Назад
Журнал

Коли запуск реклами через фейсбук не буде ефективним

Facebook, як одна з найпопулярніших соціальних платформ, є засобом, який використовується багатьма компаніями для рекламних кампаній. Проте, не завжди запуск рекламних кампаній через Facebook є ефективним рішенням. Тож хочеться тут описати деякі причини, чому це може бути неефективним, і дати декілька порад по рекламній стратегії.

Маркетинг
Маркетинг
Коли запуск реклами через фейсбук не буде ефективним
Вікторія Шиманська

Вікторія Шиманська

Дата
28/9/2023
Тривалість
10 хв

Найперше - це бюджет. За останні роки ціни на рекламу на платформі постійно зростають, особливо для популярних аудиторій та ключових слів. Це може призвести до високих витрат і низької ефективності, якщо рекламна стратегія не оптимізована належним чином. Якщо ви ставите 5 дол на день і хочете отримати вражаюий результат з якісними лідами - мушу вас трохи розчарувати.

Не забуваємо також і про зміну алгоритмів Фейсбук. Він постійно змінює свої алгоритми відображення контенту, включаючи рекламу. Це прямо може впливати на те, наскільки ваша реклама буде показуватися вашій цільовій аудиторії. Наприклад, публікації з меншою взаємодією можуть мати менші обсяги показів. Тож зважайте на це, коли створюєте креатив, пишете текст і обираєте офер.

Коли ми дивимось фільм - "ставки на спорт" можуть змусити нас відувати злість, тому що фільм перервано. В такому випадку багато користувачів ставлять собі AD блокери (тобто спеціальні софти, які блокують рекламу в браузері). Це може призвести до того, що ваша реклама багально не буде показуватись цільовій аудиторії, якщо у них є блокувальник реклами. З цим ви точно нічого не зробите.

Навіть якщо ваша реклама показується, вона може бути нецільовою для аудиторії. Низька релевантність може призвести до того, що користувачі ігнорують вашу рекламу, а це не приводить до бажаних результатів.

Що ж робити? 

  • Раджу вам дуже добре вивчити свою аудиторію. Адже тільки після цього ви зможете створити найбільш релевантну рекламу і зменшити витрати для нецільових користувачів.
  • Не зациклюйтесь виключно на одному фейсбуці. Розгляньте можливість використання інших соціальних мереж, пошукового маркетингу або контекстної реклами, щоб доповнити вашу загальну стратегію і спробувати розповісти про себе комплексно.
  • Проводьте А/В-тестування різних оголошень та оголошень, що звертаються до різних сегментів аудиторії, і вдосконалюйте свою рекламну стратегію на основі результатів.
  • Не забувайте про креатив. Однакових брендів зараз дуже багато, тому спробуйте зробити вашу рекламу цікавою та привабливою для користувачів, щоб вона виділялася серед інших оголошень.

Якщо вам важко розібратись з налаштуванням аналітики чи ви потребуєте консультацію - тут ви можете знайти спеціалістів, які вам в цьому допоможуть

може зацікавити

20 секунд – це 500 принтів: поради зі створення коротких рекламних роликів

Важко уявити собі світ без реклами. Та й навіщо це робити?! Краще поговорімо про короткі рекламні ролики, адже саме вони сьогодні є найважливішою складовою маркетингових стратегій і мають здатність швидко та ефективно доносити ключові повідомлення до цільової аудиторії.

Snug Gifts: переосмислення подарункових боксів

Як воно, відкрити свою справу на емоціях, придумати ідеальну концепцію, з мінімальними вкладеннями під час війни? Сьогодні про це все у надихаючому інтервʼю розповідає Каріна - засновниця чудового бренду подарункових боксів SNUG.

Canva: останні оновлення, новий функціонал та тренди

Канва - завжди була зручним інструментом для швидкого створення дизайнів для соц мереж. Але за останні роки Canva дуже переформатувалась і сьогодні там є просто безмежний функціонал, який можна використати у щоденній роботі