Назад
Журнал

Останні оновлення соц мереж: Інстаграм, Твітер, Лінкедін

Маркетинг
Маркетинг
Останні оновлення соц мереж: Інстаграм, Твітер, Лінкедін
Редакція ANT Media

Редакція ANT Media

Дата
26/2/2024
Тривалість
7 хв

Інстаграм тестує функцію ігор?

За останніми новинами стало відомо, що Instagram тестує декілька нових функцій, які мають на меті допомогти урізноманітнити прямі трансляції: власники прямих трансляцій  зможуть вибрати гру, в яку вони будуть грати з глядачами в прямому ефірі.

Як ви можете бачити на цих прикладах екранів, деякі творці тепер мають можливість грати в "Це або те" - запитання та відповіді, якими ви можете поділитися зі своїми глядачами, або в "Дрібниці", щоб викликати більшу зацікавленість у своїх прямих трансляціях в IG.

А взагалі, Мета вивчає ще більше способів зробити прямі трансляції більш заохочувальними для авторів Інстаграм, щоб вони могли привернути увагу більшої кількості користувачів.

До слова, прямі трансляції стали значним зрушенням у Китаї, де, зокрема, прямі трансляції шопінгу відкрили широкі можливості для стрімінгових платформ. У західних регіонах вони не набули такої ж популярності, але оскільки TikTok і YouTube прагнуть стимулювати впровадження прямих трансляцій, є шанс, що в майбутньому вони стануть набагато більшим елементом.

Instagram та нові можливості діректу

Нова опція "Люди, за якими ви стежите" дозволить вам визначати пріоритетність діректу і ви зможете бачити повідомлення лише з тих профілів, за якими ви вирішили стежити, що може полегшити визначення пріоритетності особистих зв'язків.

Для людей, які отримують багато повідомлень, це реально дуже зручне доповнення, яке допоможе не пропустити жодного повідомлення від людей, які найбільш важливі, а також сприятиме більш відокремленому використанню, ніж інші види діректу.

А з недавніх пір функція діректу розширилась і тепер у користувачів є можливость відстежити повідомлення, які надійшли лише з реклами.

Більш дружній досвід став ключовим фокусом для Meta в цілому, оскільки вона працює над тим, щоб максимізувати залученість у своїх додатках. За останній рік залученість у Facebook та Instagram зросла, насамперед завдяки рекомендованим штучним інтелектом роликам у стрічках користувачів, які сприяли більш позитивному залученню, заснованому на гуморі та мемах, на противагу політичному контенту, що викликає розбіжності.

Instagram тестує карусельні пости в Reels

Наразі Instagram тестує з деякими користувачами каруселі в Reels, які дозволять користувачам публікувати кілька відео та/або фотографій в одному дописі в Reels.

Як ви можете бачити в цьому прикладі, опублікованому дослідником додатків Раду Онческу, користувачі Instagram незабаром отримають нові можливості публікації роликів, з кількома кадрами в одному ролику.

Це дуже схоже на TikTok, який пропонує більше способів ділитися нерухомими зображеннями, зокрема, в основній стрічці.

Карусельні пости можуть бути зручним доповненням, що надає вам нові можливості для демонстрації ваших продуктів і бізнесу за допомогою розширеного сторітелінгу та відображення в потоці Reels. А враховуючи, що Reels є найбільш швидкозростаючим форматом контенту Meta, має сенс протестувати різні доступні варіанти презентації, щоб максимізувати своє охоплення.

Ілон Маск відмовляється від номеру телефону через нові можливості X

X запустив аудіо- та відеодзвінки з передплатниками X Premium на iOS у жовтні минулого року, а минулого місяця запропонував їх віп користувачам на Android. А тепер знову розширює доступ. І ви вже можете здійснювати аудіо- та відеодзвінки на телефоні, у WhatsApp, Messenger тощо. Як каже Ілон Маск, ніхто не буде в очікуванні, коли можна буде дзвонити на Х.  Більше того, Ілон каже, що позбувається свого телефонного номера, тому що X тепер замінить його телекомунікації, і, враховуючи рефлекторне кивання головою серед його найвідданіших учнів у відповідь на кожне його висловлювання, безсумнівно, багато хто з них також наслідуватиме його приклад.

Наскільки це буде актуально - час покаже.

LinkedIn опублікував посібник з еволюції підходів до захисту даних у маркетингу

LinkedIn опублікував новий посібник з маркетингових підходів, орієнтованих на конфіденційність, для B2B-брендів, в якому описані кроки, які слід зробити компаніям, щоб підготуватися до наступного етапу відстеження ефективності цифрових кампаній.

З появою цифрових файлів cookie для відстеження та розвитком правил використання даних у всьому світі маркетологи усвідомлюють, що настають значні зміни, які вимагатимуть суттєвого переосмислення поточних процесів.

У посібнику детально розглядається кожен з цих пунктів і даються поради, як діяти в кожному з них, а також здійснювати кроки, спрямовані на покращення збору та використання даних, а також розглядається, як маркетологи можуть використовувати штучний інтелект у цьому процесі, а ще альтернативні фреймворки для збору даних і поради щодо тестування.

Також є поради, як використовувати сторонні інструменти збору даних LinkedIn для покращення ефективності реклами.

може зацікавити

20 секунд – це 500 принтів: поради зі створення коротких рекламних роликів

Важко уявити собі світ без реклами. Та й навіщо це робити?! Краще поговорімо про короткі рекламні ролики, адже саме вони сьогодні є найважливішою складовою маркетингових стратегій і мають здатність швидко та ефективно доносити ключові повідомлення до цільової аудиторії.

Snug Gifts: переосмислення подарункових боксів

Як воно, відкрити свою справу на емоціях, придумати ідеальну концепцію, з мінімальними вкладеннями під час війни? Сьогодні про це все у надихаючому інтервʼю розповідає Каріна - засновниця чудового бренду подарункових боксів SNUG.

Canva: останні оновлення, новий функціонал та тренди

Канва - завжди була зручним інструментом для швидкого створення дизайнів для соц мереж. Але за останні роки Canva дуже переформатувалась і сьогодні там є просто безмежний функціонал, який можна використати у щоденній роботі