Назад
Журнал

Тактики та стратегії вхідного маркетингу

Традиційні вихідні тактики, такі як холодні дзвінки та нав'язлива реклама, стають все менш ефективними. Саме тут вступає в дію інбаунд-маркетинг, пропонуючи більш стратегічний та клієнтоорієнтований підхід.

Маркетинг
Маркетинг
Тактики та стратегії вхідного маркетингу
Редакція ANT Media

Редакція ANT Media

Дата
1/3/2024
Тривалість
10 хв

Що таке інбаунд маркетинг? 

Інбаунд-маркетинг фокусується на залученні, зацікавленості та задоволенні клієнтів шляхом створення цінного контенту, який резонує з їхніми потребами та інтересами. Замість того, щоб нав'язувати їм свій продукт, ви залучаєте їх цінною інформацією і з часом будуєте довіру.

Вхідний маркетинг - це довгострокова стратегія. Йдеться про побудову довіри, відносин і лояльності до бренду з вашою цільовою аудиторією. Послідовно створюючи цінний контент, впроваджуючи правильну тактику та аналізуючи результати, ви можете залучати, зацікавлювати та перетворювати потенційних клієнтів на лояльних прихильників бренду.

Стратегії вхідного маркетингу

Найперше це контент-маркетинг, який включає в себе:

  • Пости в блозі (різні цікаві статті, що відповідають інтересам і проблемам вашої цільової аудиторії.)
  • Електронні книги та технічні документи (ресурси, які навчають вашу аудиторію та підтверджують вашу експертизу завжди будуть актуальні)
  • Інфографіка та відео (подавати складну інформацію у візуально привабливому та легкозасвоюваному форматі - це виграшна стратегія) 
  • І куди ж без контенту для соц мереж

Приклад: Компанія, що продає різноманітну техніку, створила серію блогів з порадами щодо користування товарами, корисними фішками, новинами і поєднала це в текстовому та відео форматі. Це приваблює людей, зацікавлених в купівлі продукції, мотивує до покупки і відповідає на безліч питань. А компанія позиціонує себе як надійне джерело інформації і потенційно спонукає їх розглянути товари)

Пошукова оптимізація (SEO) також входить у тактики вхідного маркетингу

Використовуйте релевантні ключові слова та фрази, які шукає ваша цільова аудиторія, а також створюйте зворотні посилання, що підвищує авторитет вашого веб-сайту та його рейтинг на сторінках результатів пошукової видачі (SERP).

До цього всього, ваш сайт повинен бути привабливим, зі зрозумілою навігацією та швидким завантаженням.

Перевірити швидкість завантаження

Перевірити беклінки

Маркетинг в соц мережах - стоїть чи не на першому місці вхідного маркетингу

вхідий маркетинг

Контент дуже важливий в цій стратегії, та перш за все ви повинні думати про аудиторію. Створювати такі публікації та сторіс, які мотивуватимуть до коментарів або іншої активності. Оскільки всі люблять подарунки, проводити розіграші ніколи не буде програшним варіантом (мається на увазі свої власні розіграші). Якщо подарунок буде тематичним та корисним - це допоможе вам не лише зібрати аудиторію, яка хоче подарунок, а й змотивувати її залишитись з вами і після розіграшу. А для цього під час розіграшу ваш контент повинен бути продуманий і якісний.

Реклама нікуди не пропала. Тож після детального аналізу ринку, ви можете сміливо запускати рекламу і отримувати якісну аудиторію. Але зауважте, що ваші рекламі офери повинні бути максимально не нав'язливі, проте заохочувальні.

Перевірити рекламу в конкурентів

Email-маркетинг

І хоча сьогодні є певні питання щодо ефективності такого маркетингу, та якщо ви сегментуєте свою аудиторію, створите персоналізовані цільові email-кампанії на основі інтересів підписників та історії покупок - ця стратегія може піти вам на руку. Дуже важливо у листах використовувати імена підписників, щоб підвищити рівень залученості та персоналізації. У листах ви повинні створити чіпляючий заголовок, гарне візуальне оформлення, а також пропонувати цінний контент: новини, інсайти, бонуси, акції, знижки тощо.

