Назад
Журнал

Секрети мукбанг зйомок та як особистий блог допомагає у розвитку власної справи - Оля Музика

Продовжуємо знайомити вас із українськими цікавими блогерами і сьогодні у нас щире інтерв'ю від блогерки Олі, яка розвіює міфи про мукбанг

Секрети мукбанг зйомок та як особистий блог допомагає у розвитку власної справи - Оля Музика
Редакція ANT Media

Редакція ANT Media

Дата
24/5/2024
Тривалість
12 хв

Олю, перше таке швидке питання: Інстаграм чи Тік Ток? І чому?

Тік Ток, однозначно. Він мені рідніший, плюс зараз ТТ дуже розширюється, все більше цікавих тем та людей там можна зустріти. В Тік Тоці набагато легше розвиватись, ніж в інсті. Хоча інстаграм теж люблю, особливо сторіс.

Мукбанг – тематика, яку розуміють не завжди і не всі. Чому саме її обрали як стиль ведення блогу?

Просто я сама дужеее люблю мукбанги. Цей формат дивилась ще років 4-5 тому, коли він не був такий популярний. Може, це дивно звучить, але мене заспокоюють такі відео: плямкання та інші звуки їжі, - прям кайфую від цього.

Хотіла почати мукбанг- сторінку ще у 2020 році, але не наважувалась, соромилась та й думала, вже запізно, хоча пізно не буває ніколи.  Але так, розуміють жанр не всі, та й не всі про нього знають. Це видно по коментарях під моїми відео. Але це нормально, смаки у всіх різні

Як у вас зазвичай проходить процес зйомки відео? Спершу ідея для розмови і паралельно вже знаєте, що будете пробувати під час зйомки? Чи спершу ідея для смакування нової страви чи продукту і тоді вже з’являється ідея для розмови?

Я все роблю інтуїтивно. Це, до речі, стосується й інших сфер життя. Наприклад, ідеї для розмов в мене виникають тезою, але розвиваю їх “на ходу” під час відео. Ніколи не перезаписую ні відео, ні сторіс.

Але ідея для страви - першочергово. Вони теж виникають раптово, я їх “хапаю” з голови і втілюю фактично одразу. Така імпульсивність в роботі допомагає, бо немає справ відкладених в шухляду. Але й, може, продуманості відео бракує в такому випадку. Бо тут я не стратег, я просто живу в цьому))

Чи хотілось відійти від мукбангів і почати звичайний лайфстайл блог?

Такі думки були, але лайфстайл я веду в інстаграмі. В Тік Тоці в мене вже вибудувана цільова аудиторія під мукбанги та їжу. Плюс лайфстайл дещо важче в плані зйомок і довше по часу.

Хоча останнім часом такі думки та відео з*являються

Олю, ви буваєте дуже відверта та щира у своїх відео (можливо тому ви дуже комфортний блогер). Та чи не шкодуєте потім про свою відвертість?

Дякую, для мене це комплімент :) 

Зараз я дякую собі за цю відвертість. Таким чином я пропрацьовую  “дитячу закритість”, бо тривалий час я була ворожо налаштованою до світу.  Коли я говорю на відверті теми, то для мене це буває важко. Але всі проблеми зменшуються, коли про них говориш. Тим більше, фальш чи штучність завжди відчувається, а щирість підкупляє.

Наразі я не розумію, чому потім маю шкодувати. Інтуїтивно не відчуваю небезпеки, та й не бачу сенсу її шукати чи чекати. 

цікаві українські блогери

Багато хто думає, що мукбанги дорівнює набрати вагу від постійного прийому їжі. Міф чи правда?

Мені часто пишуть “як ти стільки їси та не поправляєшся” :) Але це міф. Навпаки від початку зйомки мукбангів я схудла на 8 кілограм.

