Назад
Журнал

Як розвивати особисту сторінку Лінкедін: топ 10 практичних порад

Лінкедін — моя улюблена платформа для пошуку класних професійних знайомств і нових клієнтів.

Своїм
Своїм
Як розвивати особисту сторінку Лінкедін: топ 10 практичних порад
Вікторія Шиманська

Вікторія Шиманська

Дата
16/5/2024
Тривалість
10 хв

Чому варто звернути увагу на Лінкедін у 2024?

LinkedIn залишається провідною платформою для професійного нетворкінгу. Вона дозволяє вам спілкуватися з колегами, лідерами галузі та потенційними роботодавцями або клієнтами по всьому світу.

Плюс до того, Лінкедін продовжує інтегрувати функції штучного інтелекту, які персоналізують досвід користування платформою, пропонують релевантні конекти зв'язки та надають інформацію про ринок праці на основі вашого профілю та інтересів. Оскільки розрив у навичках розширюється, LinkedIn може надати пріоритет демонстрації ваших навичок і досвіду, а також вашого досвіду роботи, допомагаючи вам знайти можливості, які відповідають вашій кваліфікації.

лінкедін просування

Як просувати сторінку Лінкедін

Порада 1: продуманий контент

Алгоритм платформи надає пріоритет публікаціям, які викликають дискусії. (а це можливо коли ваш допис коментують). Тож публікуючи якісний контент, беручи участь у дискусіях з іншими і коментуючи дописи інших, ви можете підвищити свою видимість і розширити охоплення. Лінкедін — це платформа яка перетворюється на ресурс для обміну знаннями, налагодження зв'язків і створення професійного бренду. Тож створювати якісний контент дорівнює заявити про себе і в результаті отримати хороший фідбек від аудиторії

Порада 2: якість, а не кількість

Звісно, число фоловерів має значення, проте у Лінкедін воно не так сильно впливає на пошук клієнтів як наприклад в Інстаграм чи Тік Ток. Шукайте та долучайте ті конекти, які справді будуть зацікавлені або вашим продуктом або вами як експертом у дотичній до їхньої галузі. Тому що маючи 8000 фоловерів і охоплення 100 — такий собі результат 🙂

Порада 3: сертифікати важливі

В Лінкедін ви маєте чудову можливість довести свої знання. Зазвичай це робиться або іншими людьми, які підтверджують ваші навички або додаванням вами сертифікатів. Сертифікати ви можете отримати після проходження будь - яких офіційних курсів. Раджу сертифікацію від самого Лінкедін, Гугл, Пінтерест, Фейсбук, Hub Spot. Майже всі вони є безкоштовні і мають вагоме значення

лінкедін реклама

Порада 4: ключові слова та оптимізація

Нехай вас не лякають ці слова, тому що все насправді простіше. Проте ключові слова в Лінкедін справді є і вони важливі. Подумайте про ключові слова як про пошукові терміни. Включіть відповідні ключові слова у свій профіль в заголовок, в опис досвіду та розділ «Навички». Це допоможе вашому профілю з'являтися у релевантних результатах пошуку рекрутерів і потенційних роботодавців.

лінкедін новини

Порада 5: комунікація має значення

Лінкедін- це не вулиця з одностороннім рухом. Вам потрібно заявити про себе. А це окрім класного контенту можна зробити ще за допомогою коментування публікацій іншим користувачам. Але такі коментарі як “класний пост” чи “хороша думка” — не дуже будуть показувати експерта у вас :) Тому коментуйте якісно, висловлюйте думку, поширюйте публікації в себе на сторінці, беріть участь у дискусіях, що стосуються вашої сфери, і долучайтеся до груп, де ви можете спілкуватися з професіоналами-однодумцями.

До речі, одна з таких груп — Marketing Helper. Створена спеціально для діджитал фахівців аби знайти допомогу в тому чи іншому питанні, допомогти у розв'язанні задачі або поділитись класними ресурсами

ant media

Порада 6: рекомендації від інших — плюс до карми і не тільки

Окрім сертифікатів, які висвітлюють вашу експертність, вам важливо також отримати рекомендації та схвалення від інших користувачів. Позитивні соціальні докази мають велике значення. Ви можете попросити задоволених колег або клієнтів написати вам рекомендацію у вашому профілі про вашу роботу або партнерство. Ви також можете попросити людей, які можуть підтвердити вашу кваліфікацію, прокоментувати ваші навички.

Порада 7: Newsletter як додатковий ресурс

В Лінкедін ви можете писати пости, робити статті (які до речі індексуються гугл), а також створювати newsletter. Перевага цих “листів” в тому, що ви там пишете виключно про одну тематику (наприклад поради з маркетингу або про рекламні кампанії) і люди підписують на цей “лист”, реагують, збирається своє комюніті людей. Більше того, людям приходить сповіщення на пошту і в сам Лінкедін про те, що у вас вийшов новий “випуск” у Newsletter. І таким чином можлива краща і більше взаємодія з контентом.

новини маркетингу

Порада 8: діліться досвідом

В Лінкедін важливо не соромитись ділитись кейсами (як хорошими так і не дуже). Тут люди люблять історії, які пов’язані з тим чи іншим продуктом або компанією. А також особисті досягнення і як ви до цього прийшли. Тож буде дуже доречно і правильно ділитись презентаціями, проектами, над якими ви працювали, або досягненнями, які демонструють ваші навички та досвід.

Наприклад ви розробили успішну маркетингову стратегію для компанії. І вам варто поділитись деякими прикладами та підходами, що описує ваш підхід та його вплив. Але не забувайте про конфіденційність.

Порада 9: описуйте свій досвід детально

Лінкедін дозволяє додавати будь-яку кількість місць роботи. Тому головне не просто додати вашу посаду і термін роботи, а детально намагатись описати, що саме ви робили на тій чи іншій посаді, які були ваші обов’язки, а також які ключові навички вам допомогли у виконанні завдань. Це буде корисно як рекрутерам, так і потенційним партнерам і клієнтам.

маркетинг новини

Порада 10: візуальний вигляд

І хоч Лінкедіен це не місце, де тебе оцінюють за гарним профілем з відредагованими фото, проте якщо у вас якісне фото, де особливо видно обличчя і привабливий банер (можна навіть з CTA) — це буде набагато краще сприйматись аудиторією. І тут теж при бажанні можна мати власний стиль, кольорову гаму і оформити свій банер і подальші публікації в одному стилі. Але це потрібно тоді, коли ви ціленаправлено йдете до Лінкедін блогера :)

може зацікавити

20 секунд – це 500 принтів: поради зі створення коротких рекламних роликів

Важко уявити собі світ без реклами. Та й навіщо це робити?! Краще поговорімо про короткі рекламні ролики, адже саме вони сьогодні є найважливішою складовою маркетингових стратегій і мають здатність швидко та ефективно доносити ключові повідомлення до цільової аудиторії.

Snug Gifts: переосмислення подарункових боксів

Як воно, відкрити свою справу на емоціях, придумати ідеальну концепцію, з мінімальними вкладеннями під час війни? Сьогодні про це все у надихаючому інтервʼю розповідає Каріна - засновниця чудового бренду подарункових боксів SNUG.

Canva: останні оновлення, новий функціонал та тренди

Канва - завжди була зручним інструментом для швидкого створення дизайнів для соц мереж. Але за останні роки Canva дуже переформатувалась і сьогодні там є просто безмежний функціонал, який можна використати у щоденній роботі