Назад
Журнал

Reels як тренд 2024: як просувати профіль за допомогою reels

Соціальна мережа Instagram постійно додає нові функції та інструменти та оновлює вже наявні, тож кожному власнику бізнесу чи smm-спеціалісту важливо вміти використовувати їх для розвитку.

Маркетинг
Маркетинг
Reels як тренд 2024: як просувати профіль за допомогою reels
Софія Дембіцька

Софія Дембіцька

Дата
26/4/2024
Тривалість
10 хв

Reels як must have для бізнесу

Одним з таких інструментів є reels – короткі відеоролики, які швидко захопили площадку instagram і не лише стали новим видом розваг чи творчості, але й відкрили двері до можливостей для реклами та підвищення уваги до бренду. 

Проте серед користувачів все одно виникає запитання: “А чи варто мені витрачати час і зусилля на створення reels?” 

Моя відповідь – варто, і ось вам декілька аргументів “ЗА”: 

1. Reels – це безкоштовний, а головне – дієвий метод для охоплення людей, які за вами не стежать. Алгоритми працюють так, що навіть акаунти з невеликою кількістю аудиторії можуть потрапити в рекомендації і дуже швидко збільшити кількість переглядів та підписників. 

Цікаво: згідно з даними Social Insider, сторінки з невеликою аудиторією (до 5 тис. підписників) мають найвищий показник охоплень (ER) Reels) 

 2.  Instagram reels не обов'язково повинні бути лише розважальними. Ви також можете створювати корисний контент, ділитися порадами та інформацією, що цікавить вашу аудиторію. Це дасть вам можливість стати експертом у вашій галузі. 

як просувати інстаграм

 3. За допомогою reels можна продемонструвати будь-який свій продукт чи послугу, розказати про їхні переваги, тим самим підвищити довіру до бренду та побудувати стійкі асоціації про нього. 

 4. За даними Instagram, близько 91% користувачів надають перевагу саме відеоконтенту, а reels здатний охопити понад 750 млн користувачів — тобто майже половину всіх активних акаунтів в instagram. Такий відеоформат коротких роликів легко споживається та швидко привертає увагу. 

замовити відео

 5. Reels сприяють активній взаємодії з вашою аудиторією. Користувачі можуть коментувати, вподобувати, зберігати, відправляти ваше відео друзям = збільшувати охоплення. 

 6. Створення вірусного контенту: Якщо ваше відео стає популярним і отримує багато переглядів, уподобань і коментарів, воно може стати вірусним, тобто поширюватися в мережі дуже швидко. Це дасть великий приріст нових підписників і підвищить увагу до вашого акаунту.

7. Reels показує кількість людей, які на вас підписуються саме з відео. Коли ваше відео “залетить” — люди можуть прямо через нього переходити до вас на профіль, натиснути “підписатись” і ви будете знати, що ваші старання не пройшли даремно. 

Які стратегії використовувати для ваших Reels?

  • Дуже важливо зачепити глядача в перші 3 секунди. Увагу глядачів короткочасна. Тому ви повинні відразу привернути увагу глядачів цікавим фактом, запитанням, короткою демонстрацією або якісним візуальним виглядом.
  • Зосередьтеся на якісному візуальному та звуковому супроводі. Ролики - це візуальний носій. Використовуйте чіткі, добре освітлені відео та якісний звук, щоб створити професійний та приємний для перегляду вигляд.
  • Використовуйте трендові шаблони та звуки. Це все допомагає вашим відео потрапити в рекомендовані і ваш рілс побачить ще більше людей
  • Додайте чіткий заклик до дії (CTA). Скажіть аудиторії, що ви хочете, щоб вони зробили далі: відвідали ваш профіль, перейшли за посиланням або взяли участь у коментарях. Це банально, але дієво, повірте. 
  • Експериментуйте з різними форматами. Ви можете робити рілс з накладання тексту, просто з музикою, фільтрами або без, з переходами або статичне відео. Експериментуйте доти, доки не знайдете те, що резонує з вашою аудиторіє найкраще. 
reels для бізнесу

Цілі зйомки Reels 

Відео контент зазвичай створюється з певними цілями. І в залежності від цього змінюється подача відео і його тематика. Тож: 

  • для впізнаваності бренду – демонструйте свої продукти або послуги (бажано у креативний спосіб), діліться відгуками клієнтів або запропонуйте зазирнути за лаштунки вашої компанії.(доречі відео з бекстейджами дуже добре заходять)
  • для лідогенерації – знімайте тематичні лайфхаки, огляди товарів поради або освітній контент, а потім перенаправте аудиторію на цільову сторінку або веб-сайт для завершення конверсії у своєму заклику до дії. 
  • для продажів і просування - ви можете анонсувати запуск нових продуктів, пропонувати ексклюзивні знижки або акції за допомогою і використовувати партнерство з інфлюенсерами.
Зрештою, instagram reels – це набагато більше, ніж просто тренд.

Це можливість заявити про свій бренд, збільшити аудиторію, поділитися цінною інформацією. Тому дайте цій функції шанс і побачите, наскільки вона може бути корисною для вас та вашого профілю

може зацікавити

20 секунд – це 500 принтів: поради зі створення коротких рекламних роликів

Важко уявити собі світ без реклами. Та й навіщо це робити?! Краще поговорімо про короткі рекламні ролики, адже саме вони сьогодні є найважливішою складовою маркетингових стратегій і мають здатність швидко та ефективно доносити ключові повідомлення до цільової аудиторії.

Snug Gifts: переосмислення подарункових боксів

Як воно, відкрити свою справу на емоціях, придумати ідеальну концепцію, з мінімальними вкладеннями під час війни? Сьогодні про це все у надихаючому інтервʼю розповідає Каріна - засновниця чудового бренду подарункових боксів SNUG.

Canva: останні оновлення, новий функціонал та тренди

Канва - завжди була зручним інструментом для швидкого створення дизайнів для соц мереж. Але за останні роки Canva дуже переформатувалась і сьогодні там є просто безмежний функціонал, який можна використати у щоденній роботі