Назад
Журнал

Штучний Інтелект. Що робити діджитал спеціалісту?

З появою штучного інтелекту всі почали говорити та навіть доводити, що компаніям більше не потрібен маркетолог/IT спеціаліст/графічний дизайнер та ще багато інших професій, які можуть бути замінені штучним інтелектом. Якщо дивитись глобально, то зараз йдуть масові страйки сценаристів в Голлівуді. Я особисто знаю чотирьох копірайтерів, яких звільнили після того, як їхні роботодавці використали OpenAI 3 (навіть не платну версію).

Маркетинг
Маркетинг
Штучний Інтелект. Що робити діджитал спеціалісту?
 Ірина Кудрянь

Ірина Кудрянь

Дата
9/10/2023
Тривалість
7 хв

Також є тривожні сигнали для IT (ми не беремо до уваги інженерів та ТОП-спеціалістів), ми беремо простих або не дуже досвідчених спеціалістів. Навіщо тримати штат, платити зарплати, амортизацію, соціальні виплати та багато іншого, якщо можна найняти одну людину, яка навчить та обслуговуватиме нейромережу і вона буде надавати те, що потрібно за коротші терміни.

Я не беру до уваги, скільки вже є нових нейромереж, які можуть і витісняють ряд професій.

Все так погано? Що робити? Іти опановувати нову професію (до речі, це завжди хороша ідея).

штучний інтелект
Я, як практикуючий фахівець у галузі цифрового маркетингу, можу сказати так, що можна обернути це на свою користь.

Що я маю на увазі? Бізнес/маркетингова аналітика завжди буде тим, що власники компаній не зможуть повністю делегувати штучному інтелекту. Не можу сказати, що буде через пару років, але зараз Chat GPT працює на основі інформації до 2022 року (за оновленнями від розробників). Тобто за останній рік він не надасть вам нової інформації про ваш бізнес. Без грамотного спеціаліста жодна нейромережа не надасть вам таких конверсій, яких прагне власник бізнесу

Наприклад, розробка маркетингової стратегії. Ну, як би не крути, він не розробить для вас повноцінної маркетингової стратегії. Власнику, який вважає, що цифровий сектор потрібно хоронити, доведеться все одно аналізувати цільову аудиторію, свою частку на ринку, розробляти та аналізувати свою УТП (так, тут все не так однозначно, УТП може коригуватися), робити SWOT-аналіз, і тільки після цього штучний інтелект зможе створити стандартну стратегію, яка не матиме в собі нічого персонального з ідентичністю бренду.

маркетолог україна

Ми тестували Bard від Google, який має доступ до мережі. Однак наші запити не були повністю задоволені, оскільки він або говорив не про ту компанію, або намагався припасуватися. Ви можете використовувати його як енциклопедію, яка може аналізувати та структурувати доступну інформацію в Інтернеті згідно з вашим запитом.

Так, деякі рутинні завдання можна або навіть треба автоматизувати за допомогою штучного інтелекту. Але...

Існує така практика в Гарварді (я не навчалася там, але читала), коли студенти пишуть конспекти вручну, щоб поліпшити пам'ять. Знаю, що є багато закладів, де дітям не дозволяють користуватися гаджетами. До чого я це? Все, що створюється зараз, може бути на користь людини та фахівцю (коли це робиться розумно).

Всім цифровим фахівцям, які дійсно розуміють свою справу, можна видихнути, оскільки без нас ніякий бізнес, який дійсно бажає процвітати не зможе функціонувати.

може зацікавити

20 секунд – це 500 принтів: поради зі створення коротких рекламних роликів

Важко уявити собі світ без реклами. Та й навіщо це робити?! Краще поговорімо про короткі рекламні ролики, адже саме вони сьогодні є найважливішою складовою маркетингових стратегій і мають здатність швидко та ефективно доносити ключові повідомлення до цільової аудиторії.

Snug Gifts: переосмислення подарункових боксів

Як воно, відкрити свою справу на емоціях, придумати ідеальну концепцію, з мінімальними вкладеннями під час війни? Сьогодні про це все у надихаючому інтервʼю розповідає Каріна - засновниця чудового бренду подарункових боксів SNUG.

Canva: останні оновлення, новий функціонал та тренди

Канва - завжди була зручним інструментом для швидкого створення дизайнів для соц мереж. Але за останні роки Canva дуже переформатувалась і сьогодні там є просто безмежний функціонал, який можна використати у щоденній роботі