Назад
Журнал

Як налаштувати роботу агенції, аби вона була ефективною та результативною

Успіх будь-якого бізнесу напряму пов’язаний із тим, наскільки злагодженою та продуманою є його організація, що залишається за кадром.

Агенції
Агенції
Як налаштувати роботу агенції, аби вона була ефективною та результативною
Анна Носок

Анна Носок

Дата
19/1/2024
Тривалість
7 хв

Сьогодні Анна Носок, співзасновниця діджитал-агенції A.A. та піар-агенції Potolok, відчиняє завіси до власних методів успішного менеджменту компаніями.

Власна модель бізнесу: онлайн чи офлайн?

Ще у 2019 році, коли віддалена робота не була такою популярною, ми з партнером відмовились від офісу. Один працівник сказав, що витрачає на шлях до офісу та назад близько двох годин, та хотів би спробувати працювати з дому, щоб раціональніше використовувати час. Ми це дозволили, а згодом всією командою перейняли новий формат. Це дуже сильно посприяло швидкій адаптації до всесвітнього онлайну через COVID-19, адже до того моменту всі процеси були чудово налагодженими.

Комунікація із командою

Торкаючись цього аспекту, я всім раджу книгу “Спіральна динаміка”, на яку ми спираємось у питаннях роботи з командою. Мій партнер та я фокусуємось на потребах мілленіалів та покоління Z, які складають основу нашої агенції. Їм потрібно давати свободу, створювати комфортні умови для роботи, дослухатись до прохань та пропозицій. Щоб адекватно працювати із молодим поколінням, важливо їх чути та розуміти, влаштовувати різні можливості для росту та заробітку.

Що таке грамотне делегування?

Наприклад, наші люди працюють з проєктами вибірково в залежності від того, імпонують вони чи ні. Це є фундаментальним, адже потрібно враховувати, що всі в силу своїх характерів, темпераментів та бачення дуже різні, та інколи не сходяться. Тож, аби запобігти командному вигорянню та втраті замовників, ми стараємось створювати ідеальні пари із задоволеними клієнтами та вмотивованими виконавцями.

Що таке грамотне делегування?

Для мене грамотне делегування – це коли ти розумієш, що всі вміють гарно виконувати свою роботу та мають класні навички, не перетягуючи ковдру лише на себе. Відверто кажучи, я відвідувала тренінги, щоб навчитись довіряти та впевнено передавати задачі, адже спочатку це давалось важко. Аналогічно було і з нашою виконавчою директоркою, яка працювала над покращенням навичок делегування, а потім навчала цього менеджерів. Варто зрозуміти, що тільки коли кожен член має окрему зону відповідальності та якісно виконує власну роль, бізнес працює як машина.

Як підтримувати компанію, бувши далеко від команди?

Ми з партнером так вибудували бізнес так, щоб люди, яких ми найняли, закривали наші слабкі сторони. Наприклад, я знаю, що провалююсь у питаннях тімбілдингу та комунікації з командою, а зараз нас ще і розмежовують тисячі кілометрів.

маркетинг

Саме тому я надзвичайно вдячна нашій виконавчій директорці, яка підтримує дух, спілкується, допомагає кожному члену команди, залишаючи її ефективність на високому рівні. Якщо говорити про контроль над звітностями та розподілом задач, ми абсолютно довіряємо таск-менеджерами, де прописуємо дедлайни, завдання та зони відповідальності.

На що звернути увагу коли хочеш покращити організацію у власному робочому середовищі?

Спілкуючись на прямих ефірах “Як ти там?” з багатьма підприємцями, я зрозуміла, що однієї чарівної пігулки для покращення процесів власного бізнесу не існує. Завжди потрібно дивитись глобально, аналізуючи найменші деталі. Для цього спробуйте уявити, що ви продаєте свою справу, і повинні її красиво упакувати. Це допоможе побачити просвіти та усунути їх. Також важливо пам’ятати, що ефективність вимірюється тим наскільки вчасно та класно зроблена робота. Оскільки це залежить від людей, що її виконують, вашо першочерговою задачею є створити для них атмосферу натхнення, постійно мотивувати та слідкувати за їх комфортом.

Інстаграм Анни

може зацікавити

20 секунд – це 500 принтів: поради зі створення коротких рекламних роликів

Важко уявити собі світ без реклами. Та й навіщо це робити?! Краще поговорімо про короткі рекламні ролики, адже саме вони сьогодні є найважливішою складовою маркетингових стратегій і мають здатність швидко та ефективно доносити ключові повідомлення до цільової аудиторії.

Snug Gifts: переосмислення подарункових боксів

Як воно, відкрити свою справу на емоціях, придумати ідеальну концепцію, з мінімальними вкладеннями під час війни? Сьогодні про це все у надихаючому інтервʼю розповідає Каріна - засновниця чудового бренду подарункових боксів SNUG.

Canva: останні оновлення, новий функціонал та тренди

Канва - завжди була зручним інструментом для швидкого створення дизайнів для соц мереж. Але за останні роки Canva дуже переформатувалась і сьогодні там є просто безмежний функціонал, який можна використати у щоденній роботі