Назад
Журнал

Дбайлива комунікація: Правильне ставлення до креативу в команді

Спільна робота в команді — це завжди виклик. У кожного є власний досвід та бачення, ідеї, свої інтереси та стиль комунікації, який іноді може бути джерелом конфліктів. Дбайлива комунікація керівника в креативних командах — ключ до побудови успішної командної роботи та розкриття потенціалу кожного працівника.

Агенції
Агенції
Дбайлива комунікація: Правильне ставлення до креативу в команді
Анна Носок

Анна Носок

Дата
31/10/2023
Тривалість
7 хв

Я Анна Носок, інфлюенсерка, маркетинг і бізнес-консультантка, а також співвласниця агенції A.A., і у цій статті хочу розповісти з власного досвіду, як правильно ставитися до креативу в команді, щоб під час брейншторму ідеї лилися потоком, а люди не боялися висловити свою думку.  

Створіть довірливе середовище 

Заохочуйте команду висловлювати свої думки, ідеї та покажіть, що це для вас цінно. Підтримуйте дискусії та мозковий штурм, беріть в них активну участь, щоб співробітники брали з вас приклад та не боялися самі бути учасниками творчого процесу. Для керівника важливо попрацювати над навичками активного слухання, щоб створити довірливе середовище: ставити уточнювальні запитання, запрошувати інших до доповнення ідей, демонструвати свою зацікавленість, спонукати мовчазних людей до залучення в діалог.    

анна носок

Брейншторм без обмежень 

Перш ніж почати процес креативу, розробіть правила. Наприклад, всі можуть казати які завгодно ідеї, навіть найбожевільніші чи ті, які виходять далеко за межі можливостей і бюджетів. Усі ідеї записуються на дошку чи стікери, а потім їх можна видозмінювати, міксувати між собою, доповнювати.   

Критикуйте ідеї, а не людей 

Критикувати ідеї, звичайно, потрібно, але в жодному випадку не людей, щоб вони не закрилися та не відчували себе вороже, як у школі під час запитань від злої вчительки. Та й критикувати ідеї теж можна обережно, а не лайкою чи не знецінюючими словами.  Під час креативного брейншторму уникайте фраз «усе погано», «це жахливо», «мені не подобається». Замість них використовуйте «це не зовсім те, що потрібно», «цікаво, але не для цього проєкту» та підкріплюйте ідеї, навіть неідеальні, подякою.      

брейншторм

Визнання та вдячність 

Кожен працівник цінує вдячність, похвалу та визнання, адже це дарує впевненість у своїх діях та надихає на подальшу роботу. Коли співробітники показують хороші результати, підкреслюйте їхній успіх. 

 Письмовий мозковий штурм 

Якщо робота віддалена, а брейншторм у зумі відбирає багато часу й життєвих сил, поставте кожному учаснику команди задачу розробити ідеї на задану тематику й додати референси в гугл-документі, у вигляді презентації чи просто зібрати все разом у чаті. Потім можна зідзвонитись онлайн, обговорити ідеї та вибрати найбільш релевантні. Так усі співробітники, навіть ті, які соромляться чи бояться висловлюватись публічно, будуть залучені в процес. 

   Креативність — це не риса характеру, не талант чи дар небес, а навичка, яку можна розвивати та прокачувати, як м‘язи.

Так само як і можна, точніше потрібно, розвивати в собі навичку дбайливого ставлення до членів команди, щоб усі почували себе комфортно, а спільна робота давала хороші результати.  

може зацікавити

20 секунд – це 500 принтів: поради зі створення коротких рекламних роликів

Важко уявити собі світ без реклами. Та й навіщо це робити?! Краще поговорімо про короткі рекламні ролики, адже саме вони сьогодні є найважливішою складовою маркетингових стратегій і мають здатність швидко та ефективно доносити ключові повідомлення до цільової аудиторії.

Snug Gifts: переосмислення подарункових боксів

Як воно, відкрити свою справу на емоціях, придумати ідеальну концепцію, з мінімальними вкладеннями під час війни? Сьогодні про це все у надихаючому інтервʼю розповідає Каріна - засновниця чудового бренду подарункових боксів SNUG.

Canva: останні оновлення, новий функціонал та тренди

Канва - завжди була зручним інструментом для швидкого створення дизайнів для соц мереж. Але за останні роки Canva дуже переформатувалась і сьогодні там є просто безмежний функціонал, який можна використати у щоденній роботі