Назад
Журнал

Маркетинг у соц мережах 2024: передбачення

Як всі ми знаємо, головні тренди та актуальні новини зі світу соц мереж йдуть з Америки. Тож начитавшись джерел і проаналізувавши ситуацію — сьогодні хочу поділитись останніми апдейтами і розповісти про деякі передбачення на тенденції розвитку брендів у соц мережах на 2024 рік

Маркетинг
Маркетинг
Маркетинг у соц мережах 2024: передбачення
Вікторія Шиманська

Вікторія Шиманська

Дата
30/10/2023
Тривалість
12 хв
Давайте розпочнемо з трендів, які (можливо) будуть актуальні у Інстаграм

Штучний інтелект та відео — будуть основними інструментами розвитку

У 2023 Instagram продемонстрував значне збільшення залученості завдяки включенню більшої кількості рекомендацій від штучного інтелекту в основну стрічку. Це не завжди всіх влаштовувало, але призвело до значного збільшення часу, проведеного в додатку. (що для Інстаграм, звісно, дуже добре). Instagram вже тестує різні форми наклейок зі штучним інтелектом та інструменти для редагування зображень (а також пропозиції повідомлень від штучного інтелекту для авто відповідей у чаті), і є всі шанси, що платформа призведе до впровадження більшої кількості інструментів для створення генеративних зображень зі штучним інтелектом протягом наступних місяців.

Я, як НЕ любителька всього, що стосується ШІ — не можу порадіти такому передбаченню. Але час покаже

ші

Еволюція Threads

Хтось ще там сидить?) Якщо чесно, хоч наразі Threads залишається в Instagram — він ще не настільки значущий, щоб мати власний окремий фокус розмов про нього. Але цей фокус може стати значно більшим у 2024. В останні тижні Threads почав набирати обертів, що було викликано конфліктом між Ізраїлем та ХАМАСом, який висвітлив недоліки в переглянутих підходах X до модерації, верифікації і т.д. Згодом це підштовхнуло більше людей до Threads, який стає все більшим конкурентом X. А давайте ще візьмемо до уваги те, що вже неодноразово помічали напади Маска на мейнстрімних журналістів і організації, а це також призвело до того, що все більше людей відмовляються від його платформи на користь альтернативи Meta.

AR-активації для покупок

Цікаво, а що було б, якби ви могли побачити, як товар виглядає на вас або 3D-версії реальних продуктів, які ви можете віртуально збирати та використовувати в додатку? Так от, Meta вже розробляє низку інструментів для відображення 3D-продуктів, як частину свого ширшого бачення метапростору, а безпосередня інтеграція цих інструментів у реальні дисплеї може зробити їх більш привабливим і цікавим варіантом. Це також узгоджується з власною розробкою окулярів доповненої реальності Meta, формуючи партнерські відносини, які в майбутньому сприятимуть створенню реальних AR-додатків

треди

Апдейти для Тік Ток

In-stream покупки

TikTok поки що намагається впровадити елементи такого шопінгу на західних ринках, незважаючи на те, що вони є головним хітом додатку в Китаї та інших азійських регіонах. TikTok потрібна лише одна велика, цінна комерційна пропозиція, щоб запустити механізм для ширшого переходу до ін стрім шопінгу.

TikTok AI
TikTok вже почав експериментувати з генеративними інструментами Ш
І, включаючи інструменти перекладу тексту у відео та зображення профілю зі штучним інтелектом. Очікується, що наступного року TikTok зробить ще більший поштовх у напрямку ШІ, що включатиме інтеграцію вищезгаданих інструментів перетворення тексту у відео, що дозволить користувачам публікувати повністю створені ШІ відеокліпи, а також розширення експерименту зі створення чат-ботів, який наразі тестується на окремих ринках.

тік ток

Чи буде заборона TikTok в США?
Спекуляції на цю тему тривають вже деякий час, оскільки розгляд CFIUS затримується через різні політичні та регуляторні проблеми, незважаючи на постійні занепокоєння з боку служб безпеки щодо безпеки додатку та доступності даних американських користувачів. Але насправді все зводиться до дещо нестабільних американо-китайських відносин. І очікується, що заборона таки можлива.

Трохи новин і про Лінкедін

Зміщення фокусу на ШІ

LinkedIn пішов ва-банк у сфері генеративного ШІ більше, ніж будь-яка інша платформа, завдяки зв'язкам з OpenAI через материнську компанію Microsoft. LinkedIn вже додав резюме профілю з використанням штучного інтелекту, підказки в стрічці новин, описи вакансій, спільні статті та багато іншого. Але очікується, що у 2024 році компанія змістить акцент у використанні ШІ в бік покращення досвіду роботи в додатку, а також поліпшення пошуку контенту в додатку.

