Назад
Журнал

Сімейка Джонсів: люди купують стиль життя

Ідеальний фільм, який чи не найкраще показує, що люди купують не товар, а спосіб життя, який вони отримають, коли придбають товар.

Маркетинг
Маркетинг
Сімейка Джонсів: люди купують стиль життя
Вікторія Шиманська

Вікторія Шиманська

Дата
17/10/2023
Тривалість
7 хв

Коротко про фільм (без спойлеру) - у фільмі розповідається про ідеальну сім'ю, яка переїжджає до елітного передмістя. Однак вони не є справжньою сім'єю, а групою корпоративних працівників, які видають себе за родину, щоб просувати і продавати різні продукти своїм сусідам.

Тож даний фільм чудово підійде для перегляду тим, хто хоче розширити світогляд і надивленість і глибше зазирнути у світ маркетингу

Особливості стрічки:

  • Сімейка джонсів - це сатиричний погляд на споживацтво та культуру матеріалізму. Фільм показує, як люди часто купують товари, тільки щоб не відставати від своїх однолітків, сусідів, колег... І тим самим відображає вплив реклами на наше життя. А цей вплив є доволі вагомим.
  • Фільм поєднує елементи драми і комедії. Режисери використовуючи гумор, підкреслили абсурдність споживацької культури. Коли ви будете дивитись фільм, у вас з'являться відчуття "та це не про мене", "як так можна вестись", "повний абсурд". Але частенько такий абсурд і впливає на наші рішення про покупку, просто ми не завжди взмозі їх помітити
  • Як на мене, така ідея з фальшивою сім'єю дуже вирізняє фільм серед багатьох, які стосуються маркетингу. Воно створює своєрідну інтригу і тобі вже стає цікаво дивитись що там далі, як сім'я продемонструє той чи інший товар тощо.
  • Фільм заглиблюється в емоційну боротьбу членів сім'ї Джонсів, коли вони стикаються з моральними дилемами, пов'язаними з їхніми оманливими ролями. І тут вже з просто комедійної драми ми бачимо щось більше, глибину історії.
сімейка джонсів
А зараз давайте детальніше про маркетинг у цьому фільмі.

Почнемо з акторського складу, який вже чудово зіграє на маркетингу і його хочеться подивитись. Адже акторський склад тут відомий: Девід Духовни, Демі Мур та Ембер Херд. Люди, які люблять конкретних акторів, часто обирають дивитись фільм тільки через акторський склад. Тож це дійсно вагома складова.

Маркетингова стратегія фільму використовувала соціальні мережі та вірусний маркетинг для створення шуму та впізнаваності, адже концепція штучної сім'ї, яка просуває продукти, піддається обговоренню та поширенню в Інтернеті. Ну погодьтесь, звучить доволі цікаво, щоб не розказати про це іншим.

У самій стрічці ми бачимо, що сусіди просто в шоці від ідеальної сім'ї, яка переїхала у їхній район. Ну погодьтесь, усім нам хочеться мати ідеальне життя, де не буде чорних полосок. А тут такий чудовий приклад. І далі дуже цікаво як ця ідеальна сім'я просуває товари. Наприклад: вони рекламували бренд спортивного одягу (взуття), коли одна з головних акторок була на пробіжці. Тоді ж сусіди помітили яскравий образ, подумали, що в такої ідеальної жінки точно повинен бути ідеальний гардероб і тут же побігли купувати собі такий самий. Чи була пряма реклама на товар? Ні. Все відбулось максимально природно, стиль життя.

маркетинг у фільмі

В іншому епізоді сім'я організувала вечірку, на яку запросила усіх сусідів. І знову ж таки: вечірка, ненав'язливе середовище, ідеальна сім'я і всім цікаво якою такою косметикою користується головна акторка, щоб гарно виглядати або ж що там на кухні за прибори такі для полегшення приготування їжі. Треба терміново купити такі самі. І цей список можна продовжувати ще довго. Тож раджу просто подивитись самим і ви все зрозумієте.

"Джонси" використовують унікальну концепцію та сатиричну розповідь, щоб виділитися на переповненому кіноринку. Його маркетинг був зосереджений на донесенні послання фільму про споживацтво, використовуючи при цьому сильний акторський склад та інтригуючу передумову.
сімейка джонсів

Хочу також провести паралель з курсами, які пропонують нам різні спеціалісти чи компанії. Ви ж бачили ці креативи із гарною машиною, будинком і закликом "хочеш так само - приходь на курс". І звісно, люди хочуть такий стиль життя, тож ідуть і записуються на курс в надії мати таке ж ідеалізоване життя, як на картинці.

Але ми живемо у реальному світі і просто піти на курс і буде тобі щастя - не працює. Наполегливість та багато роботи- ось єдиний ключ до успіху.

Тож не ведіться на гучні заголовки чи надто прорекламовані товари. Проаналізуйте та подумайте все декілька разів. А фільм вам покаже цікаві схеми того, як ми не помічаємо вплив реклами в повсякденному житті.

може зацікавити

20 секунд – це 500 принтів: поради зі створення коротких рекламних роликів

Важко уявити собі світ без реклами. Та й навіщо це робити?! Краще поговорімо про короткі рекламні ролики, адже саме вони сьогодні є найважливішою складовою маркетингових стратегій і мають здатність швидко та ефективно доносити ключові повідомлення до цільової аудиторії.

Snug Gifts: переосмислення подарункових боксів

Як воно, відкрити свою справу на емоціях, придумати ідеальну концепцію, з мінімальними вкладеннями під час війни? Сьогодні про це все у надихаючому інтервʼю розповідає Каріна - засновниця чудового бренду подарункових боксів SNUG.

Canva: останні оновлення, новий функціонал та тренди

Канва - завжди була зручним інструментом для швидкого створення дизайнів для соц мереж. Але за останні роки Canva дуже переформатувалась і сьогодні там є просто безмежний функціонал, який можна використати у щоденній роботі