сьогодні є найважливішою складовою маркетингових стратегій і мають здатність швидко та ефективно доносити ключові повідомлення до цільової аудиторії.

Snug Gifts: переосмислення подарункових боксів

Як воно, відкрити свою справу на емоціях, придумати ідеальну концепцію, з мінімальними вкладеннями під час війни? Сьогодні про це все у надихаючому інтервʼю розповідає Каріна - засновниця чудового бренду подарункових боксів SNUG.

Canva: останні оновлення, новий функціонал та тренди

Канва - завжди була зручним інструментом для швидкого створення дизайнів для соц мереж. Але за останні роки Canva дуже переформатувалась і сьогодні там є просто безмежний функціонал, який можна використати у щоденній роботі