Віртуальні події та відеопотоки

У додатку з'являється все більше віртуальних подій, а також завантажується все більше відео. Але і те, і інше, часто важко знайти, якщо ви не стежите за потрібними людьми та профілями в додатку. Тож LinkedIn покращить цю ситуацію, створивши спеціальні стрічки подій і відео, які можна буде перегорнути з основної стрічки.

лінкедін робота

Покращене планування кар'єри

Завдяки своїй унікальній професійній базі даних LinkedIn краще, ніж будь-яка інша платформа в історії, висвітлює кар'єрні шляхи та можливості. Що він і намагався зробити в минулому, створюючи інструменти, які допомагають студентам університетів визначити свою кар'єрну спрямованість, а професіоналам - візуалізувати свої ймовірні кар'єрні шляхи, спираючись на досвід інших людей з подібним досвідом.

Зв'язок інструментів для авторів з кар'єрними стимулами

LinkedIn також хоче додатково стимулювати авторів у додатку, і в цьому напрямку очікується, що LinkedIn краще пов'яже винагороди для авторів з кар'єрними стимулами, наприклад, можливостями просування по службі.

Як саме це буде зроблено? Шляхом створення внутрішньододаткових драйверів, щоб люди, наприклад, демонстрували свою експертизу в ключових сферах розробки. Розширення присутності в LinkedIn саме по собі є сильним стимулом, але очікується, що LinkedIn також розгляне, як можна ще більше пов'язати ці цілі з реальними можливостями, на додаток до стимулів у додатку. Розширення присутності в LinkedIn саме по собі є сильним стимулом, але очікується, що LinkedIn також розгляне, як можна ще більше пов'язати ці цілі з реальними можливостями, на додаток до стимулів у додатку.

лінкедін

Плавно переходимо до Пінтересту

IRL-зв'язок

До слова, це абревіатура від англ. in real life, що означає "в реальному житті". Pinterest  може сприяти інтеграції з магазинами, щоб об'єднати платформу з реальним світом. Зараз Pinterest є ключовим місцем для пошуку продуктів і покупок для мільйонів користувачів, і, працюючи безпосередньо з роздрібними магазинами, він може допомогти збільшити свою присутність, а також надати ритейлерам дешевшу інтеграцію з доповненою реальністю, щоб покращити процес покупок. Це виглядає як логічний win-win для обох сторін, що також може допомогти Pinterest краще узгодити свою платформу з технологіями доповненої реальності наступного рівня.

Доповнена реальність


У цьому ж напрямку Pinterest продовжить вдосконалювати елементи доповненої реальності, щоб ще більше покращити користувацький досвід у своєму додатку. Pinterest вже пропонує інструменти для примірки макіяжу, а також експериментує з товарами для домашнього декору, використовуючи більш досконалі процеси LiDAR у нових мобільних пристроях для кращого відображення сцен і просторів, а також для забезпечення належного масштабування і припасування.

пінтерест

ШІ наближається і сюди

Поки що Pinterest не приєднався до генеративного ШІ, вважаючи за краще дотримуватися своєї основної місії. Але оскільки все більше людей звикають до пошуку за допомогою голосових підказок, очікується, що Pinterest також додасть інструменти розмовного пошуку зі штучним інтелектом, щоб покращити пошук у додатку.

Віртуальний гардероб

Ще одним ключовим нововведенням може стати інструмент типу віртуального гардеробу, який дозволить вам сканувати предмети одягу, які у вас є, щоб допомогти Pinterest вдосконалити свої алгоритми рекомендацій відповідно до ваших особистих смаків. Ох, світ технологій не перестає дивувати. І поки не ясно радіти цьому чи ні.

Це лише припущення, але я гадаю, з розвитком технологій - є всі шанси цьому стати не лише припущеннями, а й реальністю.

може зацікавити

20 секунд – це 500 принтів: поради зі створення коротких рекламних роликів

Важко уявити собі світ без реклами. Та й навіщо це робити?! Краще поговорімо про короткі рекламні ролики, адже саме вони сьогодні є найважливішою складовою маркетингових стратегій і мають здатність швидко та ефективно доносити ключові повідомлення до цільової аудиторії.

Snug Gifts: переосмислення подарункових боксів

Як воно, відкрити свою справу на емоціях, придумати ідеальну концепцію, з мінімальними вкладеннями під час війни? Сьогодні про це все у надихаючому інтервʼю розповідає Каріна - засновниця чудового бренду подарункових боксів SNUG.

Canva: останні оновлення, новий функціонал та тренди

Канва - завжди була зручним інструментом для швидкого створення дизайнів для соц мереж. Але за останні роки Canva дуже переформатувалась і сьогодні там є просто безмежний функціонал, який можна використати у щоденній роботі