Назад
Журнал

Як впровадити користувацький контент (UGC) в бренд одягу

Якщо ви вже давно працюєте з брендами одягу, тільки починаєте або плануєте - ця стаття буде для вас дуже корисна. Адже сьогодні я розповім, як саме UGC можна інтегрувати з брендом одягу.

Маркетинг
Маркетинг
Як впровадити користувацький контент (UGC) в бренд одягу
Катя Малявська

Катя Малявська

Дата
18/10/2023
Тривалість
7 хв

UGC для бізнесу

Впровадження користувацького контенту (UGC) в маркетингову стратегію бренду одягу може стати чудовим способом взаємодії з аудиторією та побудови довіри.

А конект, довіра - це важливі кити, які тримають успіх бренду.

UGC контентом користується вже дуже багато світових та українських брендів: Єва, Dove, Go Pro, Prostor та інші. А також цей тип контенту може бути цінним джерелом інформації для маркетингових досліджень. Аналіз користувацьких відгуків, коментарів та обговорень може дати уявлення про споживчі вподобання, настрої та нові тенденції. Тож це може бути хорошим ресурсом для покращення.

І поки ви ще думаєте, ваші конкуренти вже коригують стратегію та додають користувацький контент до своїх сторінок.

ugc

Поради, як впровадити UGC у бренд одягу:

  • Розробіть UGC-кампанію з чіткою темою або повідомленням, яке відповідає вашому бренду. Наприклад, це може бути показ того, як ваш одяг вписується в повсякденне життя, цікаві образи або як ваш одяг розширює можливості людей.
  • Не обмежуйтесь лише соц мережами. Просувайте кампанію на своєму веб-сайті та у фізичних магазинах (якщо такі є). Заохочуйте користувачів ділитися фотографіями чи відео, на яких вони одягнені у ваш одяг, використовуючи певний хештег. Це буде дуже хороший конект, побудова свого ком’юніті та підвищення впізнаваності. А щоб це залучення йшло активно - пообіцяйте символічний подарунок за найкращий образ, найкреативніше фото тощо. Також популярним заохоченням можуть бути знижки або ранній доступ до нових колекцій (таке собі закрите ком’юніті)

Приклад

ugc для одягу
  • Створіть на своєму сайті спеціальний розділ, де будете публікувати фото та відео від користувачів. Такий собі вид відгуків. Такий контент слугуватиме соціальним доказом для потенційних покупців, що ваш одяг обирає багато покупців, покаже як саме ваш одяг можна поєднувати з іншими речами тощо.
  • Звісно, не забувайте про репости UGC відео на своїй сторінці або діліться користувацьким контентом відразу у профілі вашого бренду. Обов'язково вказуйте авторів і дякуйте їм за внесок. Це краще за будь-які фото та відео сесії з моделями. Доведено :)
  • Використовуйте Pinterest - найкраща візуальна платформа, і ще один канал (безкоштовний) та ідеальний для демонстрації одягу за допомогою користувацького контенту. Створіть дошку в Pinterest, де можна буде робити покупки, з посиланнями на продукти, представлені в UGC. У пінтерест може бути навіть легше розвивати бренд, ніж в Інстаграм. Спробуйте, адже це не буде фінансово затратно.
  • Співпрацюйте мікроінфлюенсерами (підкреслюю - мікро). Від них може бути дуже хороша віддача, а аудиторія, ще не стомлена рекламами, може краще відреагувати на контент з вашим брендом одягу. Таке UGC теж не залишить байдужим нікого.

Приклад

ugc україна
  • За потреби, ви можете створити свій стиль обробки (світло, тони тощо) і заохочувати користувачів дотримуватися певних рекомендацій при створенні користувацького контенту, щоб підтримувати візуальну відповідність з вашим брендом. На перший погляд це здається дивним, але інколи це навіть більше змотивує до дій. І користувачі створять якісний контент, і ви отримаєте відео та фото, які чудово підійдуть до вашої стрічки.
  • Якщо ваш бренд одягу не для дуже вузької та індивідуальної групи людей - тоді діліться UGC контентом, який представляє різноманітні типи статури, навіть етнічні групи та стилі. Так ви покажете, що ваш бренд є інклюзивним і зрозумілим для широкої аудиторії. А це точно відгукнеться багатьом.

Приклад

  • Проводьте конкурси з використанням користувацького контенту. Організовуйте конкурси або челенджі, щоб збільшити кількість користувачів користувацького контенту. Наприклад, ви можете проводити щомісячний конкурс "Лук місяця", де покупці можуть виграти призи. Оголосіть, що протягом місяця бажаючі прийняти участь повинні опублікувати хоча б одне фото з певним хештегом, а вкінці місяця або методом голосування або на ваш погляд - переможець отримає щось цікаве.
  • Не забувайте, що UGC також потрібно відстежувати за ефектиністю. Тож зважайте на такі показники, як залученість, коефіцієнт конверсії та ставлення до бренду. Використовуйте ці дані для вдосконалення своєї стратегії та створенні кращого UGC.

Як бачите, користувацький контент може бути дуже потужним інструментом, який не тільки надасть нового дихання вашому бренду, а й розбавить стрічку, додасть довіри до бренду, допоможе побудувати спільноту та зважаючи на всі ці фактори - допоможе підвищити продажі.

А якщо не знаєте з чого почати в UGC - раджу платформу Хутір.

маркетинг

може зацікавити

20 секунд – це 500 принтів: поради зі створення коротких рекламних роликів

Важко уявити собі світ без реклами. Та й навіщо це робити?! Краще поговорімо про короткі рекламні ролики, адже саме вони сьогодні є найважливішою складовою маркетингових стратегій і мають здатність швидко та ефективно доносити ключові повідомлення до цільової аудиторії.

Snug Gifts: переосмислення подарункових боксів

Як воно, відкрити свою справу на емоціях, придумати ідеальну концепцію, з мінімальними вкладеннями під час війни? Сьогодні про це все у надихаючому інтервʼю розповідає Каріна - засновниця чудового бренду подарункових боксів SNUG.

Canva: останні оновлення, новий функціонал та тренди

Канва - завжди була зручним інструментом для швидкого створення дизайнів для соц мереж. Але за останні роки Canva дуже переформатувалась і сьогодні там є просто безмежний функціонал, який можна використати у щоденній роботі