мейл маркетинг

до прикладу, в цій розсилці моє ім'я у самому верхньому заголовку, а нижній варіант вказує на хорошу пропозицію і мотивує перейти на сайт і придбати щось з промокодом

модіво

І на останок, оптимізуйте цільові сторінки вашого сайту і забезпечте чіткі заклики до дії, переконливі візуальні ефекти та зручну для користувача структуру, щоб стимулювати конверсію. Не забувайте про A/B-тестування різних елементів: різні версії елементів вашого сайту (наприклад, заголовки, зображення), щоб побачити, які з них працюють найкраще і після цього відстежуйте та аналізуйте дані: відвідуваність сайту, коефіцієнт конверсії та показник відмов, щоб визначити сфери для покращення.

І на останок:

  • Зосередьтеся на створенні справжньої цінності, а не просто продавайте, а навчайте та надавайте своїй аудиторії інформацію.
  • Регулярно створюйте та діліться справді якісним, персоналізованим контентом, щоб підтримувати залученість аудиторії. Тренди - це добре, але не забуваємо про автентичність
  • Відстежуйте ключові показники, такі як відвідуваність веб-сайту, відсоток відкритих електронних листів та активність у соціальних мережах, щоб зрозуміти, що резонує з вашою аудиторією, і відповідно до цього коригуйте свою стратегію.

Приклади вхідного маркетингу

Mailchimp

Стратегія Mailchimp така, що вона розуміє важливість навчання своєї аудиторії. Тому вони пропонують широкі ресурси на своєму веб-сайті, включаючи навчальні матеріали, посібники та шаблони, які допомагають користувачам дізнатися про найкращі практики email-маркетингу та ефективно використовувати їхню платформу. Крім того, вони проводять вебінари та семінари, забезпечуючи подальшу освіту та будуючи міцні відносини з клієнтами.
Як результат: прихильність Mailchimp до навчання користувачів та зміцнення лояльності спільноти робить значний внесок у репутацію їхнього бренду та утримання клієнтів.

Netflix

Netflix, гігант стрімінгових сервісів, використовує стратегію контент-маркетингу та персоналізації, щоб виділитися. Вони створюють оригінальний контент, пристосований до конкретних інтересів аудиторії, персоналізовані рекомендації на основі історії переглядів, а також цікаві пости в блогах, що заглиблюються в закулісні виробничі процеси та аналіз персонажів.

маркетинг

Такий персоналізований підхід зацікавлює глядачів і змушує їх повертатися за новими матеріалами.
Як результат: створюючи цінний контент та персоналізуючи користувацький досвід, Netflix ефективно залучає та утримує підписників на конкурентному ринку.

Evernote

Evernote, додаток для створення нотаток, фокусується на створенні контенту, орієнтованого на користувача, та формуванні корисної спільноти. Компанія пропонує публікації в блогах і статтях, що демонструють різні способи використання їхнього додатку для різних цілей, від порад щодо продуктивності до креативних стратегій мозкового штурму. Крім того, вони підтримують активний форум, де користувачі можуть ділитися порадами, ставити запитання та спілкуватися з іншими користувачами, що сприяє формуванню почуття спільноти та лояльності до бренду.
Тому, контент Evernote, орієнтований на користувача, та орієнтація на спільноту ефективно демонструють універсальність та переваги додатку, що призводить до підвищення рівня впровадження та залучення користувачів.

вхідний маркетинг

може зацікавити

Як скачати відео та фото з Інстаграм?

Коли мова йде про Інстаграм - часто виникають питання, які, здавалося б, банальні, та відповіді на які мало хто знає

Ключові відмінності українського та американського маркетингу

Якщо ви маркетолог — тоді розуміння нюансів маркетингових стратегій у різних культурах має першочергове значення для бізнесу, який прагне розширити свою аудиторію та знайти позитивний відгук

Інстаграм: останні оновлення та тренди 2024

Тримаємо руку на пульсі і на черзі порція новин та оновлень від Інстаграм