Назад
Журнал

Як запустити рекламу в Інстаграм?

Як не дивно, проте питання реклами стоїть доволі гостро, особливо якщо досвіду запуску рекламних кампаній ще не було. Тож у цій статті ми поділимось з вами повним гайдом як зробити запуск реклами через Інстаграм ефективним

FAQ: люди запитують
FAQ: люди запитують
Як запустити рекламу в Інстаграм?
Редакція ANT Media

Редакція ANT Media

Дата
11/4/2024
Тривалість
7 хв

Як підготуватись до запуску реклами

Можливо банальна, проте дієва та важлива порада: ваша сторінка повинна бути готова до запуску. А для цього у вас вже повинен бути якісний контент на сторінці, привабливі якісні світлини або відео, а також зрозуміло оформлені хайлайтс з усією необхідною інформацією

Додатково: попросіть ваших друзів чи знайомих зайти до вас на сторінку і сказати свій погляд зі сторони, як ваша аудиторія: чи зрозуміло їм буде подача, чи достатньо привабливо виглядає сторінка, чи легко їм знайти потрібну інформацію.

Після цього сформуйте свій рекламний бюджет. З нашого досвіду, бюджет на місяць для України мінімально це 200-300 дол на міс. За підписника в ідеалі виходить 15-20 грн (але в ідеалі).

запуск реклами

Для того, аби ваш запуск був ефективним — подумайте про цілі кампанії: чого ви хочете досягти за допомогою рекламної кампанії? Ви хочете підвищити впізнаваність бренду, збільшити відвідуваність сайту, згенерувати потенційних клієнтів або збільшити продажі? Тому чітко сформулюйте мету, яка керуватиме вашою стратегією.

Після визначення цілей — настав час обрати аудиторію. Розуміння демографічних характеристик, інтересів та поведінки вашого ідеального клієнта має вирішальне значення для ефективного таргетингу. Проведіть ретельне дослідження аудиторії, щоб визначити свій цільовий ринок.

Інстаграм реклама

Instagram - це візуальна платформа. Тому для реклами намагайтесь створювати хороші візуальні матеріали (зображення, відео або каруселі), які привертають увагу та відповідають естетиці вашого бренду. Не обов’язково завжди використовувати яскраві рекламні кольори, але дотримуйтесь загальної стилістики вашого бренду.І звісно напишіть чіткі, лаконічні та привабливі заголовки. (Порада: на фото краще використовувати не більше 6 слів у заголовку. Більше буде не читабельно). А в самому тексті під фото підкресліть переваги вашого продукту або послуги та включіть обов’язково заклик до дії (CTA).

Процес запуску реклами через Інстаграм

  • Виберіть формат реклами в Instagram, який найкраще відповідає вашим цілям і цільовій аудиторії. Серед варіантів - оголошення з одним зображенням, відеореклама, карусельні оголошення, оголошення з історіями та колекційні оголошення.
  • Порада: якщо ви запускаєте через Інстаграм — краще обирайте ціль “відвідування профілю”. Ця ціль принесе не лише те, що написано, а й підписників і навіть потенційних клієнтів. І якщо у вас особистий бренд — запуск через кнопку “просувати” буде значно ефективніший за Facebook Ads Manager
  • Визначте свій бюджет і тривалість рекламної кампанії, яку ви хочете запустити. Ви можете обрати денний бюджет і кількість днів, можете обрати денний бюджет і обрати функцію “допоки я не зупиню”, а можете запустити рекламу на цілий місяць з мінімальними бюджетами (що є доволі хороша стратегія). Але тут ви повинні бути впевнені і в подачі реклами і у своєму продукті.
  • Розгляньте можливість A/B-тестування різних бюджетів, щоб побачити, що працює найкраще
  • Інтереси радимо обирати широку аудиторію. Якби це не звучало, проте таким чином ви даєте фейсбуку зрозуміти хто ваша аудиторія і хто найкраще реагує з вашим продуктом. Більше того, ви можете не потрапити в інтереси дуже чітко, оскільки людина наприклад займається манікюром, а ви поставили інтереси виключно ті, які пов’язані з нерухомістю. А ця людина, яка займається і цікавиться манікюром теж може шукати квартиру. Ви можете обрати інтереси, але все ж радимо робити їх широкими. До прикладу: малий та середній бізнес, інтереси у вивченні англійської, одяг та взуття тощо. І не очікуйте результату за 2-3 дні. Ви зможете зробити висновки лише ближче тижня активної реклами

Відстежуйте ефективність ваших оголошень за допомогою інструментів аналітики Instagram Ads Manager або прямо під вашим постом. Важливі показники: покази, відвідування профілю, охоплення, залученість, коефіцієнт кліків (CTR), підписники та конверсії. Використовуйте ці дані, щоб вдосконалити таргетинг, оптимізувати рекламний креатив і підвищити ефективність

Покрокова інструкція запуску реклами

Крок 1: визначаємо чи підв’язана у вас бізнес сторінка (якщо ви надалі будете використовувати рекламу через фейсбук). Для цього переходимо у “редагувати профіль” і дивимось чи біля функції “привязані сторінки” є ваша. Якщо є — добре. Нема — можете створити у декілька кліків

як запустити рекламу в інстаграм

Крок 2: підв’язуємо картку. Для цього переходимо у налаштування, шукаємо "налаштування і контроль" і далі “оплата реклами” — натискаємо на свою сторінку і прив’зуємо картку (якщо у вас вже прив’язана у Мета — тоді обираємо функцію “оплачувати за допомогою бізнес менеджера”)

запуск інстаграм реклами

Крок 3: обираємо пост на рекламу (радимо не обирати той, який тільки запостили, щоб алгоритми змогли самостійно просунути його). Обирайте мінімум 4 денної давності. І натискаємо на кнопку “просувати”

Крок 4: обираємо нашу ціль (ми радимо відвідування профілю” і налаштовуємо деталі реклами

реклама фейсбук

Крок 5: обираємо локацію, аудиторію, вік та бюджет (мінімальний денний бюджет для України 5-7 дол. Якщо це закордонний проєкт — тоді Х2)

інстаграм 2024

Крок 6: слідкуємо за статистикою і записуємо результат

Реклама в Інстаграм ефективно працює тоді, коли:

  • у вас не новий рекламний акаунт
  • вже добре наповнена сторінка
  • зрозуміло поданий контент
  • реклама відкручена на мін 100 дол
  • ви знаєте свою аудиторію і правильно склали план дій

І наостанок: не зупиняйте рекламу після 3 днів, які не принесли бажаного результату. Мета навчається і їй потрібен час щоб дати вам якісну аудиторію під вашу нішу

може зацікавити

20 секунд – це 500 принтів: поради зі створення коротких рекламних роликів

Важко уявити собі світ без реклами. Та й навіщо це робити?! Краще поговорімо про короткі рекламні ролики, адже саме вони сьогодні є найважливішою складовою маркетингових стратегій і мають здатність швидко та ефективно доносити ключові повідомлення до цільової аудиторії.

Snug Gifts: переосмислення подарункових боксів

Як воно, відкрити свою справу на емоціях, придумати ідеальну концепцію, з мінімальними вкладеннями під час війни? Сьогодні про це все у надихаючому інтервʼю розповідає Каріна - засновниця чудового бренду подарункових боксів SNUG.

Canva: останні оновлення, новий функціонал та тренди

Канва - завжди була зручним інструментом для швидкого створення дизайнів для соц мереж. Але за останні роки Canva дуже переформатувалась і сьогодні там є просто безмежний функціонал, який можна використати у щоденній роботі