Назад
Журнал

Квізи для зростання бізнесу: покращення взаємодії з клієнтами

Кожне підприємство, навіть невелике, потребує послуг маркетолога, щоб вивчати ринок, формувати попит на свою продукцію, враховувати зміни ринкового середовища та адаптовувати виробництво та збут відповідно до цих змін

Маркетинг
Маркетинг
Квізи для зростання бізнесу: покращення взаємодії з клієнтами
Редакція ANT Media

Редакція ANT Media

Дата
22/3/2024
Тривалість
10 хв

Великі підприємства формують цілі департаменти фахівців з маркетингу, які постійно шукають та тестують нові способи залучення клієнтів, створення довіри між бізнесом та споживачами, випередження конкурентів у боротьбі за покупця.

Якщо ви – маркетолог або фахівець з продажу, то ця стаття для вас. Сьогодні ви маєте нагоду поповнити свій інструментарій корисним інструментом, розробленим з урахуванням психології споживачів та закономірностей функціонування ринку.

Мова піде про квізи та мультифункціональний конструктор онлайн-форм ADS quiz як засіб їх створення.

бізнес 2024

Квізи та їх види

Квіз – це інструмент для лідогенерації у вигляді короткої вікторини. Заявки, які генеруються за допомогою квіза, мають необхідну інформацію для підготовки оффера, а також контактні дані споживача.

Щоб створити квіз, вам не потрібно буде звертатися до програміста, дизайнера чи інших спеціалістів. Це можна зробити самостійно буквально за 10 хвилин.

Основна функція квіза – генерація якісних заявок за розумний бюджет. Важливо наголосити саме на якості заявок: вони містять деталі замовлення, дані про вподобання потенційного клієнта, умови оплати та доставки – все, щоб продати товар чи послугу вже під час першого дзвінка

що таке квіз

Розглянемо на прикладах, як відрізняється комунікація з клієнтами без квізів та з їх використанням.

Сценарій 1. Ви отримали на сайті заявку, яка містить ім’я людини та її номер телефону. Ви не маєте уявлення, який саме ваш товар чи послуга зацікавили людину, які її вподобання, що є для неї важливим при взаємодії з продавцем. Все це вам слід з’ясувати під час першого дзвінка. Якщо ваш фахівець з продажів достатньо кваліфікований, щоб обробити інформацію та зробити людині пропозицію одразу, то ви маєте всі шанси здійснити продаж. На жаль, у більшості випадків так не стається, і комунікація потребує ще одного дзвінка, щоб озвучити людині оффер, попередньо витративши час на його формування. А за цей час людина може змінити свою думку. Тільки близько 4% таких заявок закінчуються продажем.

Сценарій 2. Ви отримали заявку з квіза, з якої зрозуміло, який саме ваш продукт цікавить покупця, які його вподобання та побажання, які деталі замовлення є для нього принциповими. Проаналізувавши цю інформацію, ви можете підготувати комерційну пропозицію та здійснити продаж уже під час першого дзвінка. Конверсія таких заявок у продаж сягає 25%.

Різниця промовиста, чи не так?

Квізи можна умовно поділити на кілька видів:

 1. Квіз для збору контактів поповнить вашу базу даних контактною інформацією, яку ви зможете використовувати для дзвінків чи розсилок;

2.  Розважальний квіз допоможе побудувати довірливі стосунки між вашим брендом та споживачами, а також зробить контент на вашому сайті чи в соцмережах цікавішим та більш різноманітним;

3.  Квіз-анкета знадобиться, якщо для створення оффера вам потрібно отримати багато даних від потенційного клієнта. Такий опитувальник також стане у пригоді HR-спеціалістам, адже може замінити резюме.

4.  Квіз, що продає, допоможе з’ясувати потребу клієнта у тому чи іншому товарі чи послузі. Здійснити продаж буде легше, якщо запропонувати людині бонус за проходження вікторини.

Усі ці функції можна успішно поєднати в одному квізі. Як саме? Розповідаємо далі.

Як створити квіз?

У конструкторі онлайн-форм ADS quiz опитувальник можна створити з нуля або з використанням шаблонів. Ми розробили шаблони для практично будь-якої ніші. Їх легко адаптовувати під вашу специфіку, додавати чи видаляти слайди, текст, зображення.

При створенні квіза з нуля варто працювати за такою структурою:

1. Стартова сторінка (перший екран);

2. Запитання квіза;

3. Форма контактів;

4. Сторінка подяки.

Перший екран має зацікавити користувача, умотивувати його пройти опитування. Розмістіть на цій сторінці інформацію про тему квіза, кількість запитань, час проходження тесту, щоб респондент одразу розумів, з чим матиме справу. Такий вияв поваги до людини підвищить ваші шанси отримати лід.

що таке інтерактивний квіз

Запропонуйте подарунок за проходження опитування. Це може бути чек-лист, гайд, відеоурок, невелика цінна послуга тощо – орієнтуйтеся на свою нішу.

Можете пропустити цю сторінку в тому разі, якщо рекламне повідомлення, з якого користувачі переходять на квіз, містить всю цю інформацію.

Найголовніше – запитання квіза, тому продумайте їх ретельно. Орієнтуйтеся на 4-6 запитань. Довгі квізи люди, як правило, не проходять до кінця, а занадто короткого буде недостатньо, щоб підготувати оффер.