Тривалий час я мала розлад харчової поведінки: це постійні дієти, компульсивні переїдання, покарання себе за зїдений шматок торта…Але коли вийшла з цього кола, зрозуміла, що набирала вагу лише від переїдання. Якщо я тримаю коробку тістечок у відео, це не означає, що за один прийом їжі я всі іх зїм. Коли відчуваю насичення, зупиняюсь. Таким чином, організм отримує достатню кількість енергії для життєдіяльності та тримає баланс. 

Часто глядачі думають, що мукбанги  - це додаткові прийоми їжі поза основними, але це і є сніданок, обід чи вечеря.

Чи часто зустрічаєтесь з хейтом? Як зазвичай реагуєте на нього? Чи просто ігноруєте?

Останнім часом частенько. Чим більше підписників додається, тим більше й хейтерів. Це закономірність, всім не вгодиш, будуть люди, яким ти не подобаєшся.

Звичайно, мені неприємно. Але знову ж таки, реагую під настрій. Якщо в мене поганий настрій, можу відповісти на хейт. Якщо хороший, мені зазвичай не до того. Підозрюю, що погані коментарі так само з’являються від настрою людини, яка їх пише))

Коли вам прийшла ідея з відкриттям магазину з солодощами? Ви завжди хотіли мати свій магазин чи це вийшло через хорошу віддачу аудиторії та результат блогінгу?

Свою справу завжди хотіла мати. Але я реалізовую це бажання через блог першочергово. А ідея з магазином прийшла спонтанно. Це як додаток до блогу, так. Без мукбангів магазину не було б

Розвиток магазину – це заслуга вашого вже розвинутого особистого блогу? Чи ви вкладаєтесь в рекламу, співпраці з іншими блогерами тощо?

Заслуга особистого блогу, бо фінансово я не вклала майже нічого. Пробувала таргет, але в моєму випадку розвиток через Тік Ток набагато ефективніший. До речі, зараз майже кожен офлайн чи онлайн магазин є в ТТ. В США, наскільки мені відомо, вже є сторінки магазинів у ТТ, де прямо на майданчику можна купувати. Дуже стрімкий розвиток соцмережі.

Але співпрацю з іншими блогерами планую. Скоріше за все, це теж будуть Тік Токери.

Що б ви порадили тим, хто тільки починає свій шлях у блогерстві? Чи варто сьогодні це робити? До чого потрібно бути готовими і що важливо, аби аудиторія тебе полюбила і стала лояльна?

Якщо є бажання, однозначно варто пробувати. На арені постійно з’являються нові цікаві блогери, нові обличчя. Мені здається, цей процес незупинний.

Потрібно бути готовим, що це нелегко насправді. Треба постійно працювати, генерувати ідеї, бути в ресурсі, аби креативити. Бо однаковий день в сторіс ти показувати не можеш, потрібно різноманіття, аби людям було цікаво.

Стосовно поради - щоб блог був органічний, потрібно просто бути собою.

Як в стосунках кажуть: “коли будеш собою, твоя людина прийде”, так само: “будеш собою - твоя аудиторія тебе полюбить”. Інших секретів не знаю

цікаві українські блогери

Інстаграм Олі

Тік Ток Олі

Магазин Олі

може зацікавити

20 секунд – це 500 принтів: поради зі створення коротких рекламних роликів

Важко уявити собі світ без реклами. Та й навіщо це робити?! Краще поговорімо про короткі рекламні ролики, адже саме вони сьогодні є найважливішою складовою маркетингових стратегій і мають здатність швидко та ефективно доносити ключові повідомлення до цільової аудиторії.

Snug Gifts: переосмислення подарункових боксів

Як воно, відкрити свою справу на емоціях, придумати ідеальну концепцію, з мінімальними вкладеннями під час війни? Сьогодні про це все у надихаючому інтервʼю розповідає Каріна - засновниця чудового бренду подарункових боксів SNUG.

Canva: останні оновлення, новий функціонал та тренди

Канва - завжди була зручним інструментом для швидкого створення дизайнів для соц мереж. Але за останні роки Canva дуже переформатувалась і сьогодні там є просто безмежний функціонал, який можна використати у щоденній роботі