Назад
Журнал

Маркетинг та ШІ: прогнози на 2024 рік

На порозі 2024 року штучний інтелект продовжує змінювати маркетинговий світ дуже швидкими темпами. Тому хочеться виділити декілька ключових прогнозів щодо того, як ШІ вплине на маркетинг у наступному році

FAQ: люди запитують
FAQ: люди запитують
Маркетинг та ШІ: прогнози на 2024 рік
Редакція ANT Media

Редакція ANT Media

Дата
14/12/2023
Тривалість
7 хв

Штучний інтелект та маркетинг

Важливо зазначити, що прийняття цих тенденцій залежатиме від різних факторів, включаючи технологічний прогрес, регуляторні зміни та мінливий ландшафт поведінки клієнтів. Але факт такий, що маркетологи повинні залишатися гнучкими і бути готовими адаптувати свої стратегії відповідно до динамічного характеру галузі.

Що ж на нас чекає?

Створення контенту за допомогою генеративного ШІ

Використання інструментів генеративного ШІ, таких як GPT-4 або Bard для створення контенту стрімко зростатиме. Ці інструменти використовуватимуться для створення персоналізованих маркетингових текстів, постів у блогах, контенту для соціальних мереж, рекламних оголошень і навіть сценаріїв для відео- та аудіомаркетингу.

Гіперперперсоналізація

ШІ й надалі відіграватиме вирішальну роль у створенні високо персоналізованого маркетингового досвіду. Вдосконалені алгоритми аналізуватимуть величезні обсяги даних, щоб зрозуміти індивідуальні вподобання, поведінку та потреби, що дасть змогу маркетологам надавати персоналізований контент, рекомендації щодо продуктів та пропозиції.

Обслуговування клієнтів зі штучним інтелектом

Чат-боти зі штучним інтелектом ставатимуть дедалі досконалішими та більш схожими на людей, оброблятимуть складніші запити клієнтів і надаватимуть підтримку в режимі 24/7. Це дозволить маркетологам забезпечити кращий клієнтський досвід і скоротити витрати, пов'язані з обслуговуванням клієнтів людьми.

штучний інтелект

Автоматизація маркетингу на основі штучного інтелекту

Платформи для автоматизації маркетингу на основі штучного інтелекту стануть ще більш інтелектуальними та автоматизованими, що дозволить маркетологам керувати складними кампаніями в різних каналах з більшою ефективністю та результативністю.

Інфлюенсер-маркетинг на основі штучного інтелекту

Штучний інтелект буде використовуватися для ідентифікації та таргетування відповідних інфлюенсерів для маркетингових кампаній, забезпечуючи більш ефективні та автентичні партнерські відносини з брендами. Крім того, штучний інтелект буде використовуватися для відстеження та аналізу ефективності роботи інфлюенсерів, надаючи цінну інформацію для майбутніх кампаній.

Інтеграція ШІ з іншими технологіями

ШІ все більше інтегруватиметься з іншими новими технологіями, такими як віртуальна реальність (VR) і доповнена реальність (AR), щоб створювати захоплюючий та інтерактивний маркетинговий досвід. Це дозволить маркетологам налагоджувати зв'язок зі споживачами на більш глибокому рівні та стимулювати їхню залученість.

Блокчейн для прозорої реклами

Технологія блокчейн у поєднанні зі штучним інтелектом може бути використана для підвищення прозорості цифрової реклами. Смарт-контракти та децентралізовані системи можуть допомогти зменшити рівень шахрайства, забезпечити точну атрибуцію та створити довіру між рекламодавцями та паблішерами.

ші

Автоматизоване управління соціальними мережами

Інструменти штучного інтелекту допоможуть автоматизувати завдання управління соціальними мережами, такі як планування постів, аналіз показників залученості та навіть відповіді на запити клієнтів. Така автоматизація звільнить час для маркетологів, щоб зосередитися на стратегії та творчості.

Це лише деякі з прогнозів щодо впливу штучного інтелекту на маркетинг у 2024 році. Оскільки технології штучного інтелекту продовжують розвиватися, очевидно, що вони відіграватимуть дедалі важливішу роль у тому, як бренди налагоджують зв'язок із клієнтами та досягають успіху. Маркетологи, які візьмуть на озброєння штучний інтелект і розвинуть необхідні навички для використання його можливостей, матимуть всі шанси процвітати в цьому мінливому середовищі.

може зацікавити

20 секунд – це 500 принтів: поради зі створення коротких рекламних роликів

Важко уявити собі світ без реклами. Та й навіщо це робити?! Краще поговорімо про короткі рекламні ролики, адже саме вони сьогодні є найважливішою складовою маркетингових стратегій і мають здатність швидко та ефективно доносити ключові повідомлення до цільової аудиторії.

Snug Gifts: переосмислення подарункових боксів

Як воно, відкрити свою справу на емоціях, придумати ідеальну концепцію, з мінімальними вкладеннями під час війни? Сьогодні про це все у надихаючому інтервʼю розповідає Каріна - засновниця чудового бренду подарункових боксів SNUG.

Canva: останні оновлення, новий функціонал та тренди

Канва - завжди була зручним інструментом для швидкого створення дизайнів для соц мереж. Але за останні роки Canva дуже переформатувалась і сьогодні там є просто безмежний функціонал, який можна використати у щоденній роботі