квізи

Важливо поставити короткі влучні запитання та запропонувати відповіді на них, щоб проходити квіз було нескладно. Можна передбачити конкретні відповіді або ж «так»/ «ні».

У сервісі ADS quiz можна позначати питання обов’язковими чи ні, робити одну чи кілька можливих відповідей. Крім того, ми додали функцію розгалуження (логіки) запитань – ви можете налаштувати вікторину так, щоб кожне наступне питання залежало від відповідей на попередні

бізнес квізи

Радимо використовувати слайди із запитаннями як додаткову нагоду розповісти потенційним клієнтам про власні переваги – додавайте короткі текстові блоки з вдалими кейсами, описами вашої історії та досвіду.

На одному з останніх слайдів нагадайте про бонус за проходження квіза, щоб покупець не покинув квіз, перш ніж залишить заявку.

Після запитань респондент потрапляє на форму для збору контактів. Коли він її заповнить, це означатиме, що квіз виконав свою функцію лідогенерації.

квіз для бізнесу

У конструкторі онлайн-форм ADS quiz ви можете додавати на цю сторінку до 4-х полів. Поля «Телефон» та «E-mail» мають спеціальні маски, які «контролюють» правильність формату електронної адреси та кількість цифр телефонного номера.

Залишивши контакти, людина опиниться на сторінці подяки, на якій ви можете подякувати їй за проходження опитування, запросити відвідати свої профілі у соцмережах, дати посилання на сайт чи порфоліо. Замість сторінки подяки можна налаштувати редірект на ваш сайт.

Як бачите, все просто та логічно.

Інтеграції з іншими сервісами

Конструктор онлайн-форм ADS quiz має широкі можливості інтеграції з безліччю сервісів через Webhook, а також можливість дублювання лідів на електронну пошту та в бот Telegram

квізи

Крім того, ви можете скористатися вбудованою CRM-системою сервісу, якщо не маєте власної. У ній зручно працювати із заявками.

Проте наша рекомендація – налаштовувати відправку лідів у свою базу даних, на пошту чи в бот. Чому? Щоб прискорити процес реагування на заявки. Максимальний час від отримання ліда до дзвінка має складати не більше 20 хвилин. Цього часу вам буде достатньо для підготовки комерційної пропозиції. 

Деякі бізнеси дозволяють собі телефонувати через кілька годин, а то й днів. Зрозуміло, що за такий час людина може передумати або ж просто звернутися до іншого продавця.

Аналіз якості рекламного трафіку та інтеграція квіза в сайт

Квізи можна запускати в рекламу.

Всі рекламні налаштування здійснюються в межах конкретного квіза. Ви маєте змогу підключити Pixel Facebook та TikTok, Google Analytics та Tag Manager, щоб аналізувати інформацію про аудиторію (стать, вік, рівень доходу, інтереси тощо) та її поведінку (кліки, переходи, час перебування на сторінці, джерела трафіку та багато іншого).

Квіз можна додати на сайт: в тіло сайту, як pop-up або ж як кнопку. Для цього просто скопіюйте скрипт квіза та додайте його в код сайту.

Налаштування всіх інтеграцій потребує буквально 10-15 хвилин вашого часу.

Квіз – це тест, призначений для збору інформації, на основі якої можна сформувати комерційну пропозицію.

·   У конструкторі онлайн-форм ADS quiz можна створювати квізи самостійно за кілька хвилин, а також користуватися можливостями інтеграції з безліччю сторонніх сервісів, дублювати ліди на електронну пошту чи в Telegram.

·   Структура ефективного квіза така: перший екран, запитання, форма для збору контактів, сторінка подяки.

·   Квізи можна запускати в рекламу та аналізувати якість рекламного трафіку з них, а також розміщувати їх на сайті, щоб отримувати заявки максимально інтерактивно.

Ми познайомили вас з маркетинговим інструментом, позитивний ефект від якого дуже часто бачимо на практиці. Правильно розроблений квіз здатний збільшити кількість лідів, а персоналізовані квізи сприяють зміцненню довіри до вашого бренду і, як наслідок, формування постійних, навіть дружніх, зв’язків з клієнтами.

Конструктор онлайн-форм ADS quiz до ваших послуг. Покращуйте комунікацію з клієнтами вже зараз!

може зацікавити

20 секунд – це 500 принтів: поради зі створення коротких рекламних роликів

Важко уявити собі світ без реклами. Та й навіщо це робити?! Краще поговорімо про короткі рекламні ролики, адже саме вони сьогодні є найважливішою складовою маркетингових стратегій і мають здатність швидко та ефективно доносити ключові повідомлення до цільової аудиторії.

Snug Gifts: переосмислення подарункових боксів

Як воно, відкрити свою справу на емоціях, придумати ідеальну концепцію, з мінімальними вкладеннями під час війни? Сьогодні про це все у надихаючому інтервʼю розповідає Каріна - засновниця чудового бренду подарункових боксів SNUG.

Canva: останні оновлення, новий функціонал та тренди

Канва - завжди була зручним інструментом для швидкого створення дизайнів для соц мереж. Але за останні роки Canva дуже переформатувалась і сьогодні там є просто безмежний функціонал, який можна використати у щоденній роботі