Назад
Журнал

Топ 10 книг для SMM менеджера та маркетолога

Маркетинг - це той міст, який повинен з'єднати бренд з клієнтом на довгострокову “співпрацю”. І цей міст неможливо якісно побудувати без хороших знань, логіки, навичок. Скільки б курсів ви не пройшли, але книги все ще залишаються тим джерелом, яке розширює кут, змінює світогляд та допомагає подивитись на речі з іншого ракурсу.

Добірки
Добірки
Топ 10 книг для SMM менеджера та маркетолога
Вікторія Шиманська

Вікторія Шиманська

Дата
29/11/2023
Тривалість
10 хв

Список книг для маркетолога

Тож согодні хочу поділитись з вами списком тих книг, які варто прочитати, якщо ви тільки осягаєте маркетинг або вже працюєте і хочете розвиватись в цьому напрямку далі

Traction. Як будь-який стартап може досягти вибухового зростання кількості клієнтів (Габріель Вайнберг, Джастін Марес).

Як відомо, часто бізнеси зазнають падінь через низку причин, таких як не правильно побудована воронка, канали для продажу або ж відсутність клієнтів. Тож дана книга розповість вам про дев'ятнадцять каналів, які ви можете використовувати для створення клієнтської бази, і про те, як вибрати правильні з них для вашого бізнесу. Він спирається на інтерв'ю з більш ніж сорока успішними засновниками, серед яких Джиммі Вейлз (Wikipedia), Алексіс Оганян (reddit), Пол Інгліш (Kayak) та Дхармеш Шах (HubSpot).

Придбати можна тут

traction

Marketing Made Simple (Дональд Мілер,Петерсон)

Заснований на перевірених принципах з книги "Побудова історії бренду", цей список з 5 частин є найкращим ресурсом для маркетологів та власників бізнесу, які створюють воронку продажів, що проходить через ключові точки контакту з клієнтами, щоб ефективно розвивати, зміцнювати та доносити історію свого бренду до ринку.

Придбати можна тут

Або онлайн

Інший ресурс

книги

Творча впевненість. Як розкрити свiй потенцiал (Том Келлі, Девід Келлі).  

Здатність мислити креативно — якість, яка цінується у бізнесі як ніколи. Книга допоможе вам розкрити свою творчість на всі 100, навіть якщо ви до цього не дуже були причетні до креативу. Тут про те, як розкрити свiй потенцiал, що допоможе підтримувати творчий настрій, як не втрачати ідеї та чому варто шукати пристрасть, а не обов'язки і ще багато іншого не менш цікавого, яке спонуткатиме до дій.

Придбати можна тут

творча впевненість

Заразливий. Шість правил вірусного маркетингу (Йон Берґер)

Книга розповідає, у чому успіх розпродажів (тієї ж самої "чорної п’ятниці"), чому антинаркотична кампанія іноді навпаки погіршує ситуацію, які саме емоції змушують нас ділитись відеороликами і чи завжди великий бюджет рекламної кампанії – це запорука великого успіху.

Придбати можна тут

джон бергер

SMM Workbook (Вікторія Шиманська)

Саморозвиток - це те, що постійно повинно бути в житті кожного. Без цього ніхто вам знання не передасть, як через флеш-картку :) Книга чудово підходить для тих, хто хоче осягнути SMM сферу, але ще не готовий платити за курси шалені кошти. Вміщує теоретичні, практичні завдання, а також зручний планер, щоб навчитись планувати роботу та бюджет. Складається з тем, які допоможуть зрозуміти суть розвитку у 5 різних соц мережах, а також базові теми, які необхідні для щоденної роботи SMM менеджера

Придбати можна тут

маркетинг

Королі соціальних мереж (Денис Каплунов)

Ви опануєте нову суперздатність під назвою social selling, зрозумієте, як залучати клієнтів, заробляти гроші та просувати особистий бренд за допомогою соцмереж.

Придбати можна тут

соц мережі

They Ask You Answer (Маркус Шерідан)

"Вони запитують, ви відповідаєте" - це простий посібник, який допоможе виправити вашу поточну маркетингову стратегію. Незалежно від вашого бюджету, ви майже напевно перевитрачаєте кошти на рекламу на телебаченні, радіо та в друкованих виданнях, нехтуючи при цьому ресурсом номер один, який є у вашому розпорядженні: Інтернетом. Контент-маркетинг більше не зводиться до наповнення сайту ключовими словами та побудови посилань; насправді, використання цієї тактики сьогодні призводить до того, що ваша сторінка опиняється в самому низу пошукової видачі. Якісний контент - це ключ до успіху, і ви вже маєте все необхідне для його створення. Ця книга покаже вам, як побудувати ефективну контент-стратегію, використовуючи ті ж самі перевірені принципи, які здійснили революцію в маркетингу для всіх типів бізнесу в різних галузях.

Придбати можна тут

Або електронний варіант

Інший ресурс

смм

Атомні звички (Джеймс Клір)

У книзі Джеймс Клір ділиться надзвичайно цікавою і по-справжньому продуктивною методикою напрацювання корисних звичок. В її основі лежить поняття чотириступеневої моделі звичок (подразник, прагнення, відгук, винагорода), а також чотири породжені цією моделлю закони зміни поведінки. Викладений матеріал підтверджується результатами наукових досліджень, проте книгу слід трактувати не як наукову розвідку, а як посібник з експлуатації, що містить мудрі практичні поради та пояснення механізмів створення і змінювання власних звичок.

Придбати можна тут

атомні звички

Building a Story Brand: Clarify Your Message So Customers Will Listen (Дональд Мілер)

Без чіткого, виразного повідомлення клієнти не зрозуміють, що ви можете зробити для них, і не захочуть взаємодіяти, через що ви втратите потенційні продажі, можливості для залучення клієнтів і багато іншого. У книзі "Побудова бренду" Дональд Міллер навчає маркетологів і власників бізнесу використовувати сім універсальних елементів потужних історій, щоб кардинально покращити взаємодію з клієнтами та розвивати свій бізнес.

Прибати можна тут

маркетинг

The Art of Social Media: Power Tips for Power Users (Гай Кавасакі)

Мета цієї книги - допомогти вам підкорити соціальні мережі. Ідеально підійде для тих, хто знайомий з основами і хоче використовувати соціальні мережі для бізнесу, для себе, так і для організації.

Придбати можна тут

Електронний варіант

книга

може зацікавити

20 секунд – це 500 принтів: поради зі створення коротких рекламних роликів

Важко уявити собі світ без реклами. Та й навіщо це робити?! Краще поговорімо про короткі рекламні ролики, адже саме вони сьогодні є найважливішою складовою маркетингових стратегій і мають здатність швидко та ефективно доносити ключові повідомлення до цільової аудиторії.

Snug Gifts: переосмислення подарункових боксів

Як воно, відкрити свою справу на емоціях, придумати ідеальну концепцію, з мінімальними вкладеннями під час війни? Сьогодні про це все у надихаючому інтервʼю розповідає Каріна - засновниця чудового бренду подарункових боксів SNUG.

Canva: останні оновлення, новий функціонал та тренди

Канва - завжди була зручним інструментом для швидкого створення дизайнів для соц мереж. Але за останні роки Canva дуже переформатувалась і сьогодні там є просто безмежний функціонал, який можна використати у щоденній роботі