Назад
Журнал

Роксолана Галицька: від жартівливих монологів до експерта із розвитку бренду

Сьогодні у нас класна розмова з блогеркою, яка має за плечима 10-річний "стаж" у цій професії і знає, як не здаватись і далі робити, те, що тобі подобається, якщо життя підкидає лимони

Роксолана Галицька: від жартівливих монологів до експерта із розвитку бренду
Редакція ANT Media

Редакція ANT Media

Дата
18/5/2024
Тривалість
10 хв

Роксолано, ви вже декілька років поспіль займаєтесь блогінгом. Підкажіть, чому вирішили піти в цьому напрямку і що спонукало вас до цього?

Я в цій сфері 10 років і почалось все ще з часів YouTube, який в 2018 році досягнув позначки 200 000 підписників.
Чому вирішила піти в цьому напрямку? Ще будучи дитиною, я дивилась “Фабрику Зірок” (хто пам’ятає - пустить сльозу) і розуміла, що теж хочу бути “на слуху”, зараз це характеризує класне слово “медійність”.

Знаємо, що ви декілька разів втрачали свою сторінку в ТІк Ток. Чи було важко розвивати сторінку по новому після цього? Чи важко було взяти себе в руки і не кинути це все?

Інколи мені здається, що це моє покликання. Мається на увазі, не втрачати сторінки, хоча це - теж, але зараз я про створення профілю з нуля і просування до сотень тисяч.

Коли мою сторінку заблокували вперше - це був кінець світу для мене. Пам’ятаю все ніби в кіно: зранку хочу зайти перевірити, скільки переглядів набрав останній тікток, а власне зайти не можу. І слідом за цим повідомлення, щось типу: “Вашу сторінку було видалено через порушення правил спільноти назавжди”.

В мене тоді тільки почався “бум”, відео розлітались на 300-400К і я абсолютно не знала, що робити далі. Пригадую, в момент усвідомлення, що цей профіль вже не вернути - просто лягла на ліжко (нагадаю, відчувалось це максимально трагічно і кіношно) і усвідомила для себе просту річ - або я здаюсь і ставлю хрест на своїй мрії, або я від сьогодні створюю новий акаунт і починаю “фігачити” в режимі “х100”.Я обрала другий варіант 🙂

Після того, коли мій перший профіль, ніби той фенікс повстав із попелу і почав зростати ще швидше ніж до цього, я зрозуміла - суть не в профілі, суть в тому, хто його веде, як позиціонує себе, як подає. І поки в мене є я - скільки б я не створювала нових сторінок, моя аудиторія всеодно залишиться зі мною!

новини маркетингу

Де ви берете натхнення для своїх монологів? Чи багато часу йде на підготовку?

Насправді, моє натхнення - це життя. Мої монологи про життєві ситуації, які я обігрую, десь перебільшую і в результаті виходить міні-стендап. Тож, більшість тих відео, які я знімала раніше - це історії з життя: похід в аптеку, конфлікт на вокзалі, ажіотаж навколо євробачення і так далі.

Щодо часу - все дуже індивідуально. Є відео, які я можу “настендапити” без підготовки адже просто “пре”, а є ті, сценарії для яких пишуться годинами.

У вас була невелика перерва у веденні блогу і от нещодавно ви приголомшили (у хорошому значенні цього слова) своїх підписників новиною про те, що ви запускаєте власні консультації із розвитку бренду. Як ви до цього прийшли і чи не боїтесь ви величезної конкуренції у цьому напрямку?

Так, я трохи переформатувала сторінку! І пояснення цьому просте - я переросла класичні “монологи”. Нагадаю, я активно веду соцмережі 10 років і за цей час пройшла шлях від ери YouTube до tiktok.

Є класна фраза в цій сфері “Набрати аудиторію не так складно, як її втримати” і я підписуюсь під кожним словом!

Я досягала позначку в 100К багато раз, на різних платформах і сторінках. Тільки за минулих 2 роки, я це зробила в tiktok 3 рази. І в силу свого досвіду, я маю класну чуйку, коли потрібно діяти: щось змінити, щось переформатувати, десь засісти на дно, а десь навпаки про себе кричати.І моє переформатування - той самий етап.

Розумію, що я - більше, ніж просто смішні відео, хоча почуття гумору в мене дійсно непогане (на правах самореклами)!

Зараз мені хочеться допомагати іншим реалізувати себе через соцмережі, адже мені є що їм сказати. Тому я й запустила консультації і змінила основну лінію блогу на smm.

Знаємо, що ви створили особливе SMM ком’юніті у телеграм. Розкажіть про це більше: чи безкоштовний доступ, кому буде цікаво доєднатись і яка атмосфера в групі?

SMM ком’юніті - одне з моїх найкращих рішень за останній час! Це те місце, яке я так довго шукала: зарядженість, спільні інтереси, підтримка, мотивація,- все це там.

Доступ безкоштовний і ми раді всім, хто горить блогом та smm. Атмосфера - максимально дружня, всі на одній хвилі, діляться досвідом, думками, новинами та інсайтами зі світу діджитал. Люблю це місце!

смм україна

Чи плануєте ви назавжди відходити від монологів і вести свій блог в іншому напрямку? Чи все ж таки монологи – це про вас?

Я не відійшла від монологів, адже навіть про SMM я розповідаю в форматі монологу. Єдине - зараз ще допрацьовую саме стиль та подачу. Останній Reels в плані подачі, вийшов більш максимально близьким до того, яким я бачу своє позиціонування і блог зараз, тож триматимусь його.

Підписники, які з вами давно, звикли до одного вашого “образу” і стилю ведення. Чи багато хейту було після оголошених вами новин про зміни у блозі? Чи виробили вже “імунітет” до хейту?

Я люблю хейт, на ньому можна класно просуватись. Ніхто не буде дивитись reels, де ти 60 секунд розповідаєш як тебе всі люблять і хвалять, інша справа, якщо ці 60 секунд ти моноложиш про те, як Мар’яна попустила тебе і твої вміння - от таке дивитись будуть всі!

Я використовую хейт собі ж на користь і поки це приносить класний результат, +3 людини записалось на консультації після монолога про Мар’яну.

Чи плануєте відкривати власні курси/академію чи іншого роду масштабніше навчання для тих, хто хоче навчитись SMM/розвитку бренду?

На перспективу - так, гадаю з часом я до цього прийду. Але наразі я сфокусована на консультаціях, бачу за ними силу і велику ефективність, адже краще ніж зідзвон 1/1 не має нічого!

блогери україна

Що б ви порадили сьогодні тим, хто хоче почати ведення власного блогу? Чи варто це робити у 2024 і як знайти власний стиль? 

В першу чергу, не слухати тих, хто каже “В 2024му році в цю сферу вже не увійти” - увійти!

Так говорили в 2017му, в 2019му, в 2021му, зараз 2024й рік і вони далі про це. Але якимось магічним чином нові успішні блоги з’являються, експерти просуваються, а курси продаються.

По-друге, зрозуміти для себе, що блог - це робота. Якщо ти хочеш отримувати з нього результати: медійність, знайомства, гроші - просто закинути 1-2 сторіс і забити на місяць - не вийде.Т ут потрібно вкладатись, якщо на початку не грішми, то стараннями і тоді це дасть результат.

І по-третє, полюбити. Якщо ти займаєшся блогом, smm, але терпіти не можеш створювати контент, тебе дратує обробка та монтаж, а від думки про пошук нових ідей хочеться плакати - погані новини.

Якщо ти любиш те, чим займаєшся, якщо ти цим гориш - результат неминучий!

може зацікавити

20 секунд – це 500 принтів: поради зі створення коротких рекламних роликів

Важко уявити собі світ без реклами. Та й навіщо це робити?! Краще поговорімо про короткі рекламні ролики, адже саме вони сьогодні є найважливішою складовою маркетингових стратегій і мають здатність швидко та ефективно доносити ключові повідомлення до цільової аудиторії.

Snug Gifts: переосмислення подарункових боксів

Як воно, відкрити свою справу на емоціях, придумати ідеальну концепцію, з мінімальними вкладеннями під час війни? Сьогодні про це все у надихаючому інтервʼю розповідає Каріна - засновниця чудового бренду подарункових боксів SNUG.

Canva: останні оновлення, новий функціонал та тренди

Канва - завжди була зручним інструментом для швидкого створення дизайнів для соц мереж. Але за останні роки Canva дуже переформатувалась і сьогодні там є просто безмежний функціонал, який можна використати у щоденній роботі