Назад
Журнал

Kanye West та його геніальний маркетинговий хід — STEM бренд

Каньє Вест, впливова фігура в музиці, моді та культурному ландшафті. Окрім його творчого вкладу в розвиток музики, він використав багатогранну маркетингову стратегію для побудови свого STEM-бренду

Бренди
Бренди
Kanye West та його геніальний маркетинговий хід — STEM бренд
Редакція ANT Media

Редакція ANT Media

Дата
4/6/2024
Тривалість
10 хв

STEM бренд: історія та особливості

Використовуючи свою відому особистість та присутність у ЗМІ, Каньє Вест придумав просто геніальний маркетинговий хід, який вплинув на його особистість, музику та на поціновувачів якісної музики

STEM це пристрій для створення аудіореміксів, а ще музична стрімінгова платформа (по типу Spotify) розроблена британською технологічною компанією Kano Computing та у співпраці з Каньє Вест. Плеєр був запущений у серпні 2021 року у зв'язку з виходом його 10-го студійного альбому Donda (до слова, у лютому 2022 року артист оголосив, що почне випускати музику виключно для цього пристрою, починаючи зі свого альбому Donda 2. І цей альбом навіть зараз неможливо послухати ніде, окрім цього плеєра)

ant media новини

Цей портативний плеєр з вбудованим динаміком пропонує унікальні функції:

  • Маніпулювання треками -користувачі змогли ізолювати та керувати вокалом, ударними, басом та семплами в будь-якій пісні.
  • Додавання ефектів - доступні різні ефекти для обробки звуку.
  • Завантаження власної музики - окрім треків "Donda", плеєр також підтримує інші аудіофайли.

Пристрій використовує алгоритми обробки звуку для поділу музичних треків на окремі компоненти. Ці алгоритми були розроблені та налаштовані, щоб забезпечити високоякісне звучання та легкість у використанні.

Історія та ідея

У січні 2019 року, після зустрічі на стенді компанії на виставці технологій CES у Лас-Вегасі, Каньє зустрівся з генеральним директором компанії Kano Computing Алексом Кляйном і запросив його до себе додому на сніданок. Пізніше артист підтвердив журналісту Зейну Лоу для Apple Music, що він працює над створенням портативного стеблового плеєра.

25 серпня 2021 року Stem Player з'явився у попередньому продажі і почав надходити до покупців у жовтні того ж року, попередньо завантажений трьома треками. (Станом на лютий 2022 року у плеєрі доступні шістнадцять треків з Donda 2)

У січні 2023 року, у світлі антисемітських висловлювань Каньє, Кано оголосив, що їхня співпраця закінчилася, і що Donda Stem Player буде знято з виробництва після того, як буде розпродано залишок у 5 000 одиниць. Водночас артист анонсував новий варіант Stem Player, розроблений у співпраці з Ghostface Killah

Маркетингова стратегія STEM

Їхній маркетинг полягає в тому, що вони повністю змінюють музичну індустрію, і ніщо не буде таким, як раніше. Алекс Кляйн сказав наступне: "настав час повалити гнітючу систему і побудувати нашу власну".

Кані Вест, відомий своєю творчістю та інноваційним підходом. Тож він використовував кілька стратегій для розвитку STEM. Його підходи включають освітні ініціативи, партнерства, інтерактивні заходи та медіа-кампанії. Це вже з самого початку викликало двояку реакцію, адже рішення артиста випускати деякі альбоми ексклюзивно на STEM Player викликало критику з боку тих, хто вважає це несправедливим обмеженням доступу до музики. Проте це все PR і про артиста та його бренд говорили. Багато говорили :)

Також деякі користувачі вважають, що ціна плеєра (200 доларів) занадто висока і не виправдовує даного продукту (хоча насправді продукт унікальний і схожого на ринку не має). Та ця його "недоступність" або обмеженіть і робить його особливим і бажаним, що вже вважається продуманою стратегією.

кані вест

Що ще використовувалось для розвитку продукту?

  • Кані Вест, будучи новатором у музиці, використовує STEM Player як інструмент для розширення творчих можливостей для музикантів та слухачів. Він створив платформу, яка дозволяє кожному реміксувати та редагувати музику у режимі реального часу.
  • Для створення STEM Player Кані співпрацював з фахівцями в галузі звукових технологій та дизайну, що допомогло створити зручний та інтуїтивно зрозумілий продукт.
  • Кані Вест використовував принцип ексклюзивності для просування STEM Player. Обмежений доступ до пристрою та унікальний контент зробили продукт більш бажаним серед фанатів.
  • Активне використання соціальних мереж та медіа для просування продукту допомогло залучити широку аудиторію.
  • Платформа Кані Веста інтегрується з різними музичними сервісами, що дозволяє користувачам отримувати доступ до музики та її реміксування на одній платформі.
stem плеєр
  • Платформа підтримує різні формати музичних файлів, що забезпечує гнучкість у використанні.
  • Кані Вест використовує прямий продаж пристроїв та контенту безпосередньо споживачам, що дозволяє уникнути посередників та збільшити прибутки.
  • Платформа пропонує підписку на преміум-контент та ексклюзивні матеріали, що стимулює користувачів до тривалого користування сервісом.
  • Створення спільноти користувачів, які можуть ділитися своїми реміксами та творчістю, стимулює розвиток платформи та залучає нових користувачів.
  • Платформа надає інтерактивні можливості для користувачів, дозволяючи їм взаємодіяти з музикою та один з одним.

Окрім цього, Кані Вест заснував Donda Academy, приватну школу, яка серед іншого пропонує інтегровані STEM-програми для учнів. Школа фокусується на розвитку критичного мислення та інноваційного підходу до навчання.

Вплив STEM на особистість Каньє Веста

Після виходу STEM плеєра, відбулось посилення іміджу артиста. Асоціюючись зі STEM, Каньє зміцнює свій імідж багатогранного інноватора не лише в музиці та моді, а й в освіті та технологіях.

  • участь у проєктах STEM позиціонує його як лідера думок у новій сфері, розширюючи його вплив і привабливість.
  • розширення охоплення аудиторії. Взаємодія зі STEM-спільнотою дозволяє Каньє охопити нові демографічні групи, включаючи освітян, студентів та технічних ентузіастів, розширюючи свою фан-базу.
  • позитивний соціальний вплив: зусилля Каньє, спрямовані на популяризацію STEM-освіти, зміцнюють його репутацію соціально відповідального діяча, що позитивно впливає на його публічний імідж.

Кані Вест використав свій інноваційний підхід, щоб створити унікальний продукт, який поєднує технології та музику, пропонуючи користувачам нові способи взаємодії з улюбленими треками.

може зацікавити

20 секунд – це 500 принтів: поради зі створення коротких рекламних роликів

Важко уявити собі світ без реклами. Та й навіщо це робити?! Краще поговорімо про короткі рекламні ролики, адже саме вони сьогодні є найважливішою складовою маркетингових стратегій і мають здатність швидко та ефективно доносити ключові повідомлення до цільової аудиторії.

Snug Gifts: переосмислення подарункових боксів

Як воно, відкрити свою справу на емоціях, придумати ідеальну концепцію, з мінімальними вкладеннями під час війни? Сьогодні про це все у надихаючому інтервʼю розповідає Каріна - засновниця чудового бренду подарункових боксів SNUG.

Canva: останні оновлення, новий функціонал та тренди

Канва - завжди була зручним інструментом для швидкого створення дизайнів для соц мереж. Але за останні роки Canva дуже переформатувалась і сьогодні там є просто безмежний функціонал, який можна використати у щоденній роботі