Назад
Журнал

Маcштабування бізнесу: чому ріст та комфорт не уживаються

Людям притаманно спрощувати собі життя. Давайте одразу пропустимо оцінення того чи є це добре чи погано. Головною думкою цього допису буде відстеження звички заміщення мислення спрощенням

Маркетинг
Маркетинг
Маcштабування бізнесу: чому ріст та комфорт не уживаються
Ангеліна Кравченко

Ангеліна Кравченко

Дата
16/3/2024
Тривалість
7хв

Що таке лінійне мислення?

Варто зазначити також, що це нормально на початку становлення свого проекту, для того, щоб запустити цей маховик, використовувати лінійне мислення і швидко, впевнено закривати нагальні задачі. Коли мова йде про готовність рости (і рости якісно, швидко та масштабно), вам доведеться виводити себе з парадигми лінійного мислення в експоненційний.

Отже, спрощувати щось - це мислити лінійно.

«Якщо А, то В. Інших варіантів не існує і зупинятись на питанні немає сенсу.» - приблизно так виглядає спроба спростити. Момент лиш в тому, що лінійне мислення не має стати звичкою підприємця.

бізнес

Бо лінійне мислення - це те, що звужує ймовірності досягнення кращих можливих результатів. І давайте будемо чесними, що данний тип мислення чудово підходить лиш до вирішення простих задач.

Причиною тому є те, що для лінійного мислення ми використовуємо наш досвід, який давав стабільні позитивні результати. Нам від цього стає спокійніше. Ми вважаємо буцімто ми контролюємо процес. Але це ілюзія.

Нагадаю вам про експеремент з двома групами людей, яким пропонували взяти участь у лотерейному розіграші. Першій групі дали обрати білети самим, іншій групі видали білети кожному рандомно. Через деякий час, обом групам запропонували обміняти білети на ті, що гарантують більші шанси на перемогу. Тільки ті, хто обрали білети самі, відмовились від цієї можливості, бо відчували, що якщо вони обрали білет собі самі - це означає, що ситуація під контролем.

Ми підійшли до логічного висновку, що для того, аби мислити нелінійно, треба працювати зі своїми страхами та реакціями на невдачі. Як то кажуть, якщо ти вважаєш, якусь ситуацію проблемою, ти просто ще не зрозумів уроків, які ця ситуація тобі принесла.

Експоненційний ріст у бізнесі

Говорячи про експоненційний ріст у бізнесі, варто також зазначити важливість командної роботи. Ми залучаємо в свою компанію найкращі мізки і то великий гріх не користуватись можливістю спільної мислительної роботи разом. Саме тому, починаючим підприємцям робити експоненційний ріст самотужки просто нереально. Коли ти втягнутий у рутину, операційні процеси і ще знаходишся у точці, коли ти працюєш В бізнесі, а не НАД бізнесом, говорити про подібні речі просто недоречно.

Колишній генеральний директор IBM говорив, що ріст та комфорт разом не уживаються. Саме тому, компанії, які Google назве, як ті, що показали експоненційний ріст, мали максимально амбіційних лідерів, які витримували дискомфорт від ризиків, в які вони йшли. Збільшувати кількість дій, але не зменшувати масштаб цілі - приблизно такий лозунг вони мали.

маркетингове медіа

І третій момент, який допомагає і без якого важко уявити проривну компанію - це передові технології. Тут коментарі зайві, бо можливості і горизонти з ними відкриваються неймовірні.

Наприкінці, вважаю важливим нагадати, що автор терміну експоненційного росту, закладав у цей термін наступну суть:

«Експоненційний ріст - це якщо б у вас було 1 пенні і ви подвоювали його щодня і наприкінці місяця отримали досить крупну суму.»

Тобто, спочатку це може здаватись не таким вже й вражаючим і треба мати терпіння аби отримати свої результати, які 100% того вартують.

може зацікавити

20 секунд – це 500 принтів: поради зі створення коротких рекламних роликів

Важко уявити собі світ без реклами. Та й навіщо це робити?! Краще поговорімо про короткі рекламні ролики, адже саме вони сьогодні є найважливішою складовою маркетингових стратегій і мають здатність швидко та ефективно доносити ключові повідомлення до цільової аудиторії.

Snug Gifts: переосмислення подарункових боксів

Як воно, відкрити свою справу на емоціях, придумати ідеальну концепцію, з мінімальними вкладеннями під час війни? Сьогодні про це все у надихаючому інтервʼю розповідає Каріна - засновниця чудового бренду подарункових боксів SNUG.

Canva: останні оновлення, новий функціонал та тренди

Канва - завжди була зручним інструментом для швидкого створення дизайнів для соц мереж. Але за останні роки Canva дуже переформатувалась і сьогодні там є просто безмежний функціонал, який можна використати у щоденній роботі