Назад
Журнал

Як розвивати пінтерест в Україні?

Українська аудиторія Pinterest стрімко зростає. Це пов'язано з доступністю платформи, візуальною привабливістю контенту та зручністю пошуку цікавих ідей. І сьогодні хочемо вам розповісти і показати приклади того, чому варто почати розвиток Пінтересту вже сьогодні

Маркетинг
Маркетинг
Як розвивати пінтерест в Україні?
Редакція ANT Media

Редакція ANT Media

Дата
18/3/2024
Тривалість
10 хв

Популяризація Пінтерест

Порівняно з іншими соціальними мережами, конкуренція в Pinterest в Україні значно нижча. А це чудова можливість для брендів та користувачів виділитися та охопити свою цільову аудиторію.Тут візуальний контент відіграє ключову роль. (і скажемо вам по секрету, багато дизайнити не варто, тут більше цінуються звичайні креативні фото та відео)

як просувати пінтерест

Українська аудиторія, як і більшість у світі, схильна до візуально привабливих зображень та відео, що робить Pinterest вдалим каналом для просування свого бренду через візуальний контент.

Якщо ви хвилюєтесь, що не зрозумієте англомовний інтерфейс — то Pinterest вже давно створив рішення і пропонує інтерфейс українською мовою, а  це робить платформу більш доступною для українських користувачів.

Як показують дослідження, українська аудиторія Pinterest цікавиться темами моди, краси, рецептів, декору та DIY. Тож якщо ваш бізнес пов’язаний з цими тематиками — проаналізуйте ринок і починайте створювати стратегію вашого розвитку.

пінтерест україна

Реклама в Пінтерест

І тут трішки вас розчаруємо з однієї сторони, а з іншої додатково змотивуємо.

Офіційно з українського рекламного акаунту Пінтерест ви не запустите рекламу. Поки платформа ще не надала нам такої можливості (можливо якраз таки через не дуже великий попит в нашій країні). Ви можете це зробити тільки в тому випадку, якщо при реєстрації вкажете Америку або країну Європи і прив'яжете фізично створену там картку (не українську). Тоді ви локаційно з України зможете створювати рекламні піни та запускати рекламу на Європу чи Америку. Але зважайте, що ваш профіль теж повинен бути англомовним та сайт і соц мережі відповідною мовою.

Чому це може бути корисно?

Пам'ятаєте, як колись Інстаграм був ще без реклами і платформою, де всі ділились візуально привабливими фото та відео. А ці всі блогери мільйонники і починали з тих часів, коли Інстаграм ще не був перенасичений мікро і мега інфлюенсерами. І зараз у нас є можливість якісно розвивати там свій бізнес, тому що перенасичення реклами не буде. І коли ви отримаєте 2-3-5 тис переглядів за місяць (а це один з головних показників Пінтерест) - це будуть справжні люди, які переглядають ваші піни, переходять на сайт чи інші соц мережі.

Пінтерест ще залишається платформою, яка дає величезні можливості для органічного розвитку

Основна перевага Пінтерест

Люди сюди йдуть як в Гугл, вже з конкретним запитом. Якщо нам потрібно підібрати образ на фотосесію - все, що потрібно - відкрити пінтерест, вписати ключові і обрати те, що нам подобається. А уявіть, ви, бренд одягу, класно створили луки або капсули і люди за цим запитом з Пінтерест перейшли до вас на сайт і придбали цей одяг. І ви навіть не вкладались в рекламу. Піни - це назавжди. Вони завжди будуть показуватись за ключовими словами. Тому якщо ви правильно підберете ключові під вашу нішу - ви будете у великому плюсі потім

Окрім цього, Pinterest відомий своєю позитивною та підтримуваною спільнотою. Користувачі зазвичай зосереджені на тому, щоб ділитися корисною інформацією та надихати інших. Чого зараз так не вистачає в Інстаграмі. А на відміну від інших соціальних мереж, де контент швидко зникає з поля зору, піни на Pinterest можуть залишатися актуальними та привабливими для користувачів протягом тривалого часу. Це робить Pinterest чудовою платформою для довгострокової маркетингової стратегії.

Звісно, це гра в довгу. І Пінтерест потребує вашого терпіння. Але воно того точно буде вартувати

Приклад українського бренду, який чудово просувається в Пінтерест

За ключовим словом "тканини" ми знайшли сторінку українського бренду Kapsula.

пінтерест

Вони підібрали чудову стратегію, публікують фото в схожому стилі і правильно вписали ключові слова в опис та хедлайн. І як результат - витрачений час на публікацію пінів, проте 1 мільйон переглядів сторінки бренду - безкоштовно.

До слова, наше медіа також вже активно розиває там профіль.

розвиток пінтерест

Допомога у розвитку Пінтерест

Якщо ви готові відкрити для себе новий світ можливостей - тоді зважайте на ці поради:

  • Досліджуйте, які теми та візуальні елементи популярні в Pinterest (особливо у вашій локації)
  • Створюйте контент, який відповідає актуальним трендам та потребам вашої локальної ЦА
  • Використовуйте сезонні теми та свята, щоб створювати тематичні піни.
  • Співпрацюйте з іншими користувачами Pinterest у вашій ніші (це додаткові посилання, ключові і впізнаваність)
  • Використовуйте чіткі та описові заголовки та описи для своїх пінів

А стратегічно вам у цьому можуть допомогти Spalah Agency. У них є власні кейси і команда Spalah працює з Пінтерест вже більше року.

За словами Head of SMM Варвари: "Ми відкрили для себе і для клієнтів новий світ можливостей і закриваємо достатньо великі чеки через Пінтерест. Це справді дуже хороша платформа, яка підтримує користувачів, допомагає якісно органічно розвиватись та постійно вдосконалюється..."

Pinterest завжди пропонує унікальний досвід користувачам, які шукають натхнення та хочуть візуально планувати своє життя. Для бізнесу це потужний маркетинговий інструмент, який може допомогти їм охопити нову аудиторію та продемонструвати свої продукти чи послуги.

може зацікавити

20 секунд – це 500 принтів: поради зі створення коротких рекламних роликів

Важко уявити собі світ без реклами. Та й навіщо це робити?! Краще поговорімо про короткі рекламні ролики, адже саме вони сьогодні є найважливішою складовою маркетингових стратегій і мають здатність швидко та ефективно доносити ключові повідомлення до цільової аудиторії.

Snug Gifts: переосмислення подарункових боксів

Як воно, відкрити свою справу на емоціях, придумати ідеальну концепцію, з мінімальними вкладеннями під час війни? Сьогодні про це все у надихаючому інтервʼю розповідає Каріна - засновниця чудового бренду подарункових боксів SNUG.

Canva: останні оновлення, новий функціонал та тренди

Канва - завжди була зручним інструментом для швидкого створення дизайнів для соц мереж. Але за останні роки Canva дуже переформатувалась і сьогодні там є просто безмежний функціонал, який можна використати у щоденній роботі