Назад
Журнал

Розвиток Інстаграм: зростання та фінанси

Хоча Meta щоквартально публікує оновлення своїх показників, які показують загальну кількість користувачів, важко отримати більш конкретну розбивку показників кожного з додатків у будь-який момент часу, оскільки Meta звітує лише про ключові віхи та події.

Маркетинг
Маркетинг
Розвиток Інстаграм: зростання та фінанси
Редакція ANT Media

Редакція ANT Media

Дата
9/4/2024
Тривалість
10 хв

Facebook висвітлив, що 3,065 мільярда людей заходять у додаток щомісяця, але ми не знаємо, скільки з них використовують Інстаграм окремо.

Останнє офіційне оновлення даних про використання Instagram ми отримали від Meta у 2022 році, коли вона повідомила, що платформа досягла 2 мільярдів активних користувачів щомісяця. Останнє оновлення до цього було у 2018 році, коли Інстаграм досягнув мільярда активних користувачів.

Як бачимо, досить непослідовна звітність.

Але минулого тижня ми нарешті отримали можливість поглянути на цифри доходів Instagram окремо, в рамках останньої юридичної заяви Meta про відхилення антимонопольного позову ФТК, який намагається змусити Meta продати Instagram і WhatsApp.

Згідно з документами, Instagram заробляв:

  • $11,3 млрд доходу від реклами у 2018 році
  • $17,9 млрд у 2019 році
  • $22 млрд у 2020 році
  • $32,4 млрд у 2021 році
інстаграм

Це більше, ніж у YouTube, який заробив $32,4 мільярда лише за 2021 рік, що становить $28,8 мільярда за той самий рік. Business Insider раніше вказував на перевагу YouTube над відеопідрозділом Google і згадував, що YouTube віддає 55% від кожного заробленого рекламного долара власникам контенту, які завантажують відео, тоді як Instagram віддає набагато менше.

Instagram заробляє більше грошей на рекламі, ніж YouTube, і так було протягом багатьох років

У звіті також зазначається, що за перше півріччя 2022 року Інстаграм заробив 16,5 мільярда доларів від реклами, що дає йому змогу заробити понад 33 мільярди доларів за цей рік (з урахуванням вищих витрат на свята).

Це приголомшлива сума!

Як повідомляє Bloomberg, дані свідчать про те, що Instagram згенерував близько 30% загального доходу Meta у 2022 році. Якщо екстраполювати це на минулорічні цифри, то можна припустити, що у 2023 році Інстаграм приніс близько 40 мільярдів доларів доходу від реклами.

Непогано для додатку, який Meta придбала за $1 млрд у 2012 році.

Що стосується зростання кількості користувачів, то нові правила ЄС також дали певне розуміння: тепер Meta зобов'язана ділитися даними про кількість користувачів у ЄС кожні шість місяців.

За даними Bloomberg, цифри показують, що частка доходу Meta, яка надходить від Instagram, підскочила з 26 відсотків у 2020 році до майже 30 відсотків за перші шість місяців 2022 року. Цифри з декларації дають більше інформації, ніж квартальні звіти про прибутки Meta, які не виділяють Instagram, але тепер ми маємо набагато чіткіше уявлення про те, як багато для Meta значить розділ Адама Моссері

може зацікавити

20 секунд – це 500 принтів: поради зі створення коротких рекламних роликів

Важко уявити собі світ без реклами. Та й навіщо це робити?! Краще поговорімо про короткі рекламні ролики, адже саме вони сьогодні є найважливішою складовою маркетингових стратегій і мають здатність швидко та ефективно доносити ключові повідомлення до цільової аудиторії.

Snug Gifts: переосмислення подарункових боксів

Як воно, відкрити свою справу на емоціях, придумати ідеальну концепцію, з мінімальними вкладеннями під час війни? Сьогодні про це все у надихаючому інтервʼю розповідає Каріна - засновниця чудового бренду подарункових боксів SNUG.

Canva: останні оновлення, новий функціонал та тренди

Канва - завжди була зручним інструментом для швидкого створення дизайнів для соц мереж. Але за останні роки Canva дуже переформатувалась і сьогодні там є просто безмежний функціонал, який можна використати у щоденній